Valborg

april 30, 2020 at 2:30 e m 1 kommentar

Coronapandemin ställer till det på olika plan. Konsekvenserna är mer eller mindre allvarliga.

Allra värts är nog att vår vördade Monark inte kan fira födelsedag nu på valborgsmässoafton. Lite trist, men trevligt för Konungen som tack vare detta inte blir 74 förrän nästa år.

Studentfirandet blir nog inte vad det brukar vara, och i Lund har stadsparken prepareras med hönsgödsel för att försöka hålla studentfirarna borta. Polisen har satt upp stängsel och de skall ta hjälp av drönare för att övervaka.

Lite nyfikna tar vi kontakt med Landsfiskal Byling för att efterhöra hur Polismakten i Gröna köpingen har förberett sig inför Valborgsmässoafton, med befarad trängsel, fylla och andra oroligheter.” Nå konstapel Byling. Kommer ni att följa lärdomsstadens exempel och preparera studenternas favorittillhåll, ”Olssons Kohage” med illaluktande och otrevliga substanser för att hålla studenterna borta, och nyktra?” Nej för bövelen Hagen är redan full av koskit, och har så har det varit i många år. Det har inte hindrat studenternas öldrickande och att ta drönare till hjälp är meningslöst. De ingår sedan länge som ett naturligt inslag i firandet och halsar öl i samma utsträckning som studenterna. Nej det går inte att hålla dagdrivare , slöfockar och andra drönare borta” ,slutar Landsfiskal Byling.

Man kan undra hur det blir med brasorna ? Kommer torkan att minska brasornas antal och storlek? T.f. brandchef Holger Fjutt ger lugnande besked.” Gemene man bör kunna få njuta av en mysig, varm flamma såväl på allmänna tillställningar som i en trängre krets, hemmavid. Men. Håll även avstånd.

Antalet offer för Convid 19 varierar mellan länder och landsdelar. Statistiken beträffande Skåne sticker ut. Ganska få sjuka och döda. Detta motsäger de fantastiska konspirationsteorier som menar att coronan är utsläppt med flit, för att i första hand drabba icke önskvärda individer.

Vilka som är i riskzonen och behöver iaktta extra försiktighet har i dagarna utökats med” gravida kvinnor”. Dessa skall vi vara rädda om, för de bär på vår framtid. Det skulle i aldrig falla bloggen in att göra sig smaklöst lustig genom att påpeka att dessa kvinnor aldrig hade hamnat i farozonen om de tidigare iakttagit erforderlig försiktighet. Usch så simpelt och lågt!

Det har i dessa svåra tider visat sig att det finns stor beredvillighet att hjälpa sina medmänniskor. I tidningen läser vi att handlare i vår grannsocken Mönsterås erbjuder gratis hemkörning av olika varor. Kunde detta också vara något för Gröna Köpingen? Vi kontaktar Algot Krämer, ordförande i ”Grön handel och vandel,” för en kommentar:” Nej det är inte aktuellt i GK. Här har i stort sett alla hem och hushåll tillgång till hemkört sedan länge”

I morgon är det första maj. Om det blir några demonstrationståg vet vi inte men det borde vara problemfritt. Det brukar numera inte vara någon påtaglig trängsel i leden.

Vi önskar trevliga helgdagar, inklusive 1:a Maj som av somliga inte ses som helgdag. Men det står envar fritt att jobba om man är hågad. Lite påtande i trädgården kan kanske vara trevligt. Bloggred. avstår dock gärna.

Entry filed under: Diverse, hönsgödsel, Valborg.

Folkhälsoinjektionen Lördagsreflektioner

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  maj 1, 2020 kl. 11:49 e m

  Fakta i siffror av rapporterade avlidna i Convid-19 under tidsperioden 24 – 30 April 2020, detta relaterat till den valda pandemistrategin i Sverige vs Norges, Finlands och Danmarks diton?
  – Sverige 568
  – Norge 16
  – Danmark 58
  – Finland 39
  Noterbart är att Sverige under ovanstående tidsperiod har 35 ggr fler döda än Norge, 10 ggr fler än Danmark, 15 ggr fler än Finland!

  Du har helt rätt GK-Lars, att citat:”Antalet döda i Convid 19 varierar mellan länder” – men kan du komma till någon vettig slutsats ang varför det ”varierar” så extremt mycket till Sveriges folks nackdel.
  Kan det bero på en avsiktlig konspiratorisk anledning eller är det en konsekvens av folkförakt, naivitet, inkompetens, vänsterliberal ”låt gå”-dystopiskt flumtänkande?

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2020
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: