M

mars 6, 2020 at 4:34 e m 4 kommentarer

Som vi påtalade i vårt senaste inlägg har nu GK- bloggen levererat 1000 skrivelser i folkbildningens tjänst. Varför undrar kanske någon? Till vilken nytta? För alla med ett klart intellekt är det uppenbart att GK- bloggen bidragit till en i alla avseende bättre värld. I alla fall en bättre socken.   Att av det publicerade välja ut några guldkorn låter sig inte göras. Inte för att dessa saknas, tvärt om. Mängden gör att ett urval inte är möjligt. Allt håller samma kvalitet.

Men vi vill peka på några exempel på sådant vi förutspått och annat som vi tagit som vår uppgift att bekämpa.

Några axplock: Bloggen har med envishet och emfas pekat på det inom skolans värld som orsakat elände och kräftgång. Utflippade, verklighetsfrånvända mjukis- pedagoger har alltför länge tillåtits att härja fritt, och orsaka kanske obotlig skada. Inga krav har ställt på eleverna och har något gått fel så har det varit skolans eller lärarnas fel. Vi skall inte orda mer om detta utan vi noterar med viss belåtenhet att förnuftet till viss del slutligen segrat. En lagändring som ger skolan rätt att omhänderta elevernas mobiler på skoltid är på gång. Utmärkt, men inte en dag för tidigt. Den som kan bevisa att inlärningsprocessen gynnas av att ha en mobil i knät på vilken man på lektionstid kan ägnar sig åt spel eller messa med kompisar kan höra av sig.

Det skall nu också bli möjligt att omplacera stökiga elever. Elever som förpestar tillvaron för kamrater och lärare. Dessa kan naturligtvis ha bekymmer i form av diagnoser av skilda slag men demokratin kräver att oskyldiga inte drabbas. De stökiga skall ha all hjälp som finns att tillgå, men detta skall ske under andra former. Det finns mer, men vi nöjer oss med detta som ett bevis på att Bloggens pedagogiska kamp inte varit förgäves.

Mathållning har fått ganska stort utrymme och tillsammans med vår gästbloggare Gillis Svullbuk har vi under åren uträttat stordåd i kampen för ett sundare kostintag. Vårt ifrågasättande av grönfoder har rönt internationell uppmärksamhet. Vi har fått tacksamma brev från ex. inuiter som av naturgivna förutsättningar inte kan odla och äta så mycket grönt. De känner sig misskrediterade av en okunnig omvärld eftersom de är hänvisade till animalisk föda i form av fisk, sälkött och fermenterad alkekung , sillgrissla m.m.

Konst och kultur är några av GK:s specialområden. Bloggen har ägnat stort spaltutrymme åt att påtala och avslöja charlataner och bluffmakare inom konst och litteratur. Har man av någon outgrundlig anledning gjort sig” ett namn” så kan man presentera vad faen som helt och påstå att det är konst, alltmedan en bakom ljuset-förd allmänhet står och applåderar för att inte framstå som okunnig och” ute”. Skrattretande och frustrerande.

Ja det finns mer som vi har satt focus på men vi skall för dagen sluta med att också beröra vår kanske allra viktigaste gärning i mänsklighetens tjänst: Kampen för Klimatet och mot klimatförändringsförnekarna. Alla som har åtminstone hjälpligt fungerande intellekt och sinnen, har inte kunnat undgå att notera en förändring beträffande väderlek och klimat. Större delen av jordens befolkning är oroad och i stort sett alla forskare är överens om att något illavarslande kan vara på gång. Följderna kan vara så katastrofala att en chansning inte är försvarbar. Något måste göras. Nu och med kraft.

Nu sitter det en liten klick vilseförda besserwisser och gormar om att detta inte är något att bry sig om. Allt är som det ska, och det är bara trams att tro att det går åt helvete. Argumenten är ofta motsägelsefulla och har man inget annat att ta till så gör man sig lustiga över Greta Thunberg. Att ge sig på en liten späd tonåring är lågt, och skvallrat om smädarnas mentala omognad.

Polemik med förnekarna är meningslös, för de svävar ut och blandar bort begreppen. Antingen medvetet eller som en följd av begränsad begåvning.

Detta får räcka för i dag och vi slutar med att påminna om att världens kanske farligaste man, Donald Thrump, tillhör förnekarnas klandervärda skada. Det säger allt.

 

Fredag. Inget ” På spåret”, så vi får trösta oss med lite mat och gott dricka. Vi skall prova några närproducerade pilsner från Figeholm. Hustrun skall stå för den fasta födan, men kommer hon hem med hamburgare eller falafel ligger hon risigt till. Ett äktenskap klarar inte hur stora påfrestningar som helst.    Trevlig helg!

 

Entry filed under: Diverse, klimat, klimatförändringsförnekare, Kultur, Mat och Gastronomi, Skola.

Statistik och politik Nya förnekare

4 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  mars 7, 2020 kl. 5:13 e m

  Citat GK-Lars:”Att ge sig på en liten späd tonåring är lågt och skvallrar om smädarnas mentala omognad.”
  GK-Lars vill få det att låta som att Greta Thunberg är ett oskyldigt offer, en liten bräcklig varelse som bara vill Sveriges och övriga världens befolkningar väl. Hur kan man vilja någon människa och mänskligheten väl genom att predika osanningar grundade på FAKEDATA ang av människan påstått orsakade klimatförändringar.
  Att påstå att det råder i det närmaste ”CONCENSUS” bland planetens alla klimatforskare ang en i närtid kommande klimatkatasrof är enbart förbannad lögn och dikt.

  För övrigt har klimatet alltid varit dynamiskt till sin karaktär, inte statiskt som GK-Lars och Greta med svans har fått för sig.
  Citat GK-Lars:” Något måste göras. Nu och med kraft.”
  Att som GK-Lars och Greta tro sig kunna styra/ändra på jordens klimat till ett idealt sådant vitnar om den totala okunskapen och att de båda är narcissistiskt lagda så pass att det är skadligt både för dem själva och andra med vekt intellekt som befinner sig inom deras kommunikationsräckvidd.

  Nej, nej, Greta Thunberg och hennes följare som exv GK-Lars företräder inte det goda, inte det positiva livsbejakande på något vis.
  Tvärtom däremot, om Gretas och klimathotsmaffians krav skulle bejakas så innebär det döden för miljardtals människor inom en snar framtid där de flesta av de drabbade dör av svält, kyla och div viruspandemier där enbart de rättrogna överlever pga en till sig tilldelad dos av vaccin. Greta och Kompani företräder därför en egoistisk funtad dödssekt – alltså, långt ifrån en allmänt livsbejakande rörelse.
  Gretas och GK-Lars klimathotsbudskap är enbart till för att gissla, skrämma och hota mänskligheten, detta för att få den till att begå kollektivt självmord allt för att undslippa ett kommande hett helvete på jordens yta som enligt klimathotarnas profetia kommer att bli än mycket jävligare än bibelns predikade underjordiska dito.

  Att dylika personer som ovan och deras politiska uppbackare utdömer hot om kommande dödsstraff(inget ovanlig för GK-Lars) är svinaktigt jävligt lågt, skamligt och bevis för omfattande mental oförmåga – detta bevisfört genom att hoten främst är riktade mot lättpåverkade och svaga grupper som barn och ungdomar samt äldre svagsinta personer.
  Enligt svensk lag och FN-konventionen är det grovt kriminellt att utsätta barn och ungdomar för påverkan i akt och mening att försätta dem i ett sådant påverkat tillstånd så att de riskerar att åsamkas psykisk som fysisk skada/or/död.

  Detta att div makthavare gravt utnyttjar barn och ungdomar för sina politiska syften, i krig som barnsoldater, prostitution mm är inget nytt under solen, det har förekommit i alla tider. Under de senaste 100 åren är det främst totalitära politiska och religiösa tokismers företrädare som utan innehav av några som helst etiska betänkligheter/normer som har förbrutit sig mot och utnyttjar barn/ungdomar för sina satanistiskt grundade böjelser, önskningar och påfund. Att Greta med anhang och GK-Lars tillåter sig att vara budskapare/förespråkare av dylikt mental snömos kan bara förklaras med att de är i avsaknad av, citat GK-Lars:”mental mognad”, ”begränsad begåvning”, samt troligtvis också andra dysfunktionella störningar.

  GK-Lars är en i mängden av många 68-vänsterhjärntvättade svenska Donald Trump hatare, märkligt då D Trump är den amerikanske president som stort vill minska på USA:s militära engagemang i omvärlden för att mer satsa på USA och dess innevånares bästa. Orsaken till att GK-Lars grovt dissar DT kan kanske vara att GK-Lars äger ett större innehav av aktier i den amerikanska krigsindustrin och oroar sig för fallande a-kurser, ja så simpelt kan det hatet vara grundat. Värre var det med GK-Lars förmodat älskade USA-favoritpolitiker som den krigshetsande afroamerikanske presidenten Barack Hussein Obama och den i omvärlden likaledes krigshetsande och kaosskapande amerikanske utrikesministern Hillary Clinton. Al Gore fd amerikansk vicepresident är säkert också en av GK-Lars USA-favortitpolitiker, detta då han likt GK-Lars är klimathotspredikant med specialitet att framföra helt ogrundat hittepå ang klimatet.

  Gilla

  Svara
 • 2. Bert  |  mars 8, 2020 kl. 10:55 f m

  GK-Lars här kommer nyheter om din värste fiende!
  USA:s President Donald Trump har beslutat att tilldela det fd svenska golfproffset ANNIKA SÖRENSTAM USA:s förnämsta civila utmärkelse, ”FRIHETSMEDALJEN”.

  Annika Sörenstam uttalade reaktion på utmärkelsen var följande, citat:”Min reaktion var en våg av känslor. Definitivt gåshud. Sedan tacksamhet, stolthet och ödmjukhet. Jag är enormt tacksam mot president Trump för denna ära och allt den representerar för mig, min familj, LPGA-touren och Annika Foundation”.

  Hur ska du nu värdera den svenska golfikonen Annika Sörenstam den genom tiderna mest framgångsrika damgolfaren någonsin på planeten Jorden?
  Med tanke på dina åsikter om USA:s president Donald Trump så vore det intressant att få veta hur du reagerar på den utmärkelse som tilldelats Annika Sörenstam av den person som du skriver är, citat:”kanske världens farligaste man, Donald Trump”.

  Gilla

  Svara
 • 3. Gröna Köpingen  |  mars 8, 2020 kl. 4:33 e m

  Bäste vännen Bert. Du har lyckats att få till många ord och meningar som saknar mening. Ostrukturerat svammel som inte är värt att bemöta. Jo, jag skall kommentera den senaste delen: Du skriver att Donald Trump är min värsta fiende. Det stämmer inte. De finns på betydligt närmare håll. Min syn på DT förändras inte av att han givit Annika Sörenstam en utmärkelse. Däremot har kanske min uppfattning om Sörenstam fått en liten knäck.

  Gilla

  Svara
 • 4. Bert  |  mars 9, 2020 kl. 8:02 e m

  Återigen flyr du GK-Lars med svansen mellan benen när du inte kan komma med något konkret vetenskapligt som bevisar din, Greta:s och alla andra klimathotshysterikers religions-TRO-inspirerade kvasiteser – ett passande ordspråk: ”Tro är ett falskt medvetande, ett filter som begränsar verkligheten”.

  Ursäkta mig GK-Lars, så måste det ju vara, din ”närmaste” värste ovän är den i dina texter av dig fruktade och hatade, men för de sanningstörstande alltid genomsympatiske ”Grin-Olle”. Jag måste erkänna att ”Grin-Olle” är den av de i dina texter fabeliserade figurer/personer(ur reale) som är mest sann, verklig, högt begåvad och härligt opåverkad av tidens krav på anpassning till lokal som nationell PK-ism – en klar favorit utan konkurrens.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2020
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: