Klimateriet

januari 19, 2020 at 5:47 e m 5 kommentarer

Övergångsåldern, klimakteriet, är en process som i stort sett alla kvinnor drabbas av vid övermogen ålder. Drabbas och drabbas. Det är kanske inte förenat med våldsamt obehag men kan resultera i svettningar och humörsvängning som är mer eller mindre uttalade.( Man pratar också om ”vallningar” men det tror vi har med får och bordercollies att göra)

Nu verkar det som om också manspersoner i medelåldern kan få liknande bekymmer:

Åkomman benämns ”Klimateriet.” Symtomen är mental rigiditet och faktaresistens i frågor som rör jordens klimat. De drabbade blir tjuriga och vrånga och har benägenhet att ta till sig de allra grövsta avarterna av” fake news ”. Nu är dessa olyckliga i dagsläget inte förskräckande talrika men de irriterar genom sina högljudda, osakliga argument.

Detta är till största del ett sentida fenomen men tendenser har nog funnits tidigare. Som bevis vill vi presentera en vers, signerad Nils Norrälv som vi hittade i arkivet (versen, inte Nils). Den är kanske inte det bästa exemplet på Nils diktkonst. Lite orytmisk här och där men ändå värd att publicera. Det är egendomligt att Nils hade kännedom om Greta Thunberg, som inte var född när han gick till sina fäder. Norrälv hade uppenbarligen enastående ockulta gåvor. Att han också kände till Bert, Lars Bern och Trump är kanske mer begripligt, men betydligt sorgligare.

Ta del av Norrälvs, aningen Rydbergsinspirerade, kväde

 

Midvinternatt

Midvinternattens köld är mild.
Ej syns någon frosts som glimma
Snarare en vårlik bild
Beskådas i nattlig timma

Vart tog den vägen, vart blev den av
Den vinter som fordom oss gladde
Nu stiger temp och nivån på hav
Och permafrost nu bara kladd’e

Det sprids en oro, vad skall nu ske ?
Kommer isen vid polen att smälta?
Ja isens minskning går nog att se
Men är detta något att älta?

”För själva fan, vad är det för trams
Det är ingen fara på färden
Säger de som inte är sams
Med forskare från i hela världen.

Förnekarna tar det hela med ro:
Nå’n katastrof kommer inget att ske
Hur kan man va så dum att tro
På det som andra kan se.

 Greta Tunberg är en liten fjant
Som för Påven har nigit
Hon hinner säkert bli gammal tant
Innan havens nivå har stigit.

 Nej lita på Bert, Lars Bern och Trump
Klimatet mår bra, det är känt
Nog är det väl en lycklig slump
Att USA har så klok president

Midvinternsnattens köld ej finns
Förändringen är nog långt liden
Men visst är det skönt att vi ännu minns
Den gamla smällkalla tiden

Entry filed under: Diverse.

GAS valfläsk Längre väder

5 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  januari 20, 2020 kl. 12:52 f m

  Vad är det du är rädd för GK-Lars, inte kan det väl vara den livgivande CO2-gasen? Märkligt att en skogsmästare klagar över att de nordliga ländernas skogar växer och frodas som aldrig för(LRF-data). Detta möjliggjort tack vare ökad CO2-halt och dito temphöjning vilket ger möjlighet att leverera mer skogsråvara till skogsförädlingsindustrin.
  En ökande befolkning kräver också att det finns mer sågat och hyvlat virke till husbyggen och möbler. Tack vare höjd CO2-halt går det också att odla mycket mer livsmedel som kan föda en allt större befolkning. Du borde kolla in ”Fotosyntesen” och dess funktion så förstår du bättre vad det handlar om.

  År 1850 var CO2-halten ca 270 ppm nu år 2020 drygt 400 ppm, en höjning med drygt 130 ppm på 170 år. Temperaturhöjningen under samma tidsperiod har varit 0,85 grC.
  Om du jämför levnadsvillkoren för jordens befolkning år 1850(1,26 miljarder) med dagens år 2020(7,7 miljarder) så måste även en gammal trögis som du GK-Lars förstå att den förändring som skett med ökad CO2 och temperatur till det mesta endast har varit av godo för människan och planeten Jorden.

  Om nu CO2 och temp skulle minska till de nivåer som var år 1850 och som klimathotsalarmister som du GK-Lars, Greta, FN-IPCC med Fake-forskare och övrigt dito anhang anser är det ideala så skulle det innebära massdöd för den största delen av planetens människomassa.

  På 1950-talet framfördes det i FN förslag om att minska Jordens befolkning från dåtidens 2,5 miljarder till ca 500 000 000(500 miljoner). Det finns också andra sammanslutningar exv div Frimurarordens bestående av maktmänniskor inom politik/bank/finnas/industri/handel/mm som har föreslagit detsamma som FN.

  GOOGLA på ”Georgia Guidestones”(ett stenmonument rest 1980, okänt av vilka/vem, troligtvis av NWO) så får du ett bra exp på vad som planeras för planetens befolkning.
  Det finns 10 st Guide/vägledningar för de som ska ombesörja befolkningsminskningen.
  – Guide/Vägledning 1. Håll människans population under 500 000 000 miljoner i ständig balans med naturen.
  – Guide/Vägledning 10. Var inte en cancer på jorden – lämna utrymme för naturen.

  De två här över presenterade Guide/Vägledningarna stämmer bra med vad de i nutid så kallade klimathotsrörelserna predikar och vill åstadkomma. Det finns klara bevis för att klimat/miljörörelser sponsras av kända Oligarkorganisationer där även svenska politiker och industriledare är medlemmar. Känd och dokumenterad koppling finns mellan Oligark-org och den org ”Fridays for Future” GRETA företräder.

  Antar att det är ”Skara Bert Karlsson”(eller någon annan Bert) du nämner i ditt kväde. Skulle det ändå vara mig som du avser så känner jag mig lite malplacerad om än hedrad av att nämnas i det sällskapet, det så länge det rör sig om ”Klimatpolitik/Klimatvetenskap.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  januari 20, 2020 kl. 5:03 e m

  Min extremt gode vän Bert. Inte är jag rädd för gaser. Framför allt är jag en varm anhängare av GAS ( Grön Ansamling) Även i övrigt vet jag en del och tycker mig ha en hyfsad gasbildning. Du är hjärtligt välkommen som medlem i GAS och om du sköter dina kort kanske du kan få en ministerpost i vår kommande lokala regering. Dock inte som miljöminister. Ha det bra och gasa på, du också

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  januari 21, 2020 kl. 1:00 e m

  Jodå, jag känner mer än väl till din mörkt färgade vurm för att ”gasa på” och det på multipla sätt och vis.

  Ang klimathotsalarmister så är det märkligt att de aldrig kan hänvisa det de påstår till några erkända och objektiva vetenskapsmän/kvinnor som är kända för att arbeta/forska utifrån ett 100% vetenskapligt synsätt. Det innebär att man bla inte låter sig dikteras/påverkas av politikers och opinionsbildares ovetenskapliga religionsinspirerade önskescenarion.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  januari 21, 2020 kl. 8:02 e m

  Min allra bäste vän Bert- Jag vill travestera Di Leva :” Vem skall man tro på trop på tro på när. När klimatet är så här.”..……… Jag har just beskådat en nyhetssändning. där man redogjorde för ett möte i Davos där Trump och Greta Thunberg hade lite olika uppfattningar om klimat och ev. förändringar. Ja, vem skall man tro på? Jag vacklade för en stund men sedan man i samma veva berättade om riksrättsåtalet mot presidenten så sjönk dennes aktier i mina ögon. Greta är så vitt mig är bekant inte anklagad för några oegentligheter

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  januari 22, 2020 kl. 12:54 f m

  Klimatvetenskap och för den delen också all annan vetenskap grundar sig INTE PÅ ”TRO” – bevisad vetenskap grundar sig på den tes som bevisligen kan upprepas om och om igen och falla ut med samma resultat.

  President Trump är pragmatiker och empiriker och van vid att väga det ena mot det andra i samtiden samt därtill kika bakåt i tiden(historien) och därav dra slutsatser av vad som är bäst för det han leder/företräder, i detta fall först och främst USA och dess befolkning.

  16-åriga högstadieeleven Greta Thunberg däremot har inga som helst kunskaper eller erfarenheter ang klimatvetenskap som kan göra henne till någon auktoritet i klimatforskarvärlden. Trots denna totala okunskap jämförelsevis så maxpromotas hon som en person som är mer värd att lyssna och framför allt ”TRO” på än yttersta eliten bland klimatforskare som har varit verksamma som sådana i 40-50 år.
  Nej, Greta är bara en teaterapa som har blivit erbjuden en teaterroll av den globalistiska Oligarkmaffian, den rollen att spela en modern version av Jesus, Jeanne d`Arc eller en Flagellant där det spelas maximalt på det negativt emotionella som HOT, ÅNGEST, SKAM, SKULD och RÄDSLA.

  Riksrättsåtalet mot Trump är bara ett lumpet försök från de GlobalistOligarkstyrda Obama/Hillary/Demokraterna att få Trump avsatt och därmed få det senaste presidentvalet ogiltigförklarat vilket också innebär att allt det Trump genomfört, avtalat och beslutat om kommer att rivas upp. Dock är Republikanerna i majoritet så någon fällande dom är inte att vänta.
  Om det är några som förtjänar att ställas inför Riksrätt så är det Obama och Hillary, värre krigshetsare än de två kan du inte finna i modern tid.

  Nu är ju Greta minderårig och inte åtalbar på samma sätt som en vuxen, men om hon nu haft åldern inne så skulle hon definitivt ha förtjänat att bli åtalad och dömd för att ha åsamkat barn, ungdomar och svagsinta vuxna stort lidande framkallat av det jävulst uttänkta hothat budskap som är avsett att framkalla ångest, skam, skuld och rädsla. Förmodligen är det många som är drabbade och därav fått ett mycket svårare liv än nödvändigt, kanske att det Greta har framfört också resulterat i fatalitet. Absolut att Greta med anhang skulle ställas till svars inför specialdomstol.

  P.S. Greta är ju barnbarn till skådespelaren Olof Thunberg, samt då dotter till operaprimadonnan Malena Ernman, så skådespelartalang finns på både far och morssidan. Greta har ju också ett funktionshinder som gör henne som klippt och skuren för detta uppdrag. Gretas mor intygar att Greta mår psykiskt bra av den roll hon nu spelar, detta sagt i SVT-programet ”Renées Brygga, senaste avsnittet.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: