Lördagsreflektioner

maj 2, 2020 at 2:23 e m 1 kommentar

Vår landsända har begåvats med lite regn. Välkommet och välbehövligt. Nu var det så torrt i markytan att det mesta kanske rann bort, men det är bättre än inget.

Man börjar att känna sig lite rastlös. Kravet på distans gör att de sociala kontakterna blir en bristvara. (Här kommer en av mina belackare på kommentarfältet notera att detta är skönt för omgivningen. Jag bjuder på det.) Vad gör man i stället? Det blir mycket TV med” Älgvandring” och nyhetssändningar. Bloggen är numera så klandervärt modern att information även hämtas från mobilen. På så sätt har man ständigt kontroll på vad ex .president Trump sysslar med. Ganska deprimerande att inte veta vad av hans divergerande budskap man skall tro på. Det finns de som tar Trump i försvar men med tanke på vilka dessa är, kan det inte räknas presidenten till godo.

I dag blev jag lite brydd. På SVT blir man upplyst om: ” Ung man knivskuren i Kungsbacka”. Jag rannsakade mina anatomiska kunskaper utan framgång, men jag förstår slutligen att det handlar om: En ung man i Kungsbacka som blivit knivskuren.

Än mer undrande blir man över rubriken: ” Skogsindustrin hotas av miljardförluster.” Har exporten klappat ihop fullständigt? Nej det visade sig handla om brist på utländska skogsplantörer som nu inte släpps in i riket.

Jag har alltid fått lära mig att ex. skogsplantering är” Skogsbruk” medan ”Skogsindustrin” handlar om förädling. För inte menar man väl att ett- två års fördröjning av planteringen kommer att allvarligt äventyra råvarutillgången 70 år fram i tiden. I dessa tider vet man inte hur det räknas i skogliga sammanhang. Vi tänker fortfarande på de 7, 4 miljarder, som Skogsstyrelsen påstår att älgbetningen av tall kostar, årligen. Vi släpper detta. Man blir bara förbannad.

Ganska egendomligt att man skall behöva importera arbetskraft till plantering och bärplockning mm. Det borde nu finnas gott om permitterade och uppsagda som efter inskolning skulle klara arbetet lika bra som den utländska arbetskraften. Plantering är ingen” raketforskning” som en god vän brukar säga, men det krävs lite kunskap och noggrannhet.

Nu skall jag ta en bekväm stol, en kopp kaffe med tilltugg, och sätta mig och övervaka så att min hustru i trädgårdslandet sköter sådd och plantering på ett förtjänstfullt sätt.

Arbete befordrar hälsa och välstånd”. Hälsa är OK, men välstånd? Nja….. Räkna samman hur mycket pengar som läggs på fröer, gödning, redskap, arbetshandskar, mm så inser ni att det blir billigare att handla på Torget. Men visst. Anblicken av en idogt arbetande hustru är något att värdesätta.

Apropå odling hör vi just nu att lantbrukarna har svårt med avsättning av stora lagrade kvantiteter av malt-korn. Orsaken anses vara minskat öldrickande på grund av stängda krogar och restauranger. Vi skall nog framåt kvällningen ge lantbrukarna en hjälpande hand

Till dess: Trevligt trädgårdsarbete. Men passa på innan helgmålsringningen. Efter, inträder vilodagen.

Entry filed under: Diverse, Donald Trump, Skogsbruk, trädgårdsarbete.

Valborg Klimatförändringsförnekare Lars Spjärn. Del 3

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  maj 3, 2020 kl. 1:58 e m

  Gk-Lars citat:”Det finns de som tar Trump i försvar” – självklart är det så, annars vore han inte president i USA!
  Att jag tar Trump i försvar har sin grund i att han är uttalat emot sionist-globalist-etablissemanget som via div ljusskygga org sedan länge styr Sverige, Europa, USA och planeten Jorden.

  Att du GK-Lars försvarar S-G-E överraskar inte det minsta då du bevisligen är fanatiskt troende på S-G-E-klimathotsprofeten GRETA och dessutom mot all vetenskap påstår att CO2 ”INTE” är ”livets gas”. Ja, är man så miss-funtad som GK-Lars så är det inte heller konstigt att GK-Lars tror att den globala medeltemperaturen blir lägre om solenergiinstrålningen till planeten ökar, detta på grund av att de flesta flygplan numera står av/uppställda på marken.

  Det finns också de(GK-Lars) som tar den svenska globaliststyrda handlingsförhindrade regeringen Löfven & Lövin, deras verktyg FoHM och dess kulturmarxistiskt agerande smittskyddschef Dr Tegnelle i ”försvar”, detta trots att Covid-19 dödstalen i Sverige börjar närma sig 2700 avlidna och att prognosen säger att 10000 – 20000 och kanske till och med att 40000< svenskar kommer att dö i Convid-19.
  Helt klart är det så att de som påstår sig företräda de "GODA KRAFTERNA" på planeten Jorden ändå är de som kraftigt vill decimera dess befolkning via en plågsam dödlig virussjukdom.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2020
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: