Statistik och politik

mars 2, 2020 at 5:46 e m 3 kommentarer

Av en händelse råkade Bloggen uppmärksamma att dagens inlägg blir nr. 1000 sedan starten 2012. Det skulle vi kanske ha uppmärksammat men det får vi ta vid annat tillfälle. Då vi skall vi göra en sammanställning över det som blivit verklighet av alla våra kloka förslag och profetior beträffande framtida skeenden. En överväldigande del vågar vi gissa.

En framtida händelse som ännu inte ägt rum är den av bloggen förutsedda Lövenska avgången från partiledarposten i S. Här vill vi göra ett förtydligande. Att Löven kommer att avgå innan valet är ställt utom allt tvivel men vi vill påpeka följande: Bloggen har inget emot Stefan Löven som person. Tvärt om. Han har en bakgrund som gör honom trovärdig eftersom han är sprungen ur arbetarnas led. Ingen Politisk broiler som glassats sig fram till makten utan att ha gjort ett enda hederligt dagsverke. Fler borde ha den bakgrunden, inte bara bland politiker.

Det finns andra partiledare som på sistone blamerat sig grundligt och som gjort att vi vill ta till orda idag. Det har kommit till Bloggens kännedom att gamle partiledaren, Jan Björklund( L) skall delta i TV:S kanske allra skämmigaste program :” Lets Dance”. Vi tyckte förr att Björklund var en ganska hygglig partiledare med sunda åsikter i ex.skolfrågor. Nu sjunker hans anseende till botten. Ner i dyn.

Bloggen är ingen storkonsument av Lets Dance men så mycket vet vi att det handlar om div. kändisar eller föredettingar som fjantar runt i något som skall föreställa dans. Sedan skall tittarna rösta på eländet, och de som vinner är inte alltid de mest dansanta utan de som trots handikapp i form av ex. bristande taktkänsla och fetma, ser fånigast ut. Lyteskomik av grövsta sort.

Detta skall Björklund delta i. Liberalerna är vana att balansera på 4- procentspärren men nu ser det illa ut. Det är troligt att Liberalerna trots allt har en del sympatisörer som är kloka och har gott omdöme men dessa kommer nu att vända partiet ryggen. Björklunds ev. seger i LD kan bli dyrköpt.

Visst. Björklund har avgått och Nyamko Sabuni har väl inte dansat på borden i stötande utsträckning, ännu. Men det hjälps inte. Det liberala förtroendet har fått sig en allvarlig knäck. Kanske en dödsstöt.

Entry filed under: Diverse, Lets Dance, Politik och samhälle, sossar.

Skid- och skitföre M

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  mars 3, 2020 kl. 12:25 e m

  Hur står det till med GK-Lars kan man undra – detta då han åter igen lovordar den nuvarande Statsministern Stefan Löfven som leder den /det islamistvurmande sekten/partiet SAP/Socialdemokratiska Arbetarpartiet. För övrigt har SAP tappat de flesta arbetares förtroende vilket gjort att arbetarna nu hellre ser SD som det parti som bäst företräder deras önskningar och åsikter.

  En möjlig orsak till att GK-Lars hyllar Steffe Svetsloppan oreserverat (trots att LO/SAP:aren har presterat en lång rad av politiska fiaskon) är det gemensamma politiska arvet från respektive partiers mycket brunröda historia, daterat till 1930-40-tal. Vad det gäller Steffe så har han ju även en mer närliggande släktrelaterad koppling till det politiskt brunröd färgade partiet, ja, ”blod är tjockare än vatten” sägs det.

  I GK-Mönsterås blir det brunröda historiska sambandet tydliggjort genom det nära politiska samarbetet och samsynen i det mesta mellan det styrande Centerpartiet och SAP. Vad det gäller framtiden så måste jag och alla andra totalitärism-hatande svenskar med ännu större vämjelse tvingas åse att den politiska färgskalan kommer att utökas med både ”MENA-Grönt” och dito ”SvartVitt” – FY FAN å DET GRÖVSTA!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  mars 3, 2020 kl. 6:48 e m

  Bäste vännen Bert. Hur är det fatt ? Dina förvirrade genmälen ger anledning till oro. Men ha förtröstan. Det finns hjälp att söka och få. Men dröj inte för länge.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  mars 4, 2020 kl. 11:13 f m

  Hahaha, du GK-Lars som de flesta andra som tror att de har fler rättigheter och högre människovärdestatus än andra tål inte att konfronteras med motbilden av sig själva.

  För övrigt så är den retorik du använder dig av i din kommentar här ovan mycket välbekant, den verkar vara standard för Centerpartister, Socialdemokrater och Moderatarslen i Mönsterås Kommun.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2020
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: