Mysfredag med Grin-Olle

september 18, 2020 at 10:35 f m 3 kommentarer

Nu när vi har presenterat vår nye Gästbloggare,” Sport-Erik”,kan det kanske vara läge för att göra återbesök hos våra gamla vänner: ex Blondin-Balle, Isabella Rövenglip, Sendre -Bella och inte minst Grin-Olle. Den av dessa som ligger Bloggen speciellt varmt om hjärtat är just vår gode vän , ”Grin-Olle”

Blondinballe är alla kvinnors gunstling. Hans tafatta, lantliga charm väcker moderskänslorna även hos den mest hårdhudade militanta feminist(.Det är inte läge att besöka Balle just nu för han är tvärförbannad över att traktorracet i Döderhultsdalen är inställ). De som vill läsa om lyx och glamour väljer Isabella Rövenglip men Grin-Olle är Bloggredaktörens egen absoluta favorit .

Så här på fredag när vi i kvällningen skall samlas för lite fest med mat och dryck, eller snarare drycker, går våra tankar med automatik till medborgare på samhällets skuggsida. En av dessa är definitivt Grin-Olle

Olle betraktas av de flesta som en lite udda och besvärlig typ. Han har en enastående förmåga att bli ovän med alla i sin omgivning, men vi på bloggen, som kan se den äkta människan bakom en grinig och avvisande fasad, har upptäckt att det finns en annan sida hos Olle: Han är i själva verket mångdubbelt grinigare och avigare än man skulle kunna tro. Hans negativa inställning till allt och alla är sjuklig och gör honom till ett beklagligt unikum. Men ett intressant sådant. Hur har han kunnat bli på detta sätt? Ja, vi vill helst inte forska i detta, utan vi konstaterar att det är som det är och förmodligen inget att göra något åt..

Vi avlägger ett besök i grannsocknen och på Olles adress stannar vi utanför ytterdörren för att se eller höra tecken på att Olle är på plats. Jodå. Det strömmar svensktoppsskval ut genom dörrspringan och ett svagt slamrande tyder på att Olle sitter vid datorn och författar nidskrifter: Man kan också höra lösryckta kommentarer: Satans sossedjävlar…….. Förbannade moderatsvin ……De där djävla klimataktivisterna han dra åt helvete…. Jo nog är Olle hemma.

Vi knackar på lite lagom diskret.. Ingen reaktion. Vi tar i lite hårdare och då flyger dörren upp med en smäll: ”Vad är det för djävla liv här i min trappuppgång ?Jaså, det är du ditt bondska skitarsle. Du kan fara åt helvete men innan dess skall jag berätta ett och annat för dig din satans djävla bondlurk. Du skall inte fara runt här i civiliserade trakter och spela Allan. Åk hem till din förbannade dynghög. Där kan du stå och sprätta skit och gala som en djävla tupp som vill imponera på hönorna. Inte ens de gillar dig, du ditt impotenta fjäderfä. Hoppas att all djävla is smälter och dränker dig och hela din omgivning. Far åt helvete!

Ja nog är Olle sig lik. Men kanske inte riktigt. Grin-Olle har tidigare avfärdat alla klimatlarm som nonsens och idioti men nu hoppas han plötsligt att en temperaturhöjning skall göra att havsnivån stiger så pass att dyngstacken i Gröna köpingen läggs under vatten. Efter ett par år med svår torka skulle kanske en temporär blötläggning betraktas som önskvärd men en permanent försumpning skulle ställa till problem , inte minst för lantbruket. Är vår odalmän redo för en övergång till risodling? Förmodligen inte. Maskinparken är inte anpassad och växtföljden skulle komma i olag.

Nej det slugaste är nog att vi alla hjälps åt att hejda klimatförändringen innan det är för sent. En del rabiata stolpskott som ex . Amerikanska presidenter och lokala dito kommer vi aldrig att frälsa men det gäller att hålla deras numerär på så låg nivå att de saknar inflytande. Däremot hoppas att vi att de håller sig flytande om det värsta trots allt skulle inträffa. Vi är godhjärtade och önskar inte ens våra värsta meningsmotståndare en kvalfull drunkningsdöd.

Trevlig helg!

Entry filed under: Grin-Olle, idioti, klimatförändringsförnekare.

Äntligen. Hurra! Kultur:Ankdammerin

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  september 24, 2020 kl. 12:04 e m

  GK-bloggaren, GK-Lars återkommer i sina artiklar oftast till sin ”absoluta favorit” och för evigt ”bästa vän”, den för GK-Lars alltid extremt negativt starkt triggande/irriterande Bloggaren Bert på ”Berts Blogg om Mönsterås”.

  Bert har av GK-Lars bla blivit döpt till ”Grin-Olle”, ”Gerth Buhlin”, ”Mästerbloggaren” och säkert fler än så i bitter förtvivlan påhittade öknamn. Ja, GK-Lars har till och med diktat långa ”Nisse Norrälv”- kväden till sin outstanding ”absoluta favorit” ”Grin-Olles” starkt tvivelaktigt framställda personlighet.

  Att GK-Lars lägger så mycket tid och möda på en för honom egentligen okänd person bevisar att GK-Lars är en lättledd/lättpåverkad person som mer än gärna frotterar sig med de i Mönsterås alltid flitigt förekommande skitpratar-Janteisterna.
  Detta av GK-Lars sjukligt uppvisade kräleri inför Mönsterås-populasen/pöbeln kan bara bottna i ett starkt behov av att få vara ett med dem, mao att bli erkänd som ett tvättäkta jante-mås-skitarsle bland de andra ditona.

  Återigen upprepar GK-Lars den enfaldiga tron på att människan kan hejda de alltid ständigt pågående och i alla tider förekommande klimatförändringarna. Att som GK-Lars yrande skriva om internationella och lokala ”RABIATA STOLPSKOTT” när han själv är ett lokalt MEGARABIAT ”STOLPSKOTT” är ett starkt bevis för att GK-Lars inte har den minsta självinsikt ang sin egna persons stora mentala bristfälligheter.

  Nej, ”SLUG” är inte det rätta omdömet man ger om GK-Lars, däremot är ”DUMSLUG” en mer passande korrekt beskrivning.
  Betydelsen av ”DUMSLUG” är: ”när en korkad karaktär tänker att den gör något ovanligt listigt”.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  september 24, 2020 kl. 2:45 e m

  Bert! Nu hänger vi inte med, det må erkännas. Vad är det som får dig att tro att du skulle vara förlaga för ”Grin–Olle”. Jag förstår inte alls. Tycker du själv att du har många karaktärsdrag som överensstämmer med Grin-Olles.? . Vi har absolut inte haft dig Bert i tankarna, utan Grin-Olle finns att finna i helt annat väderstreck. Jag tycker nog att du överskattar din egen betydelse. Vi tänker dessbättre sällan på dig.
  Vi skall i ett kommande blogginlägg presentera Grin- Olle lite närmare. Då får du se att det kanske inte är så mycket som påminner om dig. Krya på dig

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  september 24, 2020 kl. 3:43 e m

  Hahaha! GK-Lars, du ska veta att du har begått en del misstag som avslöjar dig ang ”Grin-Olle”!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: