Torsdag på nytt

april 16, 2020 at 8:29 f m 9 kommentarer

Så har vi då ännu en torsdag att ta itu med. Denna är inte ”skär” utan en vanlig torsdag, med ärtsoppa om man är hågad, och det är man. Ärtsoppa är bra mat i dessa tider då man ändå skall hålla distans till sina medmänniskor.

Coronan har blivit en tragisk realitet, även i vårt närområde och en påminnelse om allvaret i situationen. Om D. Trump förstår sig på detta är tveksamt. Han har beslutat att dra in USA:s stöd till WHO med motiveringen att de inte agerade rätt vid pandemins utbrott. Trump kommer hela tiden med motstridiga bud och dessemellan publicerar han inlägg på media där man hyllar sig egen magnifika person. Jag får av en läsare kritik för att jag klagar på Trump. Vederbörande tycker att jag borde gnälla på Löven istället. Man kan kanske ha synpunkter på Löven, men som tveksam figur står han sig slätt jämfört med Trump. Milliontals människor, världen över, är oroade över vad den labile och impulsive presidenten skall hitta på, och han ses av många som ett hot mot världsfreden. Det är betydligt färre som tror att Löven skall ställa till väpnade konflikter.

Pandemin har ställt till det på många olika plan. Folk blir permitterade och arbetslösheten skjuter i höjden. I vissa branscher är det dock brist på arbetskraft. Eftersom landets gränser är stängda så kommer förmodligen de utländska gästarbetarna som brukar sköta ex. jordgubbsplockningen, inte hit. ” Va bra! Då kan ju friställd inhemsk arbetskraft få jobb” säger kanske någon. Kan, kan de kanske, men de vill inte. Att plocka bär är under deras värdighet. Då svälter de hellre.” Plocka jordgubbar kan utlänningarna göra

Vi får se hur det går med jordgubbarna till midsommar. Bloggen bekymrar sig inte för jag är ingen storkonsument. Ej heller oroar sig urbaniserade medborgare i större befolkningscentra ex. Stockholm. ” Jag köper mina i saluhallarna” säger damerna på Öfre Östermalm. Så lätt kan det vara. Okunnighet är oftast ett handikapp, men kan ibland vara en tillgång: Man slipper bry sig.

Det har en längre tid varit ett förb…… blåsande vilket torkar ut marker som snart skulle behöva lite regn. Det är ingen panik ännu, men en rejäl rotblöta inom den närmaste tiden skulle inte skada.

Nu skall bloggen koncentrera sig på den förestående publiceringen av ” En klimatförändringsförnekares liv och leverne.” Ett inträngande och tragiskt porträtt av en man som föddes på livets skuggsida och som en följd av egen inkompetens aldrig lyckats ta sig ut i ljuset.

Slut för nu. Se till att ärtsoppan inte bränner fast i kastrullen

Entry filed under: coronavirus, Diverse, klimatförändringsförnekare, Politik och samhälle, Trump.

Skärtorsdag Helgmål

9 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  april 16, 2020 kl. 9:17 e m

  Lille GK-Lars hur är det fatt, har du möjligen ätit ärtsoppa som tillagats i förrgår, ja, du vet det är inte så nyttigt. Men visst, forskar man som du på ditt kylskåps mathemligheter så kan det som vid all forskning gå fel vid hanteringen. Alltså, nu spyr du över Donald T igen, ja, vad är det din fru använder i sin matlagning som orsakar dessa ständigt och jämt återkommande DT-vomeringar – kan det möjligen vara ett kommunistvirus som du aldrig blir immun mot!

  Donald Trump som Leif Östling frågar sig säkert ”Vad fan får vi(USA) för pengarna”. USA som är den största pengafinansiären av FN-organisationen WHO vill givetvis ha full transparens ang hur org ifråga agerar/arbetar/verkar och spenderar biståndspengarna. WHO ska ju vara opolitiskt och arbeta utifrån ett objektivt synsätt,. Dock ifrågasätts WHO:s agerande då allt enligt ”Fox News” källor tyder på att WHO har känt till hela förloppet från A-Ö av coronavirusets spridning, samt hjälpt Kina med att städa undan spåren/bevisen från det aktuella labbet i Wuhan.
  Tror fan det att USA och dess president D Trump inte vill spendera 400-500 miljarder årligen på en FN-org som gör allt för att mörka bakomliggande orsaker till coronapandemin när dess uppgift är den motsatta.

  Intressant i sammanhanget är att WHO:s Generaldirektör Tedros Adhanom Ghebreyesus har en bakgrund som revolutionär kommunist i den terrorstämplade etiopiska milisen TPLF. Tedros har ifrågasatts då han har hyllat det kommunistiska Kinas lednings hantering av SARS-Cov-2 utbrottet.
  Intressant är också att den ovan nämnde kommunistiske Generaldirektören för WHO utsågs till sin WHO-post med stöd av den kommunistiska regimen i Kina.

  En hypotes som framförts ang coronapandemin är att det skulle röra sig om kinesisk, sionistisk och 3-v assisterad biologisk krigföring. Denna krigföring främst riktad mot västvärldens länder med målet att slå ut dessas ekonomier vilket innebär total kollaps för välfärdssamhällena i främst Europa och där Sverige kommer att drabbas hårdast då landet är extremt exportberoende.
  Kina skulle då agera som räddare i nöden genom att köpa upp konkursade europeiska företag och statlig infrastruktur för att därigenom kunna dominera världshandeln, konkurrera ut USA och på sikt införa den kinesiska versionen av världskommunism.
  Tja, en inte helt otänkbar och genomförbar attack då västvärldens globalisttänk har försatt västs länder i en position där man tokavrustat både det militära och civilsamhälles beredskap för ev kommande krig, viruspandemier, naturkatastrofer(exv skogsbränder), stora vulkanutbrott mm.

  Ett annat kontroversiellt agerande av WHO-chefen Tedros var när han 2017 utsåg/utnämnde Zimbabwes kommunistiske diktator Robert Mugabe till en hög post inom WHO.
  Utnämningen av RM drogs tillbaka efter omfattande kritik – märkligt dock att inte WHO-chefen fick foten – ja, den omständigheten beror med all säkerhet på politisk aktivism inom FN där odemokratiska tredje-världen-länder har fått makt och myndighet som de inte förtjänar då inte viljan och kompetensen finns för att kunna tjäna planetens alla folk och länder.

  Centerpartisten GK- Lars vill inte offentligt kritisera Stefan Löfven och den MP+S-regering han leder med stöd av Centerpartiet, Liberalerna och VP. Märkligt agerande ändå av GK-Lars då denna regerings misslyckanden är en totalkatastrofalt för Sverige, dess folk och grannländer – den svenska regeringens misslyckandelista är fan i paritet med en sk bananstats dito!
  Listan över den nuvarande regeringens MISSLYCKANDEN KAN GÖRAS LÅNG, MYCKET LÅNG!
  Listlänk: https://www.facebook.com/moderaterna/posts/101556133055996156/

  Nedan:Exp från lista över S+MP-regeringens misslyckanden!
  -Gängkriminalitet och ism-extremism utom kontroll.
  -Sprängningar och skjutningar som i ett krigshärjat land.
  -Ett Rättsväsende som är infiltrerat av politisk och religiös aktivism.
  -Dubbelt så långa sjukvårdsköer.
  -Bara hälften av cancerpatienterna får vård inom den maxtid som socialstyrelsen har rekommenderat.
  osv, osv, osv … . Kolla länklistan ovan!

  Jadu GK-Lars, hur mår du egentligen, du är långt ifrån att kunna anses vara anhängare av ett sunt samhällsbygge!

  Gillad av 2 personer

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  april 18, 2020 kl. 12:21 e m

  Min sällsynt, och sällsynte, gode vän Bert
  ”Mycket väsen för lite ull sa kärringen när hon klippte grisen”
  Jag har läst ditt mångordiga inlägg ett antal gånger men inte hittat någon” ull” i större utsträckning : Du tar Trump i försvar, råskäller på Löfven och lanserar konspirationsteorier beträffande coronans ursprung och spridning. Nej bättre kan du. Kom till skott och redovisa den av mig i annat sammanhang efterlysta redovisningen av Lars Berns enastående klimatforskning. Det gör inget om det går snabbt.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  april 20, 2020 kl. 11:46 e m

  GK-Lars citat:”Det gör inget om det går snabbt”!
  Nåväl GK-Lars, då du tydligen är i desperat behov av att ”snabbt” få tillgång till LB:s CV vad det gäller hans ”klimatforskning” så är det bästa alternativet att du själv tar kontakt med Lars Bern.
  Här har du Lars Berns mejladress – larsbern@live.se .

  OBS! Glöm inte att redogöra för ditt egna CV, särskilt då dina meriter ang ”klimatforskning”. Jag kan tänka mig att han inte känner sig så värst manad att lägga tid på en simpel ”amatörkylskåpsforskare” som forskar på om ”frun har lämnat kvar någon mat i kylskåpet”.
  Så, se till att du GK-Lars är väl uppdaterad på vetenskapsbaserad klimatkunskap och mindre agerande som en Sibylla genom att spå klimat-nuet och framtidens dito med hjälp av matrester funna i ditt kylskåp.

  Se där, ärtsoppesjukan(vomera-Trump) har inte gett sig än, du är tydligen sjuk värre, ja kroniska sjukdomar är svåra att bli av med. Vad USA och D Trump gör ang bekämpandet av Coronaviruset är US-amerikanernas problem.
  Enda anledningen till att du, svensk media och dito regering med anhang fokuserar så hårt på Donald Trump är att försöka få svenska folket till att inte bli varse om vad som pågår i det egna landet.

  Tydlig är att du GK-Lars stöttar Löfven-regeringen, Dr Tegnelle och FoHM valda pandemistrategi – om man jämför Covid-19-dödstalen i Sverige med Finlands, Norges och Danmarks så borde du inse att den svenska strategin är mer av ett folkmord än besjälad av viljan att rädda så många liv som möjligt.
  C-19-statistik: Sverige har 20 ggr fler döda än Finland och Norge och 10 ggr fler än Danmark – den här jämförelsen talar sitt tydliga språk och borde få dig att inse att det är tok och inte snille som styr Sveriges p-strategi.

  Ang ”konspirationsteorier”, läs gärna vad Nobelpristagaren(2008) i Fysiologi och Medicin Luc Montagnier framför ang SARS2/Covid-2019!
  Citat:”SARS2/Covid-2019 har delar från HIV och andra virus. Något som tyder på att flera rekombinationer har utförts”.
  Citat Luc M:”ett sådant virus som Coronaviruset kan inte uppkomma i naturen, det kan bara åstadkommas i ett laboratorium”.

  Länk:almanova.eu/luc-montagnier-om-covid-19/

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  april 21, 2020 kl. 11:51 f m

  Bäste vännen Bert! Det ligger i sakens natur att kroniska sjukdomar är svåra att bli av med. En synonym för kronisk är obotlig. Men i undantagsfall kan det ordna sig, så ge inte upp hoppet.
  Varför skulle jag ta kontakt med Lars Bern? Det bär mig emot av många skäl. Det måste vara betydligt enklare att du visar på de forskningsresultat där du hämtat din information om Lars Berns enastående klimatforskningsgärning. Se så, krångla inte till det.

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  april 22, 2020 kl. 12:05 f m

  GK-Lars citat:”Varför skulle jag ta kontakt med Lars Bern?”
  – En mycket märklig fråga normalt sett, men nu kommer frågan från dig GK-Lars och då blir den att anse som normal då den klart visar på din kanske största svaghet, rädsla parad med feghet!

  GK-Lars citat:”Det bär mig emot av många själ.”.
  -Tja, det vore kanske på sin plats att du redogör för vilka dessa dina Lars Bern-fobier är, och hur och varför de har uppkommit!
  Om, så kanske vi andra kan visa något lite förståelse/empati för dina svårartade kontakttagandeproblem med intelligentsian och en sann vetenskapare.

  Men ändå, om du vill veta mer i detalj ang Lars Berns ”forskningsresultat” så är det givetvis du som ska forska i den saken, ingen annan ska göra ditt jobb.
  Dock kan du behöva gå i fobiträning under en tid – ja, det finns säkert någon av dig redan känd klok trollgumma eller gubbe där i GK som kan vägleda dig i din svåra kamp för att räta ut dina många och djupa hjärnskrynklor, lycka till med tillfrisknandet!

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  april 23, 2020 kl. 9:12 f m

  Bert! Dina kommentarer är, för att citera din idol Lars Bern, ” ”Fullständigt löjeväckande”. Tag dig samman och prestera något av värde, annars lägg ner

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  april 24, 2020 kl. 11:49 e m

  GK-Lars citat:”annars lägg ner” – det alternativet finns inte!

  Gilla

  Svara
 • 8. Gröna Köpingen  |  april 25, 2020 kl. 12:09 e m

  Läsarna inser nog att alternativet att du skulle” prestera något av värde” är än mer uteslutet..

  Gilla

  Svara
 • 9. Bert  |  april 25, 2020 kl. 1:50 e m

  Så, om man som du GK-Lars hänger på dräggmedia(MSM) så är man att anses som en person som ”presterar” något av värde. Hahaha, du skriver bara den skit som redan är skriven och framförd.
  Du har inte kommit med ett enda blogginlägg eller kommentar gällande exv ”KLIMATVETENSKAP” som kan hänföras till annat än GRETA och FfF och liknande religionsinspirerade sekter.

  Vad det gäller D Trump är det bara att konstatera att oavsett vad den mannen gör/hur, säger och agerar så är dit och den MARXIST(kommunist)-hjärntvättade västlandspressens(media) primära syfte det att avsiktligt misskreditera honom av den anledningen att han inte springer sionistglobalistetablissemangets ärenden. Han ser som sin uppgift att vara president för det amerikanska folket och exv, inte för en sketen bloggare i GK-Högemåla(Mönsterås).

  Eftersom du är så angelägen om att övertydligt supporta galenskaparna här i Sverige så är du säkert också helt överens med regeringen och FoHM om den strategi man praktiserar nu under coronapandemin. Lämplig slogan, ”COVID-19 EN SVENSK FOLKRÖRELSE – FOLKETS PLIKT ATT INSJUKNA I – DÖ SOSSEDÖDEN MED MORFIN+SÖMNPILLER – TACK FRÅN SAP & FoHM!”, å GK!
  En helt jävla tokig strategi enligt världsledande epidemiologer, och den tokigheten passar dig mycket bra, som handen i handsken osv!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: