På rätt väg

augusti 24, 2020 at 1:04 e m Lämna en kommentar

Det verkar som skrivandet nu fungerar, rent tekniskt. Om det sen blir något vettigt skrivet är en annan femma.

Några veckors olidlig värme och torka har ersatts av svalare och skönare väder. Vi har till och med fått några droppar regn, dock inte på långa vägar tillräckligt. En koll i almanackan visar att vi är på rätt väg, mot en skön september och ännu bättre oktober. Sommaren är i många avseende plågsam och nästan varje år drabbas vi av någon musikalisk sommarpina. Vi minns nog alla med blandade känslor Mungo Gerrys ” In the summertime” Med lite otur kan man höra eländet än idag.

Sommarens plåga är en tondöv analfabet som tjatar om.” Jag kan inte vara i samma rum som dej” Förfärlig pekoral, lämpligt nog döpt till ”Svag”.

Med lördagens ”Barometern – OT” kom information om att tidningen fortsättningsvis inte kommer att avlämnas vid porten utan vid ett avstjälpningsställe någon kilometer bort. Nåja, det får gå. Hustrun får ta på sig stövlar och varma kläder vintertid. En stärkande promenad på morgonen lär vara nyttigt.

I lördagens Bonusbilaga läser vi:” Lär dig bli vän med stressen och behåll sommarkänslan” Det är precis tvärt om . Gör dig av med sommarkänslan så slipper du stressen. På sommarsemestern skall allt ske och allt skall vara sååå perfekt. När det inte blir så kommer stressen och saboterar det mesta. Husbilen går sönder. Ungarna skriker och träter. Hustrun envisas med önskemål om färd till Ullared och husfadern vill bara sitta i sin nätbrynja och dricka starköl i förtältet. Observera. Detta gäller inte Bloggen. Vi har dessbättre ingen husbil och barnen är utflugna. Däremot kanske vi kan plocka fram någon bira om så skulle vara lämpligt.

Dagens tidning innehåller en rubrik som gjorde oss nyfikna:” Ljusare prognos för dödsfall” Vi har nog trott att det är kört efter frånfället och så är det nog också, tyvärr. Det visade sig handla om en antalet dödsfall i covid-19.

Ja då var vi igång igen, så smått: Vad väntar i framtiden ? Jo vi skall påbörja publiceringen av den utlovade berättelsen :” Monsteras i helg och töcken”. Det visade sig att manus klarat sig i datakraschen vilket gladde oss. Om det sedan kommer att glädja läsarna vet vi inte. Man bör nog vara vid ganska mogen ålder för att känna igen det porträttgalleri som kommer att presenteras.

Vidare skall våra gästbloggare få komma till tals igen: ”Blondinballe” , Isabella Rövenglip och Grinolle skall få sällskap av en ny förmåga: Karl-Edvard Persson alias ” Kalle på sponken”. Kalle skall rapportera om nyheter från sportens värld och också kåsera om idrott och idrottare som han mött. Vi tror nog att detta blir spännande och läsvärt.

Slut för nu. Gå ut och njut av blåst och svalka.

Entry filed under: Diverse.

Nu skall vi se hur det här går Bristvara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2020
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: