Kvantitet och Kvalitet

februari 3, 2020 at 9:57 f m 5 kommentarer

Ett talesätt lyder: Det är bättre med lite av god kvalitet än mycket av motsatsen. Det kan nog äga sin riktighet men när det gäller GK- bloggen är det både och som gäller. Hög kvalitet i riklig mängd Men det vet ni kära läsare sedan ett antal år tillbaka.

Bloggen har nu varit i gång sedan 2012. Ibland när man ser på gamla inslag som läsarna enligt statistikredovisningen tittar på så gör man reflektionen:” Va, har jag sagt detta tidigare?” Det kan gälla något som publicerats i närtid och så visar det sig att jag sagt samma sak redan 2013. Det är, på ren svenska, ett djävla tjat. Därför skall det till en förändring.

Vi skall ransonera oss och bara uppmärksamma det som är oundgängligen nödvändigt: Kommentarer vid Stefan Löfvens avgång är ett måste, likaså när avsmältningen vid polerna lagt Malmö under vatten. Glädjande tilldragelser måste kommenteras.

Vi skall inte tystna helt, utan vi behåller vår plats i cyberrymden, och gläds åt de stordåd vi tidigare uträttat. När en åldrings tillvaro kokat ner till en säng på kronikerhemmet, med reumatism, prostata- besvär, lösgom och pisk på fingrarna av något stressat vårdbiträde för att man med darrande händer spillt ut innehållet i medicindosetten, kan det vara trösterikt att kunna se tillbaka på allt man gjort för en kunskapstörstande omgivning:” Jag gjorde i alla fall mitt näst bästa.” Mitt allra bästa har jag spenderat på att värna det egna välbefinnandet, och det har jag varit värd

Bloggen skall inte lägga skrivandet på hyllan helt. Vi är, tillsammans med Gillis Svullbuk, engagerade i en stor satsning: En kokbok där olika nordiska, konsumerbara rätter skall presenteras i alfabetisk ordning: Allt från Abborraladåb till Ölkorv. Boken skall heta” Nordiskt Familjekok” och kommer att ges ut i 25 halvfranska band. Intresserade kan tinga redan nu. Priset är inte fastställt men ca 12000: – till 15000: – är nog en rimlig siffra Detta är en milstolpe i svensk kokbokshistoria och kommer att bli en klassiker i paritet med Charles Emil Hagdahls:” Kokkonsten som vetenskap och konst ” från 1879. En alldeles utmärkt bok, som utöver 3000 recept också innehåller råd gällande hembiträdens fostran och bestämda åsikter om hur husmödrar och tjänstefolk bör hanteras.

Som sagt: GK- bloggen skall ransonera sig i fortsättningen. Kanske blir det bara ett inlägg i månaden. Eller ett i veckan. Alternativt ett varannan dag, eller varje, beroende på händelseutvecklingen såväl här som där.

Glöm nu inte att beställa boken. Upplagan är, i alla avseende, begränsad

Entry filed under: Diverse, Gillis Svullbuks matblogg, Mat och Gastronomi, Politik och samhälle.

Förnekelsepredikant i Gröna köpingen Hög nivå

5 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  februari 5, 2020 kl. 1:13 f m

  Tur för dig GK-Lars att du bor på en kulle när du är så svagsint att du tror på en kommande extrem havsnivåhöjning!
  Citat:”när avsmältningen vid polerna har lagt Malmö under vatten”. Hur är det egentligen med din av dig påstådda klarsynta tankeförmågan – ja, inte är den mycket att skryta över!

  Häng med nu GK-Lars, om ismassan vid Nordpolen smälter av så kommer det enligt dig GK-Lars innebära att havsvattennivån kommer att stiga generellt i haven/oceanerna – nej nej, fel fel så in i helvete!
  Ismassan på Arktiska Havet/Oceanen(där geografiska Nordpolen kordinatmässigt finns) flyter på havsytan och kan då INTE vid en ev isavsmältning på något sätt orsaka en havsnivåhöjning, detta enligt ”Archimedes princip” – din utbildningsstatus visar sig vara av den mer bristfälliga arten!
  Hahaha!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  februari 5, 2020 kl. 4:10 e m

  Min extremt gode och välinformerade vän Bert! Där satte du mig på pottkanten. Eller åtminstone, iskanten. Om jag påstår att jag menade Grönlandsisen behöver du inte tro mig. Jag hade fel, och kan ta det eftersom det händer så sällan.
  Ponera att Grönlandsisen smälter bort helt och hållet. Vad händer då? Kan man räkna med att det blir så blött att de tungt kriminella i Malmö sjunker till botten och att skjutningarna upphör ? Tacksam för ett, som alltid väl underbyggt svar.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  februari 6, 2020 kl. 7:59 e m

  Citat GK-Lars:”jag påstår att jag menade Grönlandsisen”, hahaha det är som vanligt dålig en bortförklaring, men vad annat att förvänta sig då självinsikten hos dig aldrig har varit särskild påtaglig!
  Men ok, du erkänner att du citat:”Jag hade fel, och kan ta det eftersom det händer så sällan”. Jag har sedan du startade upp din blogg kunnat konstatera att du GK-Lars allt som oftast har fel i det mesta som du framför som fakta och sanning med anknytning till klimathot och händelser på torvuppslagarbanan.

  Citat GK-Lars:”Ponera att Grönlandsisen smälter bort helt och hållet. Vad händer då?”.
  Ja, vad händer om den dystopiska FN-IPCC-GRETA-utopin skulle bli verklighet? Svaret på en sådan fråga blir naturligtvis att havsnivåerna höjs – ett svar som till och med du GK-Lars har möjligheten att komma fram till.

  En förenklad teoretisk beräkning av en ev havsnivåhöjning utifrån frågan ovan och kända data ang g-ismassan och världshavens sammanlagda yta. Samt förutsatt att smältvattnet från Grönlandsisen fördelar sig jämt över haven/oceanerna så skulle ett dylikt tidigare nämnt utopistscenario ge en havsnivåhöjning på ca 7,4 m.
  OBS! I detta exempel är inte den havsnivåpåverkande gravitation som Grönlandsisen genererar med i beräkningen.

  Vad det gäller de tungt kriminella i Malmö så blir de säkert de första att fly det skånska sosseislamistkalifatet när fossingarna riskerar att bli blöta. Så de flyr förstås upp till högre belägna tätorter som exv GK(centerstyrda Gröna Köpingen). De skjut och sprängglada klanstyrda kulturberikarna blir förstås hälsade hjärtligt välkomna till GK av Center-Annies klämkäcka tokliberala GK-asylindustrienteprenörer. Välkomstskränflocken anförs av det ständigt hånflinande GK-kommunalrådet Blanders Kråke Jihadsson, GK-Lägenheters VD Arme van Dick-vic och fd kulturberikarordföranden M-Nähäs Stollestolt-Glupskavsson.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  februari 7, 2020 kl. 1:24 e m

  Min gode, men desorienterade vän Bert. De personer du nämner är inte invånare i Gröna Köpingen. De kan kanske hittas utsocknes men ingen bor här i GK. Vi har andra prominenta medborgare som ex. Lill-Gull, Myllan Grönvåg,Isabella Rövenglip , Blondin-Balle och inte minst Grin-Olle som nog är välkänd även på andra sidan rågången. Även detta börjar bli lite tradigt så jag sätter punkt här.

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  februari 8, 2020 kl. 12:54 f m

  Lite tradigt! Jag har gett dig svar på de två frågor du ville ha svar på – ev framtida Havsnivåer och vart de ”tungt kriminella i Malmö” kan tänkas ta vägen om Grönlandsisen smälter av. Nog trodde jag att du skulle bli lite taggad och komma med motbud på havsnivåerna, jag hade förväntat mig att du minst skulle dra till med 50-75 m havsnivåhöjning i sann ickevetenskaplig GRETA-svammelstil.

  Men visst, jag kan förstå att du redan nu drar dig tillbaka och gömmer dig i din jordkällare av ren rädsla för vad som väntar GK-köpingen när Grönlandsisen om några GRETA-ÅR år har smält ner och GK-köpingen dräller av vilt skjutande och bombsprängande Malmöiter som inte gillar havsvågor utan mera känner sig hemma bland ökendyns dito.

  Prominenta medborgare, baha, hahaha, inte det minsta, det är f…b… s…s skattepengaförskingrare som försatt GK-köpingsborna i kriminellt planerat skattepengaunderskott flera år i rad och troligtvis detsamma för lång tid framöver. De fega jä… skyller budgetunderskottet på svenska pensionärer och sjuka äldre och straffbeskattar de som hyr lägenheter av kommunala GK-Lägenheter – nä, rulla GK-parasitpolitikerna i tjära och fjäder, därefter ska de under spott och spe spöjagas Storgatan fram och tillbaka tills gatstenen nöts ner eller försvunnit för att ha använts på annat sätt.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2020
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: