Nya förnekare

mars 9, 2020 at 12:09 e m Lämna en kommentar

Bloggen har i några inlägg uppmärksammat de s.k. ”Klimatförändringsförnekarna. ”En allt mer tynande skara, men som fortfarande sprattlar emot och ger ljud ifrån sig.

Nu har vi fått en ny grupp skeptiker:” Coronavirusförnekarna”. Det är inte så att de förnekar virusets existens men de menar att den nya farsoten är tämligen harmlös.” Inte farligare än en vanlig förkylning ” är en vanlig kommentar.

Experter av skilda slag har lite motstridig uppfattning men faktum är att viruset nu härjar i ett flertal länder och dödstalen stiger. Halva Italien är nedsläckt och idrottsevenemang av skilda slag går av stapeln inför tomma läktare, i den mån de inte slopas helt. Resor ställs in och flyget går på halvfart eller inte alls. Ja ni känner till läget.

Är detta vettigt? Ja säg det. Ingen verkar veta helt säkert, och då är det väl klokt att låta försiktighetsprincipen gälla. Det hela kan ju faktiskt resultera i en världsomfattande pandemi som kan tänkas kräva många människoliv. Men detta är inget som biter på förnekarna: ” Jag har bokat en skidresa till Norra Italien och jag skall förbanne mig åka och skräms inte av snacket om något litet sketet virus. ”Det är nästan så att man önskar att dessa skall bli sittande i karantän under lång,lång tid.

Coronaviruset har faktiskt haft en positiv effekt. Flygtrafiken har minskat drastiskt vilket resulterat i en märkbar minskning av utsläpp .Med lite tur så kanske Coronan kan leda till en drastisk bantning av flyglottan på sikt. Några rejäla konkurser skulle kunna sanera branschen och försvåra ett onödigt och miljöskadligt resande i olika väderstreck. Minnesgoda läsare kan erinra sig att Bloggen många gånger propagerat för stängda gränser med omsorg om känsliga ekosystem. Ett minskat gränsöverskridande skulle försvåra spridning av invasiva växter och djur, till odiskutabel nytta.

Här i Gröna Köpingen försöker vi hålla rågångarna säkrade mot oönskad invasion av såväl folk som fä. Nu har Hemvärnets Gränsridare fått hjälp från oväntat håll. En representant för en mindre, lite udda politisk fraktion, har tagit sig för att vid sockengränsen dela ut flygblad som upplyser om att utbölingar inte är välkomna in i GK. Ett, kan man kanske tycka bra initiativ, men den aktuelle utdelaren är så pass tveksam och bisarr att de styrande inte vill att GK skall förknippas med denne besynnerlige flygbladsdistributör. Mannen har nu omhändertagits för senare förvisning till annan socken.

Nu släpper vi detta och meddelar att Allvarlige Alvar nästa gång skall ge sin syn på aktuelle egendomligheter när det gäller skog, vilt och jakt. Det verkar som en del representanter för dessa intresseområden drabbats av kollektivt hjärnsläpp och det kan motivera en sakkunnig kommentar.

Entry filed under: coronavirus, Diverse, klimatförändringsförnekare.

M Utloggat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2020
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: