Okristligt

januari 16, 2020 at 2:31 e m 6 kommentarer

I dag är det torsdag, den veckodag som fått sitt namn efter asaguden Tor, han med hammaren ni vet. För att balansera asatrons läror kanske vi också skall snegla lite på det kristliga.

På riksplanet har vi blivit bekanta med div. egendomligheter inom frikyrklig verksamhet. Den s.k. ”Knutby- härvan” är så bisarr och osannolik att den måste betraktas som fullständigt unik. Har detta verkligen ägt rum? Bara det att man kan lura i en hel församling att Jesus skall återvända till jorden för att gifta sig med en församlingsmedlem,” Kristi Brud”, är helt obegripligt. Bortom allt sans och förnuft. Varför skulle Jesus välja en brutta från lilla Knutby? Han har hela världen som arbetsfält, och nog kunde han hitta någon betydligt vassare än Åsa Waldau och med mer välmöblerad övervåning. Nu är kanske inte ÅW den allra mest obegåvade i denna okristliga härva. Det är alla de stackars satar som trott på smörjan.

En pastor sitter bakom lås och bom sedan länge. Nu står tre andra medlemmar i Knutbyförsamlingen, däribland ÅW, åtalade för olika former misshandel och sexuella oegentligheter och rättegången har inletts nu i dagarna.

Naturligtvis blir en del invånare i GK lite oroliga, och undrar om något sådant har förekommit, eller förekommer inom den fria kyrkan här i Gröna Köpingen. Vi söker upp pastor Inge Loyola, överhuvud för lokala frikyrkosekten ”Jesuisterna”, för att förhöra oss om det kristliga läget.

”Nå Pastor Loyola. Förekommer det kränkningar och misshandel av Jesuist- medlemmar också här i GK.” Kalla mig inte pastor Loyola. Kalla mig ”Jesus Broder” Snart skall frälsaren stiga ner hit till GK och vi skall förenas till en enda stor familj som lycksaliga skall åse när Jesus gifter sig med sin brud, församlingens tongivande kvinnliga medlem Isa Villdu.   Trots sin enorma makt kommer Jesus att hovsamt be om brudens hand.” Isa Vill du gifta dig med mig?”

Misshandel, kränkningar här hos Jesuisterna i GK? Absolut inte. Vi inom kyrkan har i alla tider matats med berättelser om korsfästning, stening, mm. Berättelser om grovt våld som gjort att vi ser smärre fysiska tillrättavisningar som försumbara vid en jämförelse. En örfil eller en gaffel i armen är sådant man bör tåla och är inget att fästa sig vid”, slutar pastor Loyola och försvinner in i sakristian tillsammans med en medlem ur gosskören.

Ett gammalt talesätt faller mig i minnet: ”Outgrundliga äro Herrens vägar”

Entry filed under: jesus, Knutby, Kristi Brud, Religion och livsåskådning.

GAS valmanifest GAS valfläsk

6 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  januari 16, 2020 kl. 7:01 e m

  Den norskättade Knutsbypastorn F som har suttit fängslad en längre tid kommer att släppas ut inom kort. Han pastor F och Å Waldau var ju återkommande och välsedda gäster hos Mås-Filadelfia(det visste du, men …) så inte är det helt omöjligt att han kan ha i tankarna att fortsätta sin pastorskarriär här i GK-Mönsterås och då inom den nya frikyrkokonstelationen Filadelfia + Missionsförbundet med hemvistkyrka på Kuggås.

  Men en dylik religionsfanatiker som pastor F kan nog tänkas ha konverterat till den nya svenska sossestatsreligionen islamiststasi under tiden i fängelset. På dylika platser finns det ju gott om radikaliserade interner som kanske har lovat F, att om han blir en av dem så kommer han att få tillgång till 77 oskulder att sätta köttet i, ja, kanske annat också då han är rejält morbid.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  januari 17, 2020 kl. 8:23 f m

  Bäste vännen Bert
  Att Knutby-ligan slagit sina lovar kring Filadelfiakyrkan i vår grannsocken Mönsterås är välbekant även för oss. Men observera. Till Gröna Köpingen har de aldrig varit välkomna. Vårt profana och frejdiga Hemvärn har fredat rågångarna och kommer att så göra även i fortsättningen. Dessutom har GK:s invånare sådan intellektuell kapacitets att Knutbys irrläror aldrig skulle kunna slå rot här
  Ha det bra och akta dig för Åsa, om hon mot alla odds skulle visa sig i Mönsteråstrakten igen. Ja, se också upp för Norrbaggen om han försätts på fria fötter
  Hälsar Bosse Bloggare

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  januari 17, 2020 kl. 8:07 e m

  Knutsbypastorernas irrläror var bevisligen ytterst lockande och intressanta för de ledande personerna i GK-Mås-Filadelfia.
  Frågan som dyker upp blir: vad var det för typ av essens som var lockade i pastor F och Åsa Waladus predikningar och maktutövande – jag skulle betta en bra slant på att det var kombon, dominant Våld och Sex.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  januari 18, 2020 kl. 1:23 e m

  Min extremt välartade vän Bert! Trevligt att du är aktiv på kommentarfältet. Men än en gång måste jag rätta dig. Knutbyligan har aldrig varit här i Gröna Köpingen. I Mönsterås, javisst, men inte i GK. Lägg detta på minnet och ha en trevlig helg. Än en gång : Akta dig för Åsa. Nobba, oavsett vilka lockande erbjudande hon kommer med

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  januari 18, 2020 kl. 8:27 e m

  ”Akta dig för Åsa” Det finns ingen risk att Åsa W ens som blind skulle snegla det minsta åt vare sig mig eller dig GK-Lars. Hon vill inte ha gamla gubbar som knappast kan hålla sig uppe på benen och än mindre kan få glädjepinnen att peka i rätt riktning – hon vill ha Jesus!

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  januari 22, 2020 kl. 2:30 e m

  Min gode vän Bert. Säkert är Åsa lite sugen på Jesus, men under väntan på hans nedstigande till Knutby kanske det skulle duga med lite annat smått men gott. Jag är definitivt inte hågad, men du Bert kan kanske göra ett försök. Lycka till !

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: