Historien om klimatförändringsförnekare Lars Spjärn

april 21, 2020 at 12:24 e m Lämna en kommentar

Som omväxling till pandemier och annat elände skall vi ägna uppmärksamhet åt det kanske allra största eländet som mänskligheten är på väg att drabbas av: Klimatförändringen.

Vi skall i dag påbörja publiceringen av en artikelserie som handlar om en man som kommer att gå till historien som en god representant för de som inte duger så mycket till, men som trots allt kan styra till en hel del oreda. Det handlar om klimatförändringsförnekaren Lars Spjärn. En man som aldrig sysslat med klimat i sin profession men som har åsikter, och enligt egen utsago, de rätta.

Ni kommer också att få stifta bekantskap med en av hans lärjungar som har Lars Spjärn som idol och aldrig ifrågasätter det som LS predikar.

Vi tar till ett originellt grepp och börjar berättelsen från slutet. Det förekommer ibland att man i deckare redan från början får reda på vem som är mördaren och sedan rullas historien upp baklänges. Vi gör likadant, dock utan att presentera någon mördare. Möjligtvis blir det mördande tråkigt.

Historien tar sin början, eller snarare slut, 40 år framåt i tiden. Året är 2060 och klimatförändringar har orsakat en hel del elände. Medeltemperaturen har stigit 3,7 grader någon snö har man inte sett innanför rikets gränser på många år. Jo kanske några flingor vid riksgränsen. Klimatflyktingar är nu en besvärlig realitet och polis och militär har fullt upp med att freda rikets gränser

Inledande, eller egentligen, avslutande scenen utspelar sig uppe i himmelen. Gud fader sitter på sin tron medan sonen ligger och vilar, utsträckt på en madrass. Vid porten sitter Sankte Per med sina nycklar och halvslumrar. Det är numera ganska tyst och skönt här uppe sedan all flygtrafik förbjudits i ett sista desperat försök att hejda miljökatastrofen. Trion har det snärjigt i dessa dagar för det är många som faller offer för miljöförstöringen och som nu knackar på porten till himmelriket. Dessa måste sorteras för ev. transport till annan nivå. Därför är de tre lite trötta efter allt slit.

Det är afton när de väcks ur sin slummer av att det knackar på himmelens port. De är som sagt lite sega och ingen gör ansats att resa sig och öppna.” Du pojk! Gå och se vad faen det är frågan om”. Jesus är inte så sugen för han är lite hängig efter påsken. ” Det kan väl Pelle göra. Han har ju hand om nycklarna” Sankte Per masar sig motvilligt upp och öppnar. Utanför står en gammal och luggsliten man. Han har något vädjande i blicken samtidigt som han försöker se lite kaxig och märkvärdig ut.

”Vem är du” spörjer Sankte Per, lite vresig efter att ha blivit väckt ur sin slummer.” Jo jag heter Lars Spjärn och kommer från gränstrakterna till Gröna Köpingen”. ” Få se. Jo, Gröna köpingen känner jag till. Vi har haft en del sökande därifrån. Överlag trevligt folk som utan undantag fått stanna här i vår himmel.     Gud! Här är en kille från Gröna köpingen som vill ha mat och husrum i evig tid”. ” Skicka in honom så får vi göra en besiktning” Lars kliver in till Gud som vid åsynen ryggar tillbaka:” Men va i helvete. Det är ju Lars Spjärn. Va faen gör du här? Är du inte riktigt klok? Nej det vet jag ju att du inte är. Du skall inte stanna här utan du skall så långt ner i värmen som det bara är möjligt. Nu ser Spjärn inte så kaxig ut längre. Underläppen börjar darra och han stammar lätt: ”Men jag har väl inget ont gjort. Jag borde väl få stanna här, och uppifrån få blicka ner på vår vackra planet”.” Vår vackra planet? Den hade varit mycket vackrare, och till största delen bebolig, om inte du och ditt anhang hade motarbetat försöken att komma till rätta med klimatförändringen.” ” Ja mmen vi gjorde bbbara som de stora makthavarna sa va rätt. Presidenter och såna som utgav sig för att vara seriösa klimatforskare. Jag visste inte att de hade fel,” stammar Lars Spjärn.” Det visste du visst, innerst inne. Du ville bara sticka ut och göra dig lite märkvärdig för att bli omtalad. Nej fy faen, Lars Spjärn. Per! Släng ut fanskapet och se till att han kommer ner där han hör hemma. Och be själva Faen att han skruvar upp termostaten så högt det bara går”

Sankte Per tar Lars Spjärn i hampan och kastar ut honom genom Himmelens port. Sedan dess har ingen sett till den illistige klimatförändringsförnekaren.

Ja, detta var ju en hiskelig historia. Nu vet ni hur det slutade och i nästa avsnitt skall vi börja att redovisa varför det kunde gå så fel. I verkligheten ligger vi ju 40 år efter så det finns en möjlighet att ta rättelse och se till att det trots allt inte behöver gå helt åt fanders med klimatet. Om vi alla hjälps åt och låter förnuftet segra.

 

Entry filed under: Diverse, Himmelriket, klimatförändringsförnekare, Lars Spjärn.

Helgmål Väljarbarometern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: