Äntligen. Hurra!

september 16, 2020 at 10:29 f m 9 kommentarer

Vi har i dagarna nåtts av en fantastisk nyhet. Man har hittat tecken på liv på planeten Venus. Sensationellt!” En chock” säger forskningschefen Jane Greaves vid Cardiffuniversitetet.”Om det verkligen är liv på Venus är det verkligt stort, en av de största nyheterna i mänsklighetens historia”sägerAlexis Brandeker, astrobiolog på Stockholms universitet.Vad är det då man har hittat? Jo fosfin, som är en mycket giftig och brandfarlig gas. Fosfin kan vara en markör för att det finns liv på Venus. I övrigt är väl förhållandena ”så där.”Fruktansvärt högt lufttryck och 471 grader varmt. Till detta kommer regn som består av svavelsyra. Ja förhållandena verkar inte så trevliga om vi skulle lyckas med att göra Jorden obeboelig och behöver hitta en reträttplats. Venus är nog inte förstavalet.

Bloggen har svårt att förstå forskarnas entusiasm. Men det är inte första gången man höjer på ögonbrynen.

Miljarder slösas bort till minimal nytta. Satsa istället pengarna på att att rädda vår planet innan det är för sent. Här fungerar det fortfarande hyggligt, även om stora delar USA brinner upp, eller ner, på grund av ett allt varmare klimat. Detta borde vara en blåslampa i häcken på president Trump, men han är väl okänslig även där.

Entry filed under: Donald Trump, idioti, klimat.

Lördagsafton Mysfredag med Grin-Olle

9 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  september 17, 2020 kl. 12:26 f m

  Citat:”Bloggen har svårt att förstå”, ja, så är det i stort sett alltid!

  Märkligt att en påstådd skogskunnig ändå är så okunnig, men det har förstås med citatet här ovan att göra.

  GK-Lars-Citat”stora delar USA brinner upp” – tja, USA är stort. Den sammanlagda markytan som det har brunnit på är ca en miljon hektar, det motsvarar storleken av delstaten Connecticut som för övrigt är en av de allra minsta delstaterna i USA.

  Enligt Brandchefen i Sacramento, Kurt Henke är den verkliga orsaken till skogsbränderna i västra USA, den ”att delstaternas städer breder ut sig och tränger in på tidigare outvecklad mark”. Alltså, det är den finansiella ”Fastighetskapitalismen” som är skyldig till skogsbränderna då den driver på byggandet av ny förstäder i det som förut var vildmark.

  Men hav tröst GK-Lars, USA har en total landyta av ca 9 826 675 km2. Den största och skogrikaste delstaten Alaska är på 1 489 000 km2, så futtiga 1 miljon hektar är peanuts i sammanhanget.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  september 17, 2020 kl. 10:27 f m

  Bäste vännen Bert. En fråga i all enkelhet: Är det nybyggarna i de delstater som breder ut sig på tidigare outvecklad mark som är ute och tuttar på skogen ? Är det inte så att de våldsamma bränderna som har sin grund i svår torka sopar med sig allt i sin väg. Både gamla och nya samhällen. Jag tror inte att de invånare som fått sina hem och livsverk ödelagda tycker att 1 miljon hektar är peanuts.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  september 19, 2020 kl. 11:59 e m

  Gk-Lars undrar, citat: ”Är det nybyggarna””som är ute och tuttar på skogen”(i USA). Det finns förstås pyromaner även i USA/Kaliforniens/Washingtons nybyggda förorter så som annorstädes på planeten.
  Man kan jämföra de återkommande skogsbränderna i västra USA med de dito som årligen i all tid har förekommit och förekommer i Australien – orsak: torrt klimat, hög värme och det att människan breder ut sig allt mer.
  Den största orsaken till att det brinner varje år där borta i västra USA sägs vara att mark/skogsägarna struntar i att röja bort den utbredda undervegetationen i skogarna.

  De som drabbas av bränderna är förstås svårt tagna av att ha blivit berövade sina livsverk och boplatser. Samtidigt vet de att de har bosatt sig i trakter där de riskerar att drabbas av svåra, stora och omfattande skogsbränder. Likaså vet de som bosatt sig i Västra USA att det är en överhängande stor risk för att de kan drabbas av för dem förödande jordbävningar och vulkanutbrott som mycket väl kan totalödelägga hela västra USA. Att bosätta sig i den regionen av USA är att medvetet gambla med sitt liv som insats.

  GK-Lars, ring gärna Brandchefen i Sacramento Kurt Henke: Phone-nr 916 859-4330. K Henke kan kan säkert ge dig mer vetenskapligt grundad och då initierad info ang orsakerna till skogsbränderna ”over there”. Detta tips ovan då hjärntvättade GRETA och hennes anhang av klimathotsgalenskapare(dit du själv hör) inte har den mentala förmågan till annat än att medvetet illvilligt hota, skrämma och med bedrägerier å lurendrejeri förleda folkmassorna.

  En framförd orsak till att det de senaste åren blivit fler och större skogsbränder i Australien tillskrivs klimatalarmister som i sin obotliga fundamentalistiska galenskap vill se sina framförda klimathotelser gå i uppfyllelse genom att exv utöva pyromani.
  År 2019 grepps ca 200 pyromaner i Australien i direkt närhet till och i samband med med skogsbränderna. Det är säkert samma scenario i USA!

  I det numera tokgalna pyromanlandet Sverige är det allt som oftast nybyggarpyromaner som istället för att elda upp skog har en förkärlek till att ”tutta” på en herrans massa skolor, bilar, hus, festlokaler(Göteborg – 63 döda ungdomar) osv. Ja, man kan säga, att ”Sverige Brinner” som aldrig förr och orsaken till det är inte att den globala medeltemperaturen har stigit med 0,84 grader under en tid av ca 170 år. Nej, orsaken till denna omfattande pyromangalenskap är en förödande härdsmälta i hjärnan på de svenska globalistdreglande PK-partiernas partiledare.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  september 21, 2020 kl. 9:17 f m

  Vännen Bert! Hur kan du vara så hjärtlös att du påminner de stackars invånarna i Västra USA om att de när som helst kan utplånas av förödande jordskalv och vulkanutbrott? Naturfenomen som ingen kan göra något åt. En succesiv temperaturstegring, med ökad brandrisk, kan man däremot fortfarande motarbeta med en klokare klimatpolitik.
  Jag ringde på din inrådan brandchefen i Sacramento. När jag berättade att jag fått hans telenummer av dig lade han på luren efter att kort yttrat:” Oh that crayy fellow”

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  september 21, 2020 kl. 11:09 f m

  Hahaha! Ja vad annat att förvänta sig än den vanliga rappakaljan av en sosse-MP-Greta-hjärntvättad Centerpartist som GK-Lars.

  Citat:”Naturfenomen som ingen kan göra något åt.” Sant GK-Lars, det är detsamma som med andra naturfenomen. Exv det naturfenomenet att den globala medeltemperaturen ömsom stiger som dito sjunker periodvis under mellanistider likväl som under megaistider. Den som tror att människan kan göra något åt den nuvarande globala temp-ökningen som sedan miljontals år är ett ständigt återkommande naturfenomen är maximalt obotligt enfaldig, naiv, så korkad ”att blommorna vissnar och klockorna stannar”.

  Citat:”klokare klimatpolitik”. Är det klokare klimatpolitik att avveckla Kärnkraften i Sverige för att istället importera elenergi från grannländernas kol, gas och oljeeldade elkraftverk?

  Exv, är det ”klokare klimatpolitik” att bygga vindkraftverk vars fundament kräver enorma mängder co2-producerande ”Betong”?
  Är det ”klokare klimatpolitik” att tillverka vindkraftverkens blad och ev också stomme i glasfiberarmerad plast(fossilt)?

  I USA har man sedan länge stora problem med att ta hand om utrangerade vindkraftverk, detta då det inte går att återvinna den glasfiberarmerade plasten i vingarna. Man har därför börjat att gräva ner dem i jordövertäckta depåer, miljövänligt i din värld men inte i min. Eländes elände är det också med solceller när de tillverkas och när de ska skrotas mfl andra problem.

  Nej, GK-Lars, det du och Greta arbetar för är inte en ”klokare klimatpolitik”, dessvärre är den det motsatta, ren galenskap, en således mycket oklok klimatpolitik.

  GK-Lars! Vad är en ”crayy fellow” för något?

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  september 21, 2020 kl. 6:49 e m

  Min gode och felfria vän Bert Du stavar inte fel, men det gör jag understundom. Det skall lyda : Oh that crazy fellow, Det kanske blev fel igen så vi tar det på svenska:; Oh den tokiga kompisen.
  Apropå tokigt så tillskriver du mig ånyo åsikter som jag inte har. Var någonstans i mina alla inlägg kan man läsa att jag är emot kärnkraft och för vindkraft? Var, När? Du svamlar och fabulerar. Jag är emot förbränning av fossila bränslen och det är jag inte ensam om. Skärp dig och håll dig till sanningen

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  september 22, 2020 kl. 11:32 e m

  Jag kan inte se att jag i kommentar 5 har omnämnt dig(GK-Lars) vad det gäller vindkraft eller Kärnkraftens vara eller icke vara. Således har jag inte tillskrivit dig några åsikter som du påstår att du inte har/står för.

  Att du skulle vara emot ”förbränning av fossila bränslen” är ett påstående som knappast har någon relevans – det finns väl få personer i Mönsterås Kommun(GK) som har förbrukat/förbränt så enormt mycket fossila bränslen som du.

  Nu när du har arrenderat ut golfbanan så tycker du förstås att du helt plötsligt kan gå ut med att du är motståndare till användandet/förbränning av fossila bränslen som exv diesel och bensin. Ett dylikt avståndstagande/nådebön som du nu framför knäböjande inför klimathotarrörelsens giljotin är alldeles för sent påtänkt för din del då du är en alldeles för stor miljösyndare.
  Du GK-Lars kommer i all framtid att anses vara en stor miljöskurk/bov om man utgår från vad du och dina vänner i GRETA-CO2-hatarrörelsen framför som varande källor till av er påstått dödligt temphöjande CO2-utsläpp.

  P.S. Donald Trump har nominerats till Nobels Fredspris så du är säkert helt totalfrustrerad och förstörd av den för dig kungjorda onda nyheten – absolut att det är en helt rätt nominering då han är den ende Amerikanske President i modern tid som inte har startat något krig.

  Gilla

  Svara
 • 8. Gröna Köpingen  |  september 23, 2020 kl. 8:17 f m

  Min extremt gode vän Bert. Du har alldeles rätt. All onödig förbränning av ex. diesel och bensin är av ondo. Det gäller bara att definiera vad som är onödigt. Gräsklippning som ger möjlighet till golfspel, för de som kan, och de som försöker, är naturligtvis inte lika viktigt som att ex. hålla igång en maskinpark för produktion av livsmedel. Men så länge det inte är kriminellt att klippa gräs känner jag mig lugn. Det är lite värre med de som åker” värdshus förbi” och slösar bensin på resor till andra, längre bort liggande golfbanor. I en del fall är detta dock trots allt positivt för klubben och dess medlemmar. Våra meningsutbyten har en tendens att bli långrandiga, så jag sätter för min del punkt här. Vi blir nog aldrig överens du och jag Bert, ett faktum som bereder mig tillfredställelse och glädje

  Gilla

  Svara
 • 9. Bert  |  september 24, 2020 kl. 2:09 f m

  Ang att en del ”åker värdshus förbi”(exv Mönsterås GK). Denna omständighet beror i mitt fall(Bert Juhlin) främst på dig GK-Lars och Folke Folkesson, detta genom den utbredda mobbing och mordhotarkultur ni två har utövat mot mig.

  Det finns förstås som alltid i CenterSosse-Sverige en bred svans av villiga medförföljare i ett föreningskollektiv som exv en lantortsgolfklubb av typ Mönsterås GK. Den enskilde person som inte anses vara en fullgod samhällsmedborgare på dylika småorter faller oftast offer för mobbing, utfrysning, skitprat, stigmatiseringar, ja allt som är typiskt vanligt förekommande vid cenntersosse-kollektivistiska föreningsutrensningar av enskilda personer.

  ”Positivt för klubben och dess medlemmar”. Jodå, nu slipper styrelsen, GK-Lars, Folke Folkesson och övriga medlemmar att se, höra, förarga sig över och värst av allt för dem, oroa sig över den för dem svårsmälta förnedringen att förlora fler av, de av dem, för dem, predestinerade tävlingarna till en av dem utsedd samhällsparasit.

  Men visst, det smärtar mig att dessa as nu slipper att må, fan så illa över att en halvt invalidiserad och kraftigt överviktig försöksgolfare då och då inte längre kan snuva dem på presentkort och annat i prisväg.

  Det enda vi kan vara överens om är att jag aldrig kommer att bli överens med dig GK-Lars – om ändå detta hemska scenario skulle inträffa, så vore det en förödande, en förnedrande, en skammens dag för mänskligheten, vetenskapen och livet på jorden!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: