Skärtorsdag

april 9, 2020 at 2:16 e m 6 kommentarer

Strålande sol och 15 grader varmt. Lite för tidigt med sommarvärme, men det blir väl bättre i kvällningen. Vi återkommer till väderleken. Låt oss först bena ut detta med ”Skärtorsdag”. Denna dag firar vi till åminnelse av att Jesus innan den sista måltiden tvättade lärjungarna fötter. Huvaligen! Vi hoppas att man redan på den tiden var noga med att tvätta händerna innan man satte sig till bords. Nu gick det illa för Jesus ändå men det är en annan och sorgligare historia.

Till väderlek och klimat. Vi blir via media av olika slag upplysta om att temperaturen i Sverige ökar dubbelt så snabbt som i andra delar av världen. Globalt har vi en ökad temperatur om ca 0,8 grader sedan mitten av 1800-talet. I Norra Sverige noteras 1,8. Lite uppseendeväckande och oroande. Dessa siffror är väl belagda och kan inte ifrågasättas. Sedan kan man tvista om orsaken. Storleksordningen 100000 seriösa vetenskapsmän ser ett klart samband mellan växthusgaser och temperaturökningen.

Mot dessa står en liten skara förnekare som gapar och gormar för att bli uppmärksammade. De lyckas inte så väl för de negligeras av omvärlden. I brist på bättre argument beskyller de ”alarmisterna,” med Greta Tunberg i spetsen, för att göra barn och ungdomar självmordsbenägna. Man upphör aldrig att förvånas över de enfaldiga apostlarnas argument.

I grannskapet till Gröna köpingen finns en klimatförändringsförnekare som ibland gör sig hörd. Vi tänker naturligtvis på Lars Spjärn. Tidigare vd. på vedpannaföreningen och doktor emeritus vid Mytomana fakulteten vid universitetet i Fagerhult. En ganska sorglig figur som tagit som sin uppgift att ifrågasätta allt och alla. Sanningshalt är inget som han premierar utan man fabulerar fritt så att det stämmer med hans egna åsikter och antaganden. LS:s gallimatias publiceras genom dåliga rådgivares försorg på ” Skabb- TV.”

Eftersom vi står inför Påskhelgen vill vi inte förstöra aptiten med vidare resonemang om Lars Spjärn. Vi skall istället efter helgen starta en lång artikelserie om denne man. En berättelse som presenterar och avslöjar en varböld i samhällskroppen.

Nu önskar vi en trevlig Långfredag och lite glad Påsk ovanpå detta.

 

Entry filed under: Diverse, jesus, klimatförändringsförnekare, Påsk, Skärtorsdag.

Rättelse Torsdag på nytt

6 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  april 9, 2020 kl. 8:11 e m

  Ett Albert Einstein citat som stämmer bra in på GK-Lars lyder som följer:”TVÅ SAKER ÄR OÄNDLIGA:MÄNSKLIG DUMHET OCH UNIVERSUM”.

  Ett annat citat(Andre Gide) som lämpar sig att framföras i sammanhang där GK-Lars nämns, är följande:”TRO DEM SOM SÖKER SANNINGEN, MISSTRO DEM(GK-LARS) SOM SÄGER SIG HA FUNNIT DEN”.

  För ca två år sedan kom SMHI och SVT:s Aktuellt å Rapport redaktionerna med ett liknande påstående om stora medeltemphöjningar och då som nu att det bara är speciellt i Sverige det har blivit varmare. Då för två år sedan var det speciellt i Kiruna som SVT:s påhittade medelvärmeboost hade etablerats med ca +4 grC och nu i dag då boostar den SVT-m-värmen i Jokkmokk med +1,7-1,8 grC – dock har man nu denna gång mer än halverat den påstådda m-temphöjningen.

  Förmodligen är det så att SVT-redaktionernas regeringsstyrda klimathotare hoppas på att det förra megastora m-temperaturdebaclet är bortglömt av svenska folket, speciellt då i skuggan av tankar kring Coronapandemins hot. Troligtvis är det också så illa ställt med merdelen av det svenska folket, man ger fan i vilket bara man får ta fram grillen, ölen och njuta av vårsolen. Dock finns det en stor oppositionell klimatforskarpanel som har minnet i behåll och som kommer att skärskåda de nya boostade m-tempuppgifterna från SVT och SMHI.

  SVT som är regeringen S+MP:s egna regeringskontrollerade mediaspråkrör fick då för två år sedan redan efter någon vecka motvilligt ta tillbaka sitt alarmistiska storljugande påstående då det visade sig att den enorma medeltemphöjningen i Kiruna var FAKE NEWS, HITTEPÅ!

  Ang de av GK-Lars påstått 100 000 ”seriösa klimatforskare” som enligt GK-Lars ”ser ett klart samband mellan växthusgaser och temperaturökningen – så här är det med det: tre amerikanska universitet gjorde oberoende av varandra en enkät bland ca 11000(alltså inte några 100`) utvalda forskare som på något vis ansågs kunna vara knutna till klimatforskning. Efter genomgång av enkätsvaren återstod det ca ett 80-tal klimatforskare som var tydliga i sitt ställningstagande ang CO2 ev påverkan av den globala temphöjningen. Av de återstående klimatforskarna, ett 80-tal, var det bara tre som var helt övertygade om att CO2 var den gas som orsakade den globala temphöjningen på 0,8 grader räknat från mitten av 1800-talet.
  Ja, så var det med den skrönan från den icke sanningsförmedlande ”fake-hittepåmästaren” GK-Lars!

  OBS! Jo, märkligt att en fd centerpolitiker och påstådd samhällsbärare som GK-Lars helt förnekar det budskap som BRIS framför i sin senaste rapport. Ang det, att barn allt oftare framför självmordstankar som de uppger har sin grund i den klimatdödshotspropaganda som GRETA, GK-Lars mfl spyr ur sig utan den minsta eftertanke och uppvisad empati med de drabbade barnen. SKÄMS OCH MER ÄN DET GK-LARS!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  april 11, 2020 kl. 12:37 e m

  Min synnerligen gode vän Bert! Trevligt att du för Einstein på tal. Om han varit född lite senare alternativt du lite tidigare, så att er jordevandring sammanfallet hade det funnits en duo som tydligt åskådliggjort exceptionell begåvning och dess motsats: Enastående obegåvning. Jag säger inte vem som representerar vad.
  Vi blir aldrig överens , du och jag, ett faktum som bereder mig glädje.
  Vårt meningsutbyte spårar ofta ur och roar inte läsarna.
  Jag ställer slutligen tre frågor som jag vill att du besvarar: : Har den globala temperaturen ökat sedan 1850 ? Hur mycket ? Är en ökning bra för jordens ekosystem?
  Bli inte kall i snålblåsten

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert Juhlin  |  april 13, 2020 kl. 12:40 e m

  Jämförelsen med Albert Einstein drabbar precis alla och i högsta grad gäller den definitivt för dig GK-Lars. Dock är du så outstanding obegåvad GK-Lars att till och med den enklaste och simplaste av livsformer framstår som långt mer jämbördiga med A Einstein än vad du gör.

  Hahaha, det måste vara ett rent elände att ha blivit så glömsk som du tydligen är GK-Lars, ja fy f… du är inte att avundas det minsta!
  Ja, jag kan inte annat än rekommendera dig att söka hjälp för den för dig allt mer pinsamma glömskan. Men, tyvärr är det nog så att det inte finns så mycket att göra åt denna folkliga åkomma som har drabbat dig, så tag kontakt med äldrevården. Ja, dina centerkompisar kan säkert via gräddfilsvägen få in dig på det nybyggda ä-boendet nere vid Jakobsgränd, det blir ju nära, bara ett stenkast från markerna där du har verkat och härjat fram tills nu.

  Jag har vid fler än ett kommentarstillfälle på GK-bloggen framfört vad sanna och genuina klimatforskare(exv Lennart Bengtsson, Lars Bern) anser vad det gäller den globala medeltemp-ökningen, dess storlek och vilket årtal som oftast används som Index som start för den globala m-temp-ökningen.

  Men ok, med tanke på ditt tillstånd så ska jag ska upprepa mig och svara på dina frågor!
  Fråga 1 och 2. Svar: den globala medeltemperaturen anses ha ökat med ca 0,84 grC, detta räknat från 1850 och fram till nu.
  Denna ökning och dess värde är de flesta klimatforskare någorlunda eniga om, men det finns som alltid de som har en annan åsikt så värdet varierar.

  Fråga 3. Svar: Eftersom du efterfrågar om det är bra för ”JORDENS” ekosystem med en klimatförändring som innebär en global m-teperaturhöjning.

  Beroende på vilket ekosystem man synar så kan det vara både bra och dåligt. Om man tar skogens dito här i Sverige så kan ingen säga att skogen mår dåligt av en höjd m-temphöjning. Tvärtom så är tillväxttakten för skogen enorm under nuvarande omständigheter, detta enligt LRF. Där på LRF är mungiporna uppåtpekande, ja nästan så att de möts uppe på skallbenet.

  Men visst, det finns säkert ekosystem som kommer att upphöra att finnas till här i Sydsverige men som kommer att etablera sig längre upp i landet då det klimat som varit här då har etablerat sig mer norr över.
  Du är väl förstås orolig över att den av dig ofta omskrivna vadarfågeln ”Morkullan” ska försvinna till fjällvärlden, tja det kan väl samerna kanske tycka är en bra invandrare då de får ytterligare någon mer fågel än fjällripan att jaga – ja, eller istället för ripan på sikt.

  P.S. Du GK-Lars, akta dig för att gå ut alltför välklädd i vårsolen, du kan då enligt dina globala m-temphöjningsvåndor råka ut för att drabbas av värmeslag. Så GK-Lars, se till att ha något välkylt drickbart med dig under dina av dig förväntade ökenvandringar på Högemåla.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  april 14, 2020 kl. 10:40 f m

  Bert, min extremt gode vän. Du för” enkla och simpla livsformer” på tal. Vi lever i en tid då ett litet sketet virus har skakat om mänskligheten i grunden. Inkompetenta presidenter står maktlösa och en okammad premiärminister i GB har själv drabbats.
  Vi lämnar detta för stunden och koncentrerar oss på klimatet. Du oroar dig över mina minnesfunktioner. Det är nog ingen större fara, Jag tror att de är av normalgraden för en individ i min ålder. Att jag ville få dig att själv sätta en siffra på pränt beträffande ökningen av den globala medeltemperaturen beror på att siffran varierar från tid till annan och beror på vem som säger vad. Nu har du själv sagt 0,84 grader. Gott så. Vi kan alltså slå fast att det inte blivit kallare vilket ibland påstås. Du hänvisar ofta till Lars Berns forskningsresultat. Jag har tidigare efterlyst prov och bevis på hans forskning men du har inte kunnat prestera något konkret. Se så. Vilka resultat finns publicerade?.När, var och hur?
  Citat:” Det finns säkert ekosystem som kommer att upphöra att finnas här i Sydsverige men som kommer att etablera längre upp i landet då det klimat som varit här då har då har etablerat sig mer norr över” Hoppsan! Här erkänner du att vi kommer att få en klimatförändring.
  Beträffande Morkullan behöver du inte v ara orolig. Den förekommer över stora delar av Europa och Asien och är inte känslig för någon eller några graders temperaturskillnad. Om den kommer att etablera sig också i fjälltrakterna om snön smälter vågar jag inte sia om. Beträffande den påstådda enorma tillväxtökningen i Skogen återkommer jag i ett separat inlägg.
  Håll ögonen öppna! Se och lär!

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  april 15, 2020 kl. 11:59 f m

  GK-Lars, det du framför är inget nytt! Jag har redan i kommentaren innan din(Nr 3) och vid många andra kommentrastillfällen under åren som kommentator här på din blogg framfört att den globala temphöjningen från 1850 – nu, ligger på 0,84 grC, samt att det finns varierande uppgifter ang den Globala medeltemperaturen.

  Ang citat:”att det inte har blivit kallare”, det finns gott om forskning som visar att planeten helt klart går en ny istid till mötes inom en inte allt för avlägsen framtid. Detta ref till tidigare förekommande istiders och mellanistiders tidslängder/varande(varierar) samt då tempdata presenterad i diagram som visar att den generella trenden över tid är den att det har blivit kallare och kommer att bli mycket kallare – en ny istid på ca 100 000 år är på G.
  Så, Högemåla kommer att återigen att ligga under ett några kilometertjockt islager, ja allt där kommer att försvinna, utplånas och bli metaformerat.

  Ang Lars Bern så har du tydligen svårt att förstå hans roll i forskningen. Han är forskarutbildad på KTH mm. Hans nuvarande roll är att analysera och sammanställa forskningsresultat inom div forskningsområden exv Klimatforskning, Hälsa, Medicin samt alternativ dito.

  Det vore mer relevant att du kommenterade EN VISS INKOMPETENT STATSMINISTER med anhang än dito andra länders presidenter och premiärministrar.

  Ang ”Skogen”, ja, det lär väl dröja innan du har fått till en Nisse Norrälv dikt om det ekosystemet!

  Virus, ja, det finns det gott om, märkligt dock att detta C-virus fanns långt tidigare på ett ”Högrisklabb” i Canada innan det dök upp i ett dito i Wuhan i Kina – märkligt är bara förnamnet!

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  april 15, 2020 kl. 4:03 e m

  Min gode men motsträvige vän Bert. Jag är ganska nöjd med att du slutligen angivit en siffra beträffande den globala temperaturhöjningen så slipper vi tjafsa om det vidare Återstår Lars Bern, innan vi avslutar detta meningsutbyte. Du skriver:” Han är forskarutbildad vid KTK mm.” Hans utbildning är irrelevant. Jag känner personer som utbildat sig till polis men sedan hoppat av och jobbat inom vården. Denna är alltså inte polis. Citat: Hans nuvarande roll är att analysera och sammanställa forskningsresultat inom diverse forskningsområden , exv. klimatforskning…..” Är han i och med detta forskare? Presentera en lista över hans analyser och sammanställningar. Något konkret och handfast som man han ha i bokhyllan om man vill. Hans självgoda tugg på blogg och ”Swebb-TV duger inte som bevis:. Bevis Bert! Bevis !

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: