GAS valfläsk

januari 18, 2020 at 1:36 e m Lämna en kommentar

Lördag, och det kan vara läge för ännu en presentation av Grön Ansamlings (GAS) politiska framtidsambitioner. Det är, som vi tidigare påtalat, ganska lång tid till nästa val och här har vi en lokalparlamentarisk fråga som bör utredas. Fyra år är mycket. Ja, mycket och mycket. Fyra år är fyra år men kanske en alltför lång tidsrymd mellan två val. GAS skulle vilja halvera tiden och hålla val vartannat år. Men inte nog med det .Vi skulle vilja ha ett flexibelt system med mandatperioder som varierar i längd. När kloka politiker sitter vid makten kan med fördel mandatperioderna förlängas och i speciellt gynnsamma fall permanentas. Skulle GAS komma till makten finns det ingen rimlig anledning att avbryta ett i alla avseenden och för alla parter gynnsamt tillstånd. Men, låt oss inte gå händelserna i förväg utan konstatera att flexibilitet vore eftersträvansvärt.

En annan fråga som bör penetreras fram till valet är jämlikhet mellan könen. GAS och GK – bloggen har alltid varit varma förespråkare för ett könsligt jämnviktsläge. Allt annat är en orimlighet i ett civiliserat samhälle. Man och kvinna skall i alla lägen dela bördor, sorger och glädjeämnen i lika delar. Alla skall bära lika tungt, gråta i samma utsträckning, och glädjas åt samma sak. Det senare är kanske lite knepigt i en parrelation.

GAS kommer alltid att kämpa för jämlikhet och vi ser i en framtid hur husets herre ordnar med gardinarrangemang samtidigt som hans hustru svingar yxan i vedhögen så att gäddhänget motioneras. En bild av sann familjelycka och likställdhet.

Likstelhet är något annat. Ceremonilösa begravningar med snabb kremering blir allt populärare i landet. Bland begravningsentreprenörer går förfarandet under namnet  ”Direktare. ”Vid första påseendet kanske detta låter tilltalande men GAS vill höja ett varnande finger. Med ojämna mellanrum läser man om personer som dödförklarats trots att den sista livsgnistan ännu inte slocknat. En människa kan vara vad man kallar ”skendöd”. Misstaget kan bero ytterst svag andning och hjärtverksamhet. Är detta något problem? Gäller det gamla människor som tjänat ut behöver man inte ta det så allvarligt. De har gjort sitt, och ett misstag frigör en del pensionsmedel till yngre, mer behövande. Gäller det däremot en individ i produktiv ålder bör försiktighet iakttagas. GAS propagerar för att” direktare” inte får verkställas innan väldokumenterad Rigor Mortis. Personen skall vara stel och stendöd.

Ja, där hade vi ytterligare lite aptitligt valfläsk. Vi återkommer med fler välunderbyggda förslag och krav. Trevlig helg!

Entry filed under: Diverse.

Okristligt Klimateriet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: