Längre väder

januari 22, 2020 at 2:51 e m 11 kommentarer

I dag skulle vi enligt ursprungliga planer haft ett inlägg med Gillis Svullbuks matblogg, men tyvärr är Gillis sjuk. I medecinvetenskapligt syfte åt han för några dagar sen en portion Kebab och Falafel så nu ligger han mellan lakan med svåra buksmärtor. Vi hoppas han repar sig så att han senare kan prepresentera sitt efterlängtade recept på Lungmos. Vi fortsätter istället på den inslagna väderleksvägen

”Klimat” kallas väderleken under längre tid, därom är alla överens. Ändå pratas det om: ”Klimatförnekar.” Det är väl ingen som förnekar att vi har ett klimat. Däremot finns ”Klimatförändringsförnekare.” Lite sorgliga, högljudda typer som dessbättre inte är så många. Att de inte är så talrika beror nog på att intelligensnivån hos befolkningen trots allt är ganska hög. Man kan naturligtvis negligera dessa mindre vetande, (förnekarna) men det faktum att de finns, bidrar till att nödbromsens aktivering fördröjs. ”Donald Trump tror inte att det är så farligt. Han är ju president och måste väl veta hur det ligger till”. Folk i gemen är nog en smula fundersamma beträffande klimatet och tycker att den som negligerar hotet är gemen.

Jag har till och från en givande diskussion med min kanske allra bästa vän på andra sidan sockengränsen, Bert. På ”Berts blogg om Mönsterå.”Vi är inte riktigt överens beträffande klimatfrågan. Nu skall jag vara så storsint att jag inte skyller problemen på växthusgaserna. Vi struntar i dessa så länge men jag framhärdar med att vi har ett annorlunda klimat i dagens läge ,vad det nu kan bero på

Man kan fråga ex. de som driver skidanläggningar nere på kontinenten. De har under senare år sett hur barmarken klättrat allt längre upp för sluttningarna. Backarna håller man igång med konstsnö men själva centrat är omgivet av barmark. Vår närmaste alpina anläggning, Aboda Klint, hade tidigare snö om vintrarna men nu får man åka rullskidor på stenigt underlag. Hela Australien håller på att brinna upp och enligt de experter vi har tillgång till beror det till del på varmare klimat. Det finns gott om exempel där klimatförändring ställt till det. Men Obs än en gång. Jag pekar inte ut någon syndabock, jag bara konstaterar att det skett en förändring. Av någon anledning. Till det sämre

Om det trots allt skulle visa sig att mänsklig verksamhet orsaka klimatproblemen, skall då förnekarna ställas till svars när katastrofen är ett faktum, eftersom deras agerande försenade en kraftfull räddningsaktion. Hur högt är straffvärdet?

Hur har vi det då här i Gröna Köpingen. Har vi drabbats av någon klimatologisk dekadans? Vi låter frågan gå till fritidsansvarige frisksportaren Oskar Björkstam. Nå Oskar. Har våra vintersporter här i GK drabbats av några bakslag. ”Ja det beror på hur man ser det. Det finns inte längre någon is på Gröngölen så seriespelet i bandy ligger på is. Likaså konståkningen. Men vi har i sann kreativ anda hittat på fullgod ersättning. I stället för bandy så tävlas det i konstsim på gölens djupare delar. I strandkanten ägnar man sig åt i” rytmisk sportgymnastik” och tidigare också ”frigörande afrikansk dans”. Det senare har vi fått sluta med. När man bevittnar” frigörande dans” får man inte sällan intrycket av att deltagarna drabbats av grava mentala störningar, och ibland kommer det besökare som inte har vetskap om att bandyn lagts ner. När dessa besvikna själar få se dansen blir de gediget förbannade och ställer till med kravaller och upplopp. Det har ibland gått till handgripligheter och kvinnliga dansare har kastats i Gölen.” Där kan du ligga och sprattla som en felkrokad gädda, kärringdjävel”. Nej det var inte så lyckat men i stort sett flyter det på. Har vi tur så kanske klimatförändringen påverkar havsströmmarna så att golfströmmen ändrar sin bana. Då får vi kallt som bara den och vi kan återuppta bandyspelandet. Det gäller att ha portföljen laddad” slutar Oskar.

 

Entry filed under: Diverse.

Klimateriet Lördagsreflektioner

11 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  januari 24, 2020 kl. 6:23 e m

  Gk-Lars skriver ”Klimatförändringsförnekare”!

  Vad jag vet är det ingen av de svenska världsledande klimatforskarna(exv Lennart Bengtsson, Lars Bern, Karl-Axel Mörner mfl) som förnekar klimatförändringar(kallare eller varmare) över tid. Att svenska väletablerade klimatforskare(ovan) framför negativ kritik mot den nu allmänt sprida religionsinspirerade sjukdomen ”klimatalarmismen” beror på att det framtidsscenario som klimathotsalarmisterna förmedlar till främst västvärldens befolkningar baserar sig på manipulerade och inkorrekta klimatdata.
  Det som är den egentliga tvistefrågan är: är det människan som är orsaken eller finns det andra mer komplexa anledningar till temp och CO2 höjningen?

  De datorstödda klimatmodellerna som produceras med stöd av FN-IPCC(politiskt sammansatt org) är avsiktligt manipulerade, allt för att passa det allt mer politiskt styrda FN och det av övriga globalistorganisationerna önskade utfallet, det att, ett varmare klimat skulle vara ett skrämmande allvarligt hot mot främst västvärldens länder, människomassor/folk. FN:s vilja med detta är att få till en världsregering NWO som innehar den beskattningsbara, militära och politiska makten för att med legaliserat våld kunna stjäla västvärldens ekonomiska och tekniska resurser och överföra detta till ickedemokratierna i tredje världen de sk U-länderna och deras korrupta ledare och diktatorer.

  Det klimatscenario som verkligen skulle vara ett reellt hot mot mänskligheten är om jordens klimat blev kallare som exv att det inom en snar framtid blev en global tempsänkning med exv 0,85 grC eller mer. Vi skulle då få samma bistra klimat som mestadels rådde under tidsperioden 1350 – 1850.

  Det behövs bara att den nu allt mer aktiva supervulkanen Campi Flegrei i närheten av Neapel får ett fullskaligt utbrott(som kan pågå i veckor, månader, år) så är Europa, Mellanöstern, Nordafrika ödelagt och avfolkat. Detta pga en stor efterföljande lokal och global tempsänkning, en under lång tid rådande vulkanvinter kommer att ta enormt många liv. Detta scenario kommer med all säkerhet bli verklighet, det vet man och när då, kanske i morgon eller om 100 år eller om … .
  Några få graders temphöjning framstår ändå som betydligt mer åtråvärt än dess motsats om det nu vore möjligt att få välja.

  GK-Lars skriver citat: ”jag framhävdar med att vi har ett annorlunda klimat i dagens läge, vad det nu kan bero på”
  Det är inte första gången under de senaste hundra åren som den nu aktuella varianten av VÄDERLEK råder. Det föregående århundradet präglades inledningsvis av en varmare klimat/väderperiod ca 1910 – 1930-talen, under 1940 – 1970-talen dominerade ett kallare klimat/väderlek. I slutet av 1930-talet rapporterades det precis som idag om att grönlandsisen var på väg att smälta bort, att glaciärer i Norge och i Alpländerna försvunnit och att polarhavets is hade krympt drastiskt – mao, väderläget var då så som det är nu!
  Du kan själv GOOGLA på Svenska Dagbladet 16 september 1938 ”Den aktuella klimatförbättringen”, i den artikeln redogörs för det då aktuella klimatläget.

  Ang citat: ”en kraftfull räddningsaktion”! De personer som tror att människan kan förändra och styra klimatet lider alldeles säkert av inte så lite hybris utan av MEGA. Om nu människan ändå skulle försöka sig på att förändra klimatet som exv genom Geoengineering = storskalig teknisk manipulering av jordens klimatsystem. Om, så är riskerna extremt stora för att det kan gå åt helvete på riktigt.
  Förslag på teknik att använda är: ”Speglar i rymden” för att minska instrålningen från solen”.
  Sprejning med div partiklar som svavelpartiklar, aluminiumpartiklar i nanostorlek vilket förväntas ha effekten av att haven försuras och att ozonlagret förtunnas mm – alltså bara jävligheter som resultat.

  Elon Musk lovar att han inom en snar framtid kan skicka 10000 turister till Mars, lämpligt vore att i första hand då skicka alla politiker och alla andra förståndslösa individer med makt i första flygningen, en resa utan returbiljett vore önskvärt.

  .

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  januari 25, 2020 kl. 11:46 f m

  Bäste vännen Bert. Först en upplysning: Eftersom jag är” analfabet” när det gäller datamaskiner måste jag ha support. Det gäller ex. godkännande av publicering av kommentarer. Mannen har en stående order om att godkänna allt. På senare tid har det strulat en aning eftersom han numera inte får ett ” pling” i mobilen som visar att det ligger en kommentar på kö. Därför kan det dröja en tid. Men lugn. Den kommer.
  Ditt senaste inlägg var omfångsrikt och tankeväckande. Du skriver att Lars Bern tillhör” världsledande svenska klimatforskare”. Jag har googlat en del på Bern men i huvudsak blivit upplyst om att han betraktas som en oseriös humbug. Därför vore det intressant om du kunde hänvisa till opartisk upplysning om hans exceptionella klimatkompetens. Ha det bra och skönt i det klimatstörda” vårvädret”

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  januari 25, 2020 kl. 7:41 e m

  Du har Googlat på Lars Bern skriver du, jag gjorde också så. Det som fans noterbart var endast en negpost – en bloggare, vid namn Maths Nilsson som andades negativt om det Lars Bern framför. Antar att det är den bloggaren som är din källa ang LB.

  Kollade in Maths Nilssons presentation av sig själv, det framkom där att han förutom att vara uppväxt på Öland var författare, fotograf, intresserad av vetenskap(exv klimat) samt att han livnär sig på att arbeta som KEMIST på ett LÄKEMEDELSBOLAG.

  Alltså, Maths är en av dem som medverkar till att medicinförgifta svenska folket samt förorena svensk natur via DEN SVENSKA SJUKVÅRDEN OCH DESS PILLER-TRILLER-LÄKARE. Med den bakgrunden så kan man förstå att Maths är avigt inställd till Lars Bern, detta då Lars B bla har givit ut boken, ”DEN METABOLA PANDEMIN” som helt sågar läkemedelspillertillverkare samt detsamma ang svensk sjukvård och den där rådande ismen den sk skolmedicinen.

  Lars Bern har också en blogg ”ANTHROPOCENE” där det framförda oftast handlar om alternativ medicin vs Big Farma.
  Maths försöker givetvis att förringa Lars B och den info ang klimatet och Big Farma-piller som LB framför, då denna info går emot Maths egna intressen som exv ett ev innehav av en hyfsad stor aktiepost i LM-företaget där Maths arbetar.
  Off Topic: ger mig den på att Maths Nilsson är inbiten Miljöpartist!

  Ang Lars Berns status som klimatforskare så återkommer jag med mer info.

  LB har lång erfarenhet från ledande befattningar inom svenskt näringsliv, bla på VOLVO OCH ABB. Han har varit VD för Svenska Miljöinstitutet, IVL, AB ÅF, Incentive AB, vidare en mängd styrelseuppdrag i div börsnoterade företag och organisationer exv vice ordförande i Cancerfonden.
  LB är också ledamot av Kungliga Ingenjörsakademin samt i dess miljökommite.
  LB är också en av uppstartarna av Riksföreningen för Metabol Hälsa!

  Det som är ändå är mest imponerande med Lars Bern är att han som varande en del av det svenska etablissemanget(eliten) öppet vågar utmana detsamma med att berätta om hur korrupta och pk-styrda denna samling svenska makthavare varit och är.
  All heder åt Lars Bern och hans gelikar(tyvärr alldeles för få).

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  januari 25, 2020 kl. 8:39 e m

  Bäste vännen Bert. Jag har inte läst något av Mats Nilsson och jag struntar i honom. Däremot är jag fortsatt intresserad av en redovisning av Lars Berns klimatforskarinsats Att han har lång erfarenhet . av Volvo och ABB och någon avsomnad Ångpanneförening skiter jag i. Än en gång: Jag efterlyser hans forskarinsats på klimatområdet. Att han sprider sina åsikter vitt och brett saknar relevans. Det är substansen i hans påstående jag är intresserad av.

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  januari 25, 2020 kl. 10:37 e m

  Ok, GK-Lars, kan du minnas vilka Lars Bern-poster som kom upp när du GOOGLADE på Lars Bern. Vore intressant att få ta del av infon på de sidor där LB framställs som ”en oseriös humbug”.

  Glömde i förra kommentaren att redovisa att Lars Bern är Teknologie Docktor – det du GK-Lars!

  Du efterfrågar ”substansen i hans påståenden” om klimatet. Vet att LB ofta framhåller att han är helt överens med den världsledande forskaren och Professorn i Dynamisk Meteorologi Lennart Bengtsson och Teknologie doktor/professorn i Fysikalisk Kemi Peter Stilbs mfl när det gäller klimatvetenskapliga frågor.
  Den sanna vetenskapliga forskarvärlden är ju uppbyggd på så vis att man delar med sig av sina upptäckter och rön för att andra ska kunna pröva och ev bidra med kompletteringar.

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  januari 26, 2020 kl. 9:30 f m

  Min allra bäste vän Bert!
  Att Lars Bern är teknologie doktor är trevligt. Framför allt för honom själv. Jag minns ett Youtube klipp där han med synbar förtjusning redovisade alla sina meriter i näringslivet. Men TD har inget med klimatforskning att göra. Den här diskussionen börjar bli lång, men givande, så jag föreslår följande . Låt mig i lugn och leta bevis för att Lars Bern inte har så mycket att komma med, så letar du bevis på motsatsen. Hur ser hans forskarmeriter ang., klimatet ut?
  En reflektion: Hur kommer det sig att den lilla, lilla skara vetenskapsmän som inte tror på klimatförändring kan ha monopol på sanningen ?Inte så sannolikt.

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  januari 26, 2020 kl. 11:59 f m

  Bra GK-Lars, leta bevis du, det ska bli intressant att få läsa/se vad du kan finna. Vill påminna dig om att det inte är någon ide för dig att hänvisa till Al Gore(fakefilmen), Mikel Moore(hockyklubban) eller svenska fakeforskare exv Johan Rockström(agronomen).

  Kanske att du känner till ”Climategate”(2009), ett avslöjande där sk klimatforskare hade manipulerat empiriska klimatdata allt för att passa Globalistorganisationerna och FN-IPCC-politikernas domedagsbudskap.

  Skickar med en videolänk(nedan) till en SWEBBTV-intervju med Lars Bern där han redogör för den forskning som han under 40 års tid har bedrivit ang miljö, klimat, hälsa, samhälle mm. Lars Bern är en multiforskare som har förmågan att se interaktionen mellan olika forskningsämnen.

  OBS! Se hela videoinlägget, du kommer att få svar på den aktuella frågan och många fler andra. Om inte länken fungerar: gå in på YOUTUBE, sök på Lördagsintervju 8, titel:Tekn dr Lars Bern om det överdrivna klimathotet.
  Länk: https://www.youtube.com/watch?time_continue=54&v=HmTGjIBrWqc&feature=emb_logo

  Gilla

  Svara
 • 8. Gröna Köpingen  |  januari 26, 2020 kl. 1:21 e m

  Snälle söte rare Bert. Hur är det fatt ?Den videolänk du skickade med är den som jag hänvisade till, där Bern med förtjusning redovisar sina meriter. Jag har alltså sett och hört rappakaljan tidigare, och gör det ogärna igen. Men jag skall göra dig till viljes och slösa bort lite tid och se om jag mot förmodan hittar något av värde. I så fall hör jag av mig

  Gilla

  Svara
 • 9. Bert  |  januari 26, 2020 kl. 2:13 e m

  Re: från ditt förra inlägg, ”En reflektion” Frågan från dig löd: ”Hur kommer det sig att den lilla skara vetenskapsmän som inte tror på klimatförändring kan ha monopol på sanningen ?Inte så sannolikt.”

  Svar: för det första, en sann vetenskapsman ”TROR” inte, han/hon nöjer sig inte med fake/hittepå eller böjer sig för div påverkan från exv politiker, ismföreträdare, känslobaserade påståenden eller generösa pengamutor osv.

  Svar:för det andra, det finns ”INTE EN ENDA” av alla de klimatforskare som framför bevis ”MOT” klimathotspropagandan ”SOM FÖRNEKAR ATT EN KLIMATFÖRÄNDRING SKER. DETTA UTIFRÅN ATT DET ALLTID PÅGÅR EN KLIMATFÖRÄNDRING ÖVER TID OCH I ALL TID SÅ HAR SKETT”.

  Svar: för det tredje, vilka är det som säger sig ha ”MONOPOL” på ”SANNINGEN” – jo, det är de KLIMATHOTSORG som DU GK-LARS är anhängare av. I första hand, FN-IPCC, div Globalistorg, de svenska PK-7-8-partierna/sekterna och inte minst ditt eget parti, Centerpartiet, din guru klimathotsaktivisten GRETA THUNBERG, Svenska Kyrkan, Rädda Barnen, SVT SR, SMHI, Stranda Naturskyddsförening, ja hela det offentliga Sverige tokhävdar att de har ”MONOPOL” på ”KLIMATSANNINGEN” ang nutida och kommande klimatscenario.

  Du GK-Lars måste ändå reflekterat över och ha insett att klimathotsalarmisterna av div makthavare(globala, svenska dito) har getts UTOMRÄTTSLIGA rättigheter till att mot folket I SVERIGE UTÖVA grovt kriminell psykisk och fysisk påverkan. Detta genom ”SKRÄMSELHOT” utövat genom ”GENERELLT SKAMBELÄGGANDE påbyggt av FLYGSKAM, BILSKAM, BENSIN/DIESELSKAM, KLIMATSKULD, KLIMATÅNGEST, BARANFÖDANDESKULD/SKAM/ÅNGEST, LIVSÅNGEST/SKULD/SKAM mm, allt för att tvinga befolkningen i Sverige att tvångsacceptera att de inte ska vara en, CITAT Georgia Guidstone: ”EN CANCER PÅ JORDEN”.

  Nej, Lars Bern, Lennart Bengtsson, Peter Stilbs, Mikael Wilgert, Jan Tullberg och många fler än dem är de sanna sanningssökarna genom att de alltid hänvisar sina framförda åsikter till empiriska och nutida reella fakta – HITTEPÅ är förbjudet och illa sett NONO i detta sällskap.

  Gilla

  Svara
 • 10. Gröna Köpingen  |  januari 26, 2020 kl. 4:05 e m

  Min allra bäste vän Bert. Jag har tittat och lyssnat till Lars Bern en gång till. Bortkastad tid. Samma svammel igen. Jag skall kommentera hans påstående ang. skogsdöd och ozonhål i ett senare blogginlägg. Vi sätter punkt här, för denna vid det här laget ganska långrandiga debatt. Tack för visat intresse och var rädd om dig.

  Gilla

  Svara
 • 11. Bert  |  januari 26, 2020 kl. 7:04 e m

  Två frågor, det med anledning av, Citat:”och var rädd om dig”(jag har ställt denna fråga förut till dig, men inte fått något svar).
  Så, VARFÖR SKULLE JAG BEHÖVA VARA RÄDD OM MIG?
  Har din uppmaningen kanske att göra med det dödshot som framfördes av Folke Folkesson och övrig golfpöbel den 7-6-2018, plats: Mönsterås Golfklubb?

  Citat: Bortkastad tid. Samma svammel igen.” För dig GK-Lars handlar det främst om prestige, en gång sagt å skrivet gäller in i kaklet.

  Det ska bli intressant att få höra din ”ÅSIKT” ang ozonhål och den osunt politiskt drivna forskningen ang skogsdöden(1980-talet), den som aldrig inträffade/skedde. Ja det var förstås då som nu sk alarmister, då skogsforskare och som alltid, agendaaktivistisk makthavarlojal media som försökte förvilla befolkningen. Förmodar att du presterar en version som är tillrättalagd för att passa väl ihop med en förmodat officiell framförd kulturmarxistisk färgad förklaringen från Sveriges Lantbruksuniversitet, Naturvårdsverket, Skogsstyrelsen å div skogsföretag.

  P.S. Jag ser förstås fram emot en ny lång och kanske randig debatt där det osar svaveldioxid, ammoniak, ozon, kalk och där kvävet blir det ämne som till sist kanske fryser in debatten!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: