Klimatförändringsförnekare Lars Spjärn. Del 3

maj 6, 2020 at 6:16 e m 3 kommentarer

Vi hade tänkt att dröja ytterligare med att presentera fortsättningen på berättelsen, men trycket blev för stort. Vi har översköljts med samtal och brev där man kräver att fortsättningen redovisas snarast. Spänningen blir olidligt påfrestande för läsare med lite bräckligt själsliv.

Apropå själsliv har vi av medicinskt sakkunniga avråtts från att publicera något som berör Lars Spjärns lokale lärjunge. Det skulle kunna få allvarliga konsekvenser enligt psykologisk expertis. Ett alternativ är att han drabbas av elakartad hybris efter att ha blivit uppmärksammad. En annan möjlighet är att vederbörande sjunker ner i djup depression när han inser att allmänheten nu vet vilken stolle han i grunden är.

Berättelsen har nu hunnit fram till år 2020. Sakta men säkert har klimatförändringarna börjat att göra sig påminda på ett obehagligt sätt. Vintern på våra breddgrader har uteblivit helt och skogshararna i sin vita vinterskrud sitter och exponerar sig mot barmarken och blir ett lätt offer för predatorer av skilda slag. Inte minst för duvhöken som enligt ornitologiska experter knappast finns längre. De som undertecknad ser ganska ofta måste alltså vara synvillor. Vi kan kanske leva utan skogsharar men livet blir betydligt fattigare. Skulle däremot klimatförändringen slå mot vildsvin, skarv och säl så skulle inte bara lantbrukare och fiskare bli glada.

Man ser många tecken på att väderlek och klimat är i olag. Stekheta, torra somrar är ett orosmoln som det inte faller någon nederbörd ur. En global medeltemperaturshöjning på 0,84 grader tillstår numera även de mest styvnackade förnekarna. Kanske inte låter så mycket men tillräckligt för att rubba balansen.

Nådens år 2020 är i stort sett hela skaran seriösa vetenskapsmän ense om att klimatet påverkas negativt av utsläpp av växthusgaser och ökad medeltemperatur. Mot denna överväldigande majoritet står ett litet antal förnekare som försöker göra sig hörda. Ibland lyckas de, men deras budskap fastnar dessbättre oftast i öron som sitter på de som inget begriper.

Jag har citerat en klimatförnekarstolle som menar på att CO2 är” livets gas”. En lokal oförmåga har häcklat mig för han tror inte jag vet att CO2 är en förutsättning för allt liv. Men för mycket CO2 på fel plats är ” dödens gas”. Det är detta som är bekymmersamt. Men det tycker inte Lars Spjärn och hans anhang. ” Det är fullständigt löjeväckande att oroa sig. Allt ordnar sig bara vi får brassa på med fossila bränslen så att samhällsmaskineriet går på högvarv.

2020 härjar en global pandemi och all världens länder försöker att begränsa skadeverkningarna genom olika försiktighetsåtgärder. Detta är väl bekant så vi skall inte fördjupa oss i detta utan bara påpeka att ett radikalt minskat flygande har gett renare och friskare luft på många ställen där man ”normalt” inte ser himmel och sol. Vi tycker nog att detta är bevis för att vår moderna livsstil går illa åt miljön.” Jo men man måste väl få flyga på semester till sol och värme” Det kan kanske vara trevligt för de som är hågade, men om valet står mellan frisk luft och rent vatten, eller semesterresor så väljer nog de flesta vid närmre eftertanke en god miljö.

Ja, dagsläget är bekant för de flesta så vi skall koncentrera oss på framtiden. Vi har tidigare redogjort för Lars Spjärns sorgliga ändalykt 2060 och berättat om hans barndom och uppväxt och nu redogjort för dagsläget. Nästa gång skall vi redogöra för läget 2040, så vi tar paus tills dess så att vi får en direktrapport.

Slutligen en glädjande nyhet. Forskare som befarar en mycket hög temperaturstegring har beräknat att det 2070 är så hett att man kan befara klimatflyktingar till ett antal om 3 miljarder människor. Men, kan man minska uppvärmningen något, så blir antalet flyktingar bara blygsamma 1 miljard. Det finns alltid små glädjeämnen här i livet.

Tack för nu och på återseende om 20 år.

Entry filed under: Diverse, Energi och miljö, klimatförändringsförnekare, Lars Spjärn.

Lördagsreflektioner Klimatavveckling

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  maj 11, 2020 kl. 1:16 f m

  Egentligen ska man inte försöka övertyga personer som GK-Lars som enfaldigt fundamentalistiskt säger sig ”äga sanningen”.
  Dock är det ett nöje att gång efter annan bevisa att dogmatikern och den IPCC-GRETA-troende GK-Lars har fått det mesta om bakfoten vad det gäller klimatvetenskap.

  I stället för att käbbla med en fanatisk präglad GK-Lars så länkar jag till en artikel Länk:www.klimatupplysningen.se/2020/05/10/skandalen-om-rcp8-5-darfor-ar-katastroflarmen-fel/ som belyser hur, ca-Citat:regeringar, politiker, journalister, forskare, myndigheter exv SMHI låter sig vilseledas av en sk ”klimatmodell” ett hittepå IPCC-scenario döpt till RCP8,5. Klimatmodellen RCP8,5 förutspår det ”värsta tänkbara ”HITTEPÅ”-klimatscenariot” för planeten Jorden, man har fabulerat vidlyftigt med 5-6 gr ökning till slutet av detta århundrade och det är denna klimatmodell RCP8,5 som alla galna IPCC-beslut grundar sig på sorgligt nog.

  Nu har allt fler klimatforskare, sådana som tidigare har stött den ”alarmistiska sidan”(IPCC, Greta, Stolle-Gk-Lars mfl) börjat att opponera sig mot den gravt missledande och osannolika klimathotsspådomen RCP8,5. Man kan bara hoppas på att världens beslutsfattare nu inser att de har blivit grundlurade av FN-maffian och den väl dolda makteliten inom NWO och ”THE DEEP STATE” som har formulerat/författat, agenda 2030.

  Ang CO2: jag har i tidigare kommentarer framfört min inställning till CO2-halterna i atmosfären. För närvarande är andelen CO2 415 ppm, vilket är gynnsamt för den här planeten och dess innevånare.
  Om GK-Lars önskan ang CO2-halten helt plötslig skulle bli en verklighet skulle följden bli närmast en massutrotning av människan, realiserat via svältdöden.
  Som jag tidigare har framfört, det finns de som önskar sig ett dylikt ovanstående scenario, det att kraftigt decimera Jordens befolkning till ett minimum, ca 500 miljoner. Förmodligen hoppas GK-Lars att han själv är en av de få som klarar sig vidare och det på andras bekostnad.

  Gilla

  Svara
 • 2. Bert  |  maj 15, 2020 kl. 11:02 f m

  GK-Lars är tyst, inte ett skrivet ord till försvar för sin egen stollighet,dito GRETA, IPCC och övriga tokstolledrabbade klimatalarmister.

  Nya forskningsrön: Enligt NASA-experter som forskar på SOLEN har man registrerat att SOLEN är på väg in en period av ”strålningsminimum” som kan innebära att medeltemperaturen på Jorden minskar med 2 grC under de närmaste 20 åren, detta kan leda till världssvält.

  En dylik köldperiod(Dalton-minimum) med ett minimum av SOL-aktivitet infann sig 1790 – 1830. Perioden kännetecknades också av en mängd av massiva vulkanutbrott som ytterligare bidrog till att sänka medeltemperaturen på planeten. Om så blir, så innebär det att svält, massdöd, krig och andra stora samhällsproblem kommer att bli människans vardag inom en snar framtid, detta allt medan NWO jublar och skålar i CHAMPAGNE!

  Att man som Stolle-GK-Lars, GRETA, IPCC och den nuvarande svenska regeringen inte har tillräckligt antal av de ”små grå” så att de kan förstå att det är SOLEN som styr klimatet på Jorden är mer än bedrövligt – det uppvisade katastrofala svenska IQ-underskottet bådar inte gott för det svenska folket, en katastrof väntar runt det närmsta hörnet.
  Ja, vi kan just nu i dessa tider av den pågående pandemin se exp på hur illa det går då MP-Socialdemokratisk + C och L ”VÄRDEGRUNDSBASERAD KULTURMARXISTISK” FLUMPOLITIK leder till lidande och död här i Sverige.

  Gilla

  Svara
 • 3. Söderberg  |  maj 17, 2020 kl. 10:49 f m

  Hej Lars!
  Grattis på födelsdagen från oss på Trollsjövägen!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2020
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: