Pest eller kolera?

mars 26, 2020 at 11:03 f m Lämna en kommentar

Äntligen torsdag. Ärtsoppa med varm punsch. Härligt

Det börjar att bli tjatigt med allt snack om Corona, men vi tar en vända till. Just nu hör vi att krogar och andra näringsställe bara skall servera sittande gäster. Vi som är lite obegåvade undrar naturligtvis om kroppsställningen påverkar risken för smitta. Det blir fortsättningsvis inget ”kroghäng” vid baren. Det är bra, för varför skall man fara illa när man tar en öl, upphängd på en idiotiskt obekväm barstol.

Debatten rasar om vilket som är värst. Ett antal dödsfall eller ett lamslaget samhälle. Vi får nog hålla tillgodo med både” lite pest och kolera”, men vi på GK- bloggen som nästa är sjukligt positiva hittar ljus i mörkret. Här blev det lite tveksamt. Vi menar inte ”corona- positiva” utan vi syftar på vår odelat positiva inställning till allt och alla.

Vad hittar vi då för ljusglimtar i mörkret? En sak har vi redan berört: Minskat resande med flyg har lett till en påtaglig minskning av föroreningar i lufthavet. Denna effekt på ganska kort tid borde vara ett bevis som biter även på de mest obegåvade förnekarna.( Ja kanske inta alla. Det finns hopplösa fall)

Jag har av en debattör beskyllt för att gå globalismens ärenden. Detta är så fel att det är åtalbart. Jag har under resans gång vid ett antal tillfällen på bloggen propagerat för stängda gränser. Inte bara mellan Gröna Köpingen och andra socknar, utan också länder emellan. Den globalistiska tanken är feltänkt. Bloggen har sagt detta tidigare. Under årtusenden har lokala ekosystem utvecklats och etablerats. Arter har anpassats till förutsättningarna och allt har rullat på relativt friktionsfritt. Nu importeras en massa skit, ex. främmande invasiva arter genom vår gränsöverskridande verksamhet. Vi har nämnt ett antal tidigare, men bara några exempel: Spansk skogssnigel Almsplintborren, ullhandskrabba, jätteloka, mm.mm.Åttatandade granbarkborren har vi alltid haft i landet men nu under ett par år har skadeverkningarna eskalerat som en följd av extrem torka, eller som en del klarsynta begriper: Klimatförändringen.

En undring i all enkelhet: Hade Coronan spridits till Sverige, om vi, som på den gamla goda tiden, varit hänvisade till transport med häst och vagn? Föga sannolikt. Nej. Stäng gränserna och ge faen i flyget: Varför skall semesterfirare åka till medelhavet och dra på sig hudförändringar i solen. Malignt melanom kostar nog fler människoliv än coronan. Om man nu lider av obetvinglig längtan efter elakartade leverfläckar kan man fixa dessa närodlat. I solarium eller vid inhemska stränder. Ett oskick, vars skadeverkningar inte borde få belasta vården. Och kanske värst av allt: Vackra flickor och damer som brunbrända och unga drog blickarna till sig, vandrar nu kring med ansiktshud som gör normalbegåvade russin gröna av avund. Dessa (inte russinen) hade nog fortfarande varit ganska vackra om de legat i skuggan.

Nu är vi så gamla att vi struntar hur kvinnorna ser ut. Bara de håller sig i skinnet och inte utmanar den sunda patriarkala dominansen, som är en garant för ett fungerande, jämlikt samhälle. Med eller utan Corona.

Entry filed under: Corona, Diverse, klimat.

Coroniansk oro Utglesning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2020
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: