Gott nytt år!

september 1, 2020 at 6:31 e m Lämna en kommentar

Gott nytt år? Nu har väl bloggardjäveln blivit alldeles snurrig. Vadå ”Gott nytt år?

Jo, vi tänker så här. I dag är det förste september och vi har ett synnerligen gott halvår framför oss, och lite till. Ända fram till juni är livet gott att leva innan torka och värme på nytt kommer och gör livet odrägligt. Låt oss ta vara på den tiden på bästa sätt.

September är fantastisk. Frisk klar luft och behaglig temperatur och ett rikt utbud av trevlig sysselsättning i naturen. Man kan plocka svamp och titta på när hustrun plockar lingon. Haren är lovlig och och får lite motion av stövaren, om man har någon. Sedan kommer oktober med jakt på älg som inte finns längre. Vi skall be Allvarlige Alvar om en kommentar vid tillfälle En misskrediterad månad, November, irriterar personer med dåligt omdöme” Usch så grått och trist”. En novemberdag kan vara alldeles enastående vacker med sitt grådis och sobra färgskala.

Har vi tur så blir det vinter med lagom tjockt snötäcke och behagliga minusgrader. Att med spårsnöns hjälp se vad våra vilda vänner haft för sig under natten är alltid lika fascinerande.Det kan vara lite frustrerande när man på snön ser att hunden jagar bakslag eller driver om gamla löpor. Men sånt glömmer man

Mars, april och maj har också sina förtjänster med de kan vi prata om när det är aktuellt.

Apropå snö skall vi idag släppa in vår nye gästbloggare.” Kalle på sponken” Kalle är sportnörd så vi kunde kallat honom”Kalle på sporten” men det låter än mer tveksamt än sponken. Kanske blir det ” Sportkalle, rätt och slätt. Ordet till Kalle

Det har väl knappast undgått någon att den gamle skid- och skitlöparen Peter Snortugg åkt fast för fort- körning på rullskidor. Detta med tveksamma preparat i såväl kropp som i lusekoft-fickan. Snortugg har för evigt gjort sig mäkta impopulär när han i solklar ledning i” WC- Rännet” runt Gröngölen skulle håna sina medtävlare på efterkälken genom att stanna på mållinjen och försöka korsa densamma baklänges. Peter får ett lappkast och trillar i backen med bara huvudet över mållinjen. Medan han ligger där och sprattlar, till allmänt åtlöje,kommer en låghalt symaskinsagent från Fagerhult och går i mål med alla lemmar reglementsenligt över linjen. Först tilldöms Snortugg segern men efter protest diskas ha för att han bara korsat linjen med en kroppsdel som i hans fall inte har sådan kvalité att den kan räknas.

Tvåa blir vår egen GK-påg” Allan i lagårn”, som för en stund fick byta ut mjölkpallen mot prispallen. Trea blev loppets enda kvinnliga deltagare Sussi Lanefelt som knep bronset.

Vi tackar ”Sport-Olle för en intressant tillbakablick och redovisning av aktuella sportsliga skandaler.

Nästa gång gör vi ett hembesök hos vännen ”Grin-Olle”

Entry filed under: Diverse.

Bristvara Lördagsafton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: