Måndagstankar

juni 15, 2020 at 3:05 e m 1 kommentar

I dag skall vi starta upp vår nya giv och presentera lite smått och gott från den privata sfären. Inträngande reportage som speglar hur tillvaron ter sig för en Bloggredaktör i övre medelåldern.

Måndag ! Härligt! Min väldresserade och flinka hustru kommer vid 6-tiden med en kopp te och en rykande färsk tidning på sängen. De som inte har tillgång till en riktig papperstidning vet inte vad livskvalitet innebär. Tänk så enastående smidigt att genom ett enda ögonkast på en sida på samma gång kunna bli upplyst om allt från våldtäkter, vikande orderingång, cykloner till annonser om där någon vill köpa att gevär 6.5x 55. ”Pris enligt överenskommelse”. Är man inte överens så blir det väl knappast någon affär.

När tidningen är läst hör jag hur ytterdörren öppnas, en bil startar och min väna hustru beger sig till arbetet för att skrapa ihop till livets nödtorft. Den egna pensionen medger ingen extravagans,och det vill man ju ha.

Vad gör man nu? Ett alternativ är att gå ut i naturen och njuta av de sista resterna av årets fågelsång. Kanske får man se ett rådjurskid som räven inte hunnit med. En fälthare som försöker göra sig osynlig i fjolårsgräset. Det finns många lockande alternativ. Ett har alla gemensamt: Jag kan göra precis vad faen jag vill. Inga krav, inga pekpinnar om ditt och datt som borde göras. Total valfrihet. Det blir lite värre när hustrun kommer hem igen men det fördunklar inte morgonstundens lycka. Jag kan till och med vända mig på andra sidan och somna igen om jag är hågad. Det är man ibland, särskilt på måndagar.

Nu har jag läst igen om det hittills skrivna. Vad faen är det här för skit? Vem innerst in i glödhetaste kan vara intresserar av hur jag har det hemmavid? Förmodligen ingen, eller i alla fall ytterst få. Nej detta duger inte. Vi lägger ner och återgår till att analysera och belysa det som timat i omvärlden. Det är bättre att vi håller ett öga klimat, coronor och intelligensbefriade presidenter.

Vi har sagt att vi inte skall skriva mer om klimatet. Det drar bara till sig tjatiga kommentarer från en okunnig omvärld. Men lite om väderleken kan väl vara okay. Det har varit ovanligt blåsigt en tid. Inte i dag, men tidigare har kvalitén på flaggan satts på prov.

Tidigare i veckan utsattes svenska folket för en gigantisk blåsning. Chefsåklagare Krister Peterson lovade för något halvår sedan att lösningen av Palmemordet skulle presenteras i början av juni. Alla hade nog väntat sig ett mordvapen eller ett upphittat skriftligt erkännande. Icke ett skit. Bara gammal skåpmat som på intet vis kan anses som en lösning. Att utpeka en avliden som gärningsman på så vaga grunder borde rendera straff. ”Han betedde sig konstigt på mordplatsen”. Om alla som ser lite udda och konstiga ut skulle misstänkas blir det gott om presumtiva gärningsmän. Man brukar säga: Gör om, gör rätt. Inte i detta fall. Krister Peterson skall inte göra mer, men kanske synas närmare i sömmarna. Skandiamannens efterlevande borde agera.

Snart skall vi börja presentera vår roman:” Monsteras i helg och töcken” skriven av en skånsk författare från Österlen. När man nämner Österlen blir somliga lite betänksamma. Varför? Jo TV4 har ett antal år envisats med att visa upp en ständigt flinande man, Gustav Mandelman från Djupadal på Österlen. Varför är det ingen som vet. Nu har det blivit etter värre. Måndagar härjar en florist i rutan:” Karl Fredrik från Österlen.” Jag har sett ett avsnitt och konstaterat att det nog är första gången som ett reklaminslag kommit som ett kvalitetshöjande, efterlängtat avbrott.

Trevlig måndagskväll. Utan ” Fluff-fluff”

Entry filed under: Diverse, Hemma- Hos reportage, karl- fredrik, Mandelman.

Klimatavveckling Komplikationer

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  juni 22, 2020 kl. 10:40 e m

  I GK-Lars förra blogginlägg ”Klimatavveckling” framför han att ”Tiden hastar”, ja i vilken tidsriktning då, jo, rejält bakåt i tiden och då inte med mindre än ca 1000 år, Januari år 1059.
  Ja, varför just en tidsflykt bakåt till år 1059, jo, GK-Lars har där en mental frände som han förståbart känner sig starkt dragen till. Fränden är Kung ”Edmund Slemme”(Kung ca 1050 – 1060) också omnämnd som ”Edmund den gamle”, han är en frilloson till ”Olof Skötkonung” och dennes frilla ”Edla”.

  Så, vad är det då som GK-Lars och ”Edmund Slemme” har gemensamt, jo det är den mentala likheten, den att de båda är sk ”Slemme”-personligheter – ordet ”slemme” har betydelsen = okunnig, opålitlig, usel, dålig mfl liknande negativiteter. På ren svenska av i dag är de båda slemmarna att anse som prakt- SKITARSLEN av sämsta sort och unika i sin särart.

  GK-Lars Slemme skriar ”Klimatavveckling”, ja, han den slemme klimathotaren har till sist förstått att han har haft gravt fel ang hans profetior om en nära i tid(nu om 7-år, GRETA-tid) förestående klimatkatastrof.
  GK-Lars Slemme har vid sin tidsresa genom seklerna bakåt i tiden till år 1059 äntligen förstått att klimatet varierar över tid. GK-Lars Slemme har förstås också tagit djupt intryck av det budskap som Jeff Gibbs förmedlar i sin film ”THE PLANET OF HUMANS”, det att det mesta av det GRETA och övriga klimathotare lyckats lura i GK-Lars Slemme är fake/bluff, rent HITTEPÅ. Inte undra på att GK-Lars Slemme nu drar sig undan all klimatdebatt som en skamsen hund.

  Tja, det verkar ändå som GK-Lars Slemme trots sitt totala debacle i klimatdebatten ändå kommer att fortsätta sin eländigt kunskapsfattiga bloggresa som den slemme person han är. Detta med okunnighet, uselhet, dåligt omdöme mm synliggörs då han i sin 50-årshyllning till M-ås kommunalråd Anders Johansson önskar honom ”fortsatt framgång i samhällets tjänst”. Att GK-Lars Slemme anser att de senaste årens enorma kommunala budgetunderskott och plundring av katastroffonden/kontot är att anse som en ”framgång” signerat av Anders Johansson bevisar att oavsett vad GK-Lars Slemme än dristar sig till att framföra i text och ord på sin blogg så är det att anse som rena galenskapen.

  – Att GK-Lars Slemme får gå lös och fri i samhället och där skrikande sprida verbala dödshot, lögner och förtal(”Tattarjävel”, ”jävla Torsk”) samt utsätta somliga individer för livshotande fysisk fara är en märklig upplevelse för en rättskaffens person. Detta i reale upplevda kan bara förklaras med att han likt sk nyttiga idioter promotas och skyddas av än mer sjuka personer som är tjänstegörande inom ”THE DEEP STATE” i Sverige, Kalmar Län och Mönsterås Kommun.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2020
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: