Positiva tankar

april 2, 2020 at 8:25 f m 8 kommentarer

Torsdag, men i dag blir det ingen ärtsoppa med varm punsch. Ärtsoppan var slut i butiken men det går att dricka punsch ändå, så dagen är inte tillspillogiven.

I dessa dagar gäller det att ta tillvara tillvarons små glädjeämnen, något som faller sig naturligt för oss på GK-bloggen. Trogna läsare har under åren noterat vår positiva och livsbejakande inställning till nästan allt. Även till vår nästa, med något eller några undantag. Nej. Gnäll och klagan har aldrig varit bloggens signum utan vi har sett det som vår uppgift att med varsam hand och fredligt sinnelag försöka rättat till det, och de, som vi uppfattar som fel och tveksamt/ tveksamma. Vi har i stort sett lyckats, men med något tragiskt, obotligt undantag. Ett gammalt talesätt lyder: ”Mot dumhet kämpar själva gudarna förgäves”.

I dessa dagar är det lätt att känna sig missmodig och lite låg. Det är kris, död och elände och detta är inget som får humöret att sprudla. Men, vi har sagt det tidigare. Det finns små glädjeämnen som vi kan ta till oss och som ger tillvaron lite guldkant. Några exempel i all enkelhet:

Myndigheterna har förbjudit besök på seniorboenden av olika slag. Tänk så skönt för alla anhöriga som slipper att gå omkring med dåligt samvete för att de inte hunnit, orkat eller velat besöka gamla skröpliga, närstående åldringar. En härlig lättnad i en dyster vardag.

Experterna profetior varierar och det är kanske naturligt. Coronapandemin är inget man är van vid, och att förutse händelseförlopp är kanske inte så lätt. Någon spådde att halva Sveriges befolkning skulle insjukna. Det låter lite illavarslande, men tänk så skönt att det inte gäller hela.

President D. Trump spådde härförleden att restriktionerna i USA snart skulle kunna lättas. Nu är det annat ljud i skällan. Nu förutspår han lång karantän. Vad skönt att det är just Trump som velar och svajar, och ingen som man behöver ta på allvar.

Italien och Spanien är hårt drabbade nationer, men även här hittar man små ljusglimtar. Vattnet i Venedig är för första gången på mycket länge klart och fint på grund av minskad gondoltrafik och Milanoborna kan glädja sig åt att Zlatan förmodligen snart flyttar från staden.

Luftkvalitén i många storstäder har genomgått en dramatisk förbättring bl.a. på grund av minskad trafik i luften och på landbacken. På platser där man tidigare knappt sett solen kan man nu glädja sig åt luft som nu går att andas. Sambandet mellan minskade utsläpp och förbättrad luftkvalitet är så solklar att endast begåvningshandikappade klimatförändringsförnekare finner det mödan värt att ifrågasätta. Tänk om det blir så att en i sig tragisk och förödande pandemi skall bli den ögonöppnare som får världens makthavare att vidta åtgärder som räddar vår planet.

Nog är det ett minimikrav att våra barn och barnbarn i en framtid skall kunna glädja sig åt ren, hälsosam luft att andas. Även om det sker till priset av inställ, eller i alla fall drastiskt minskat resande.

Ställ bilen. Bojkotta flyget. Ge faen i onödigt resande. Resor är vid närmre eftertanke ofta, just onödiga. Stanna hemma, framför allt om du bor i Gröna köpingen, för du kan aldrig få det bättre.

Entry filed under: Corona, Diverse, Energi och miljö, klimatförändringsförnekare.

Utglesning Allvarlige Alvar : Viltvanvård och skogsmissbruk

8 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  april 2, 2020 kl. 10:35 f m

  GK-Lars Citat:”att förutse händelseförlopp är kanske inte så lätt”.
  Hahaha, GK-Lars har tydligen tagit djupt intryck av Stefan Löfven, ja ni vet han den påstått naive svenske socialdemokratiske Statsministern som upprepade ggr sagt ”VI/JAG SÅG DET INTE KOMMA”.

  Nej, nej, naiviteten är bara spelad och påhittad allt för att dölja den sionistiska globalistiska agendan.
  Ja, det är typ samma urskuldande bortförklaringar som kännetecknar det Centerpartistiska kommunalrådet i Mönsterås vad det gäller det 39,5 miljoner stora underskottet för Socialnämnden och Barn och Utbildningsnämnden – nej, det är inte naivitet det är en medveten gärning allt för att underminera välfärdssamhället, en anpassning till omvärlden.

  En som tar President D Trump på största allvar är GK-Lars, det finns knappt något av hans blogginlägg som inte omnämner DT – Gk-Lars är helt klart rädd!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  april 2, 2020 kl. 2:43 e m

  Bäste vännen Bert. Citat :” Gk -Lars är helt klart rädd” Vill du vara vänlig att presentera ett förtydligande. För vem/ vad skulle jag vara rädd ? Bert ? Trump ? Coronaviruset?

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  april 3, 2020 kl. 11:29 f m

  GK-Lars Citat:”För vem/vad skulle jag vara rädd ? Bert ? Trump ? Coronaviruset?”.

  GK-Lars, du borde för närvarande vara mest rädd för viruset SARS-COV-2 som ger dig sjukdomen COVID-19. Men man kan aldrig vara helt säker på vad som är din dags agenda vad det gäller vem/vilka du kan tänkas vara rädd för.

  Vad det gäller D Trump så spökar han bevisligen allt som oftast i dina blogginlägg – ja, man kan undra av vad anledning du bär på aggressioner mot Donald T. Kan det vara den av dig upplevda likheten mellan er två, som exv ett snabbt skiftande humör, sinnesstämning som då och då åtföljs av oövertänkta aktioner.

  Så, är du då rädd för ”Bert”, ja det finns mycket som ger bevis för att det är just det du är. Oftast är det ju så att rädsla utlöser hat och därefter verbala och fysiska attacker. Dylika attacker från dig riktat mot mig har varit vanligt förekommande under de ca 15 år jag fysiskt har vistats på din golfanläggning och då mestadels som fullbetalande medlem i Mönsterås Golfklubb MGK.

  Om det enligt dig inte är RÄDSLA som har styrt ditt ytterst negativa agerande mot mig så måste jag ställa frågan: AV VAD ”ANNAN ORSAK” ÄN ”RÄDSLA” HAR DU ATT ANFÖRA SOM ”ORSAK” TILL DITT HELT ABSURDA UPPFÖRANDE, VERBALT SOM FYSISKT?

  Gilla

  Svara
 • 4. Klara  |  april 3, 2020 kl. 1:08 e m

  Trump kan väl ändå inte ha trott på sina egna ord till en början ens?

  Gilla

  Svara
 • 5. Gröna Köpingen  |  april 3, 2020 kl. 1:29 e m

  Vännen Bert! Vi är på nytt lite oroliga. Virriga och osammanhängande tankar kan vara av godartad och övergående natur, men också tecken på bakomliggande allvarligare sjukdomstillstånd. Vi tycker inte att du bör chansa. Sök vård. Men obs! På grund av smittorisken bör du inte infinna dig på plats. Be om hjälp per telefon , eller ännu hellre. Sänd en skrivelse så kan nog läkaren utifrån det skrivna ställa en diagnos. Om det finns verksamma läkemedel är ett annan och knepigare problem.
  Krya på dig!

  Gilla

  Svara
 • 6. Bert  |  april 4, 2020 kl. 1:51 f m

  Se där GK-Lars, återigen är du SCHACK MATT, utslagen, ”ten and out”!

  Din svarsreplik GK-Lars är en dito du har upprepat många ggr i dina tidigare svarskommentarer när du har känt dig svårt trängd. Ditt svar osar/stinker KGB-Sovjet, STASI-DDR-retorik och metodik. I det sammanhanget inte att förglömma att det också osar illa av svenskt SAPO-Socialdemokratiskt öststatsinfluerat dito. Detta exemplifierad offentligt 1999 i en SVT-sändning där sosse-Bosse Ringholm hånande föraktfullt säger till Inga-Britt Ahlenius Riksrevisionsverkets fd chef, att hon ”Ahlenius saknar sjukdomsinsikt”.

  När du i din senaste kommentar ger dig in på liknande utgjutelser som BR över mitt tillstånd så blir jag inte det minsta överraskad. Dylikt skit har du slängt ur dig i det närmaste ständigt och jämt under mina ca 15 år som besökare av din golfbana och som kommentarskrivare här på din blogg. Så, tro inte att du på något sätt kan påverka mig med ditt ur din svåra p-sjukdom grundade skitprat. Din sjukliga avsikt är förstås att andra ska ta till sig av dina verbalt och skriftligt framförda påståenden. Jag kan konstatera att du har lyckats bra med en del av medlemmarna i MGK då de agerar i samma anda som dig, exv Folke Folkesson, Mikael Myllenberg mfl i varierande grad.

  Om den sk svenska rättsstaten hade visat sig fungerat som den borde göra i en påstått fullvärdig demokratisk stat med absolut grund i västerländsk rättspraxis så skulle jag ha gjort ett antal polisanmälningar där du GK-Lars och Folke Folkesson är de huvudanklagade. Dessa p-anmälningar hade varit rubricerade med uttalande av mordhot samt för genomfört försök till grov misshandel och vidare med uppsåt att försöka framkalla svår upplevelse av fatal fara.

  Nu är min erfarenhet den att polismyndigheten och rättsväsendet i Kalmar Län och nationellt helhjärtat supportar/sanktionerar allt utövat våld eller annan kriminell verksamhet riktat mot min person.
  Jag har vid ett tillfälle blivit hotad med knytnävsvåld av en vid tillfället tjänstegörande polis. Jag har också blivit föremål för polisens misstanke om att ha stulit narkotika ur ett yrkesfartygs livflotte samt fått min båt olagligen(utan husrannsakan) undersökt av polis.

  Jag har vid fler än ett tillfälle(förutom de på golfbanan) under mitt liv som innevånare/boende här i Mönsterås blivit utsatt för försök till div grovt fysikt våld, ett av dem resulterade år 2000 i ett fullskaligt mordförsök under dagtid på gatan utanför det hus jag bor i.

  Jag har också blivit fysiskt angripen med knytnävsslag samt verbalt uppmanad av en bodknodd att ta mitt liv. Även andra av den tillhörigheten har uttryckt liknande åsikter samt uppträtt fysiskt aggressivt. Det finns mer att berätta om dylikt, inte minst om en av två länsmedias ansvarige utgivares utpekande av mig som grovt kriminell, detta utan att jag är dömd eller ens blivit förundersökt för brottet ifråga.

  Så att du agerar som du har gjort och gör har säkert sitt ursprung/orsak från dina kontakter inom företagande, kommunpolitiken, polis, ev rättsväsende, lokalmedia, bodknoddar som varit/är verksamma i M-ås, samt förstås vanligt M-ås janteskitprat.

  Det finns mer dylikt skit att berätta om, men som fd ON-journalisten Torsten Strömberg sa vid ett samtal vi hade i början av 2000-talet. Ungefärligt Citat:”det är en total omöjlighet att någon person som är bosatt i Sverige kan råka ut för så mycket skit och uppvisad kriminell betingad antipati/ointresse från stat, kommun, media och allmänhet utan att detta får något rättsligt efterspel”.

  Jodå, det går alldeles utmärkt bra i en icke-demokrati, i en icke- rättsstat, i en smygdiktatur av Sveriges art, det att godtyckligt utöva gravt kriminell maktutövning mot enskild person. Oftast blir dylika personer stigmatiserade med omdömet, ”RÄTTSHAVERIST”.

  Så, med trolig vishet om delar av eller i sin helhet av detta berättade underlag och med det som plattform för ditt och andras agerande så känner ni er säkra på att aldrig någonsin bli föremål för rättsskipning – fegt är bara förnamnet!

  Gilla

  Svara
 • 7. Gröna Köpingen  |  april 4, 2020 kl. 4:02 e m

  Bäste vännen Bert. Du är nog ute och cyklar när du pratar om ” ”Schack matt. Det handlar inte ens om ett sketet ”bondeoffer” Däremot har du själv levererat ett praktfullt ” självmål” när du beskriver hur du kommit på kant med allt och alla. Polismakten, Bodknoddar, ansvariga utgivare m.fl. Du har fått på truten och dessutom blivit mordhotad utanför din bostad. Det är inte alla som röner sådan uppmärksamhet. Du har aldrig frågat dig själv: Varför? Vi tror oss veta svaret.
  Här sätter jag för min del punkt för en tjatig och långrandig debatt

  Gilla

  Svara
 • 8. Bert  |  april 5, 2020 kl. 1:08 f m

  Så bra GK-Lars, då är det du som sitter på svaret på frågan om ”Varför”, GK-Lars citat:”Vi tror oss veta svaret.” – så ”Varför”?

  Om någon av oss två har levererat ett ”praktfullt självmål” så är det du själv GK-Lars, detta då du i citatet ovan meddelar att du ”tror” dig veta svaret på ”Varför” du själv och andra har agerat som du/de har gjort mot mig, våldsfysiskt och dito verbalt.
  Så, jag är helt övertygad om att du inte bara ”tror” dig veta, utan också till 100% vet ”Varför” av vilken anledning du och Folke Folkesson har mordhotat mig och utsatt mig för rena dårgalenskaper på din golfanläggning -.så ”Varför”?

  Jodå GK-Lars, jag har frågat mig själv många ggr om ”Varför”!
  Jag kan dock inte komma på någon helt klar, egentlig och generell sammanfattande förklarande orsak till, att (du GK-Lars, Folke Folkesson, Mikael Myllenberg, Cykel-Ken Gustafsson, Rune Rene´r å company, paret Ellström, Curt Nordström, Morgan Sund, Jonny Aldorsson, Hyckenberg(fd vice ordförande), Tennisspelaren Kjell mfl andra) ”Varför” ni på ett eller annat sätt, antingen grovt fysiskt kriminellt eller skitarselverbalt missaktat sig över min person, mina ev golfprestationer, mitt liv och leverne, min fysionomi, mina ev politiska åsikter osv – så ”Varför”?

  Nå väl, jag är idel öra, vad fan har jag gjort er? Ja, det kan, som jag har erfarit vara så illa ställt i era m-ås-anpassade hjärnor att ni stör er på att jag anser mig vara er like/jämställde. Detta i allt trots att jag inte har ”ARBETAT” i mer än 20 år, men ändå anser mig vara en person med samma rättigheter till ett gott och fullvärdigt liv, det som en del av er med tydligt uppvisade psykopatiska tendenser enbart vill förbehålla sig rättigheten till själva – så ”Varför”?

  Visst, ok, nu bor vi i en centerpartistisk tokliberal avkrokshåla där det enda som ger kredit till en person är om han/hon är pengastinn arvtagare med m-ås-anor, företagare, smedhalva med verkstad på landet, kommuntjänsteman, dito statstjänsteman på exv AF, skitarselpolitiker, skiftgående bruksadel-arbetare, arbetsledare eller något annat ansett skitviktigt som framhävs vara av särdeles stor dignitet – ja, en del gör sig märkvärdiga över alls inget, som om de inbillade sig vara aktade Nobelpristagare eller Rocket Scientist.

  Kom igen nu GK.-Lars, fega inte ur nu, du som annars är så kaxig när du framför din traktor alternativt den mobila ”predikstolen” – ge mig svaret på ”Varför”?

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: