Politisk värdegrundsredovisning

januari 7, 2020 at 7:16 e m 3 kommentarer

Det är visserligen ett par år kvar innan nästa val men vi tycker nog att det kan vara dags för en tidig mjukstart för propaganda, upplysning och påtryckning. Inget får gå fel denna gång.

Vi kan på riksplanet inte ha det som vi har det. Det borgerliga samförståndets tid är förbi och har ersatts av diverse oheliga allianser med skiftande växter in den politiska blomsterbuketten.

Rosorna börjar att sloka, och den i och för sig vackra Maskrosen börjar allt mer att ses som det ogräs den är. Blåsippan ansågs en tid hotad av försurningen men den frodas mer än tillförne. Blåklinten betraktas av lantbrukarna som ett ogräs men odalmännen är ofta så hänsynsfulla att de inte låter ogrässprutan gå ända ut mot vägrenen. På så sätt skapas lite livsrum för Liberalerna. Nejlikan förknippas ofta med död och begravning så vänsterns växtval är nog ingen slump, men till Kd:s val av Vitsippan har vi ingen förklaring. Kanske handlar det om änglars klädedräkt eller färgen på en kristdemokrats samvete. Centerns val av fyrklövern är begriplig, men stör oss som bekänner oss till Grön Ansamling (GAS). ”Klöver” är synonymt med Pengar och fyrklövern betyder tur. Nog skulle deras symbol passa oss:” Rösta på GAS så får ni både tur och en massa kosing”

Politiska symboler kan ha en viss betydelse men viktigast av allt är naturligtvis det porträttgalleri som kan visas upp i det främsta ledet. Partiets talesmän och ansiktet mot omvärlden kan inte övervärderas. Vi skall inte recensera de andra partiledarnas ytseende, bara peka på att det är begripligt att sossarna backar och att FI för en tynande tillvaro.

Hur ser det då ut i GAS- ledningen? Det behövs ingen närgången skärskådan för att se att våra anleten bär hälsans friska färg. Röda kinder, och näsan har en klädsam blå anstrykning som vittnar om ett gott leverne.

Som ni alla förstått så är det jag, Bo von Bloghster ( Bosse Bloggare) som är partiets ledare och förledare. Min politiska gärning är alltför känd och omtalad för att den skall behöva presenteras ytterligare. Låt oss istället titta på min högra och vänstra hand samt några mellanhänder på gräsrotsnivån. På högra flygels hittar vi partiets finansminister, utlandsfödda Anastacia Kope’k. Henne vaskade ”Sockenbanken” fram vid en penningtvätt i österled. Anastacia är en kvinna som vet hur en penningpung skall hanteras och till yttermera visso har hon knytblus och en lite överlägsen, stram min som det anstår en kvinna i ledande, monetär befattning.

Till vänster hittar vi vår kulturminister Lill-Gull A: sson B: sson Nilsdotter Persson som nog inte behöver någon närmre presentation, hon heller. Läsarna är också väl bekanta med Myllan Grönvåg som har hand om frågor som rör odling i mindre skala. Hon har koloniodlingar på sin lott medan det rationella jordbrukets övervakas av Erland Eskilsson. Sociala frågorna handhas av fattighusföreståndare Jon- Olle Jonsson och asociala spörsmål hanteras med hårda nypor av fjärdingsman, Franz Ottosson. Sjuk- och friskvårdsfrågor basar f.d. fältskären Hopp Jerk för, och ut- och avbildningsärenden hanteras av teckningslärare Lars Latrin

Utöver dessa finns ett antal hyrpolitiker som vi kallar in vid belastningstoppar

Se där ett ledargarnityr som söker sin like. Åtminstone i GK. Naturligtvis skall vi presentera dessa närmre i anslutning till att frågor som anknyter till deras respektive kompetens hamnar på bordet. Eller under, när det handlar om landsbygdsfrågor. Ingen skall inför valet sväva i okunnighet om deras exceptionella duglighet. Med detta garde i ”stallet” är valet i praktiken redan vunnet

Nästa gång skall vi skärskåda vårt nya, fräscha, delvis omarbetade valmanifest. Vi behöver väl inte påpeka att vårt aptitliga valfläsk är närproducerat. Inget utländskt svineri!

Entry filed under: Grön Ansamling (GAS), Politik och samhälle, Valmanifestet.

Gillis Svullbuks matblogg: Trettondagsaftonsmys Skön – och stönsång

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  januari 9, 2020 kl. 5:02 e m

  Citat ”Inget utländskt svineri!” – visst du, hela landet är tokkontaminerat av dylik påverkan!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  januari 9, 2020 kl. 9:28 e m

  Bäste vännen Bert ! Jag uttryckte mig kanske en smula oklart. Vad jag menade är att endast svenskt svinkött bör komma ifråga i olika sammanhang. På matbordet såväl som råvara till ett aptitligt valfläsk.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  januari 9, 2020 kl. 10:54 e m

  ”oklart”. Nja, fri tolkning råder, det är du ju själv en stor vän av!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: