Beklagligt missförstånd

september 26, 2020 at 10:15 f m 9 kommentarer

Så här på lördagen hade vi tänkt att skriva om något trevligt, men vi känner behov att rätta till ett fatalt missförstånd, så snart som möjligt. Vi gjorde nyligen ett besök hos den beryktade gnällspiken Grin-Olle, en ganska obehaglig upplevelse.
Nu visar det sig att en annan lokal bloggare: Bert, på” Berts blogg om Mönsterås” har fått för sig att Grin-Olle är ett alias för Bert själv. Man häpnar. Var kommer sådana tankar ifrån. På vilka grunder dras dessa slutsatser?

För att reda ut, besöker vi Olle på nytt, med risk för liv och lem. Vi kan avslöja att Olle bor västerut, och inte alls i Gröna Köpingens grannsocken Mönsterås.

På slingrande vägar söker vi oss fram till Olles bostad. Vi knackar ånyo på, och möts av uppmaningen: Far åt helvete..

”Men Bäste Olle. Jag vill bara att du tittar ut och dementerar ett rykte. Det är så att Bert på ” Bert blogg om Mönsterås” har fått för sig att du och Bert är samma person”.

Men va i helvetes djävlar. Skulle jag ha något ihop med den där förbannade sillmjölken och bloggardjäveln. Ta hit det djävla aset så skall han få se på satan. Skulle det finnas någon likhet mellan mej och den där förbannade lipsillen och jeremiadisten? En person som bara ljuger, skrävlar och gnäller vill jag inte bli förknippad med. Jag kan ibland vara lite sur och tvär men har i grunden en positiv framtoning som vida distanserar Bloggar- djäveln. Be honom dra åt helvete, och för honom aldrig mer på tal”.

Ja det var ord och inga visor. Om Olle har fog för sina åsikter överlåter vi åt andra att bedöm. Men nu är missförståndet tillrättat : Grin-Olle och Bert är inte samma person.

I kväll blir det sill, två vita och en brun. Trevlig helg!

Entry filed under: Berts blogg, Grin-Olle, idioti.

Kultur:Ankdammerin Sport-Kalle: Golf

9 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  september 27, 2020 kl. 10:34 e m

  Nåväl GK-Lars, du kan påstå vad du vill om din fantasybästis, ”Grin-Olle”. Helt klart är att du använder detta alias ”Grin-Olle som en buffert en bulvan för att i säkerhet kunna framföra det du av ren feghet inte törs skriva rakt av under ditt egna namn.

  Du är helt klart ett fall för lättkränkta BLM-aktivister, det att du avslutar ditt inlägg med att välja ”två vita och en brun”!

  Gillad av 1 person

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  september 28, 2020 kl. 7:29 f m

  Bert! Bra att du förde begreppet ” Två vita och en brun” på tal. Jag har tagit för givet att alla är bekanta med dess ursprung. Det har inget med etnicitet eller hudfärg att göra. Det stammar från motbokstiden då en mansperson på krogen tilldelades en ranson om 10 cl snaps och 5 cl avec. Kvinnor serverades hälften, vilket nog var i överkant. Två snapsar OP går alldeles utmärkt till matjessill med tillbehör. Gedigen husmanskost som passar män, värda namnet. Det finns säkert något annat som du Bert kan peta i dig.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  september 29, 2020 kl. 1:02 f m

  Nu är det ju så att BLM:are inte bryr sig det minsta om vad uttrycket ”två vita och en brun” har för ursprung – så akta dig GK-Lars!

  OP, nej fy fan, den beska skiten gör bättre nytta som avloppsrengörare så av den anledningen förstår jag varför du sväljer dylikt. Dock verkar OP:n inte haft någon positiv effekt på ditt dito.

  ”Sill”, den husmorsförrätten torgför du GK-Lars som ”Gedigen husmanskost som passar män, värda namnet”. Vad kan det vara för män du har i tankarna – förmodligen ”smygtransorna” i GK.

  Vad det gäller din beroendedos av Fredagssprit(15 cl <) så är det som jag länge har misstänkt att du inte blir man för din gröngula Centerpartikeps, grönoverall, storstövlar och dito vadmalsväst förrän du har svept några snapsar – kan dock tänka mig att du egentligen är så kvinnligt vek att det räcker med att du luktar på OP-korken!

  Jag njuter varje kväll av 2 cl Irish Whiskey, "JAMESON".
  Ja,vad "petar" jag i mig för man-passande mat då!
  MENY v40
  – i går: fläskpannkaka, rårörda lingon å en Staropramen.
  – i dag: beacon-färsbiffar, stripps, rårörda L, saltgurka, rödbetor en Starobrono.
  – Onsdag: Kroppkakor med skirat smör(Emå), rårörda L, mjölk.
  -Torsdag: svältdag, varmt honungs/citronvatten och fiberbröd, en skorpa till Kaffet.
  – Fredag: potatisgratäng, sallad, en Staro eller en Brono.
  – Lördag: kokt torskrygg, pepparrots/citronsås, potatis/King Edward, blandade grönsaker, öl.
  – Söndag: australiskproducerad entrecote, vitlökssmör, inlagd pumpa, rårörda L, svartvinbärsgele, bl grönsaker, pommes, dryck: Apothic Red.
  – Efterrätt denna skördevecka: äpplekaka, vaniljsås.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  september 29, 2020 kl. 7:46 f m

  Bert! Äntligen en kommentar som inte dryper av svordomar och grova tillmälen. Faktiskt lite roligt bitvis. Att få inblick i dina kostvanor och dito dryck var intressant. Ganska blandad kost som borde hålla dig vid god hälsa. Några påpekande i all enkelhet.2cl. Jamesson blir man inte uppkäftig av men skall man nu dricka whiskey så kan man med fördel dricka något gott. Endast Skottarna kan tillverka whiskey av god klass. Prova” Oban” och höj ransonen. Det är lite synd att du fastar just på torsdag för då går du ju miste om ärtsoppan med varm punsch. Onsdagens kroppkakor är ett utmärkt val. Skirat smör och rårörda lingon räcker långt . Grädde är ingen nödvändigheten men däremot mjölk som dryck. Ett av de få tillfälle då det är försvarbart att dricka denna dryck som vuxna däggdjur egentligen skall hålla sig ifrån. Jag har inga synpunkter på att du väljer australiensisk entrecote. Man har god djurhållning och ett extra plus är att djuren normalt får gå ute hela året Däremot är det kanske inte så klimatsmart att frakta livsmedel från andra sidan klotet. Nej som helhet helt okay. Jag undrar bara hur du har det med peristaltiken i dag, efter gårdagens intag av”beaconbiffar. Låter onekligen lite hårdsmält

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  september 29, 2020 kl. 5:32 e m

  GK-Lars, normalt sett brukar du vara ”efter din tid” men idag är du före din normala dito. Det är i dag(tisdag) som jag enligt bifogad meny ska inta beaconfärsbiffar.
  Vad det gäller beaconen i färsbiffarna så är det en mindre mängd av Pärssons dito, skuret i småbitar, lätt brynta i Emåsmör och lite rapsolja.

  Vad det gäller Whiskey eller Whisky så föredrar jag än så länge Blended dito framför singelmalt. Detta val beror förmodligen mest på prisnivån och av den anledningen har jag inte testat så värst många diton. Inte en enda av de SM jag har testat har övertrumfat Jameson i smak vs prisvärdhet. Ska testa ”Jameson Black Barrel” men den finns inte lagerförd på Systembolaget, dock finns artnr så den går tydligen att beställa från privatimportör, pris: 379 sek/700 ml.
  Oban 14 YO som du föreslår kan kanske vara något då den ingår i serien ”The Six Classic Malts”.
  Ska man njuta fullt ut smakmässigt av exv en Whiskey ska man inte ta mer än en pipettdroppe, detta då ett större intag slår ut smaklökarna.

  Vad det gäller matspjälkningen så brukar det inte vara några större problem med den då jag dagligen får bekräftat att tarmsystemet producerar rejält med fekalier. Håller fö tarmen i hyfsat god vigör med några hundra benlyft med dumbells samt att jag vid frukosten intar fiberproteinbröd och några deciliter Dofilus-yoghurt som påstås ska innehålla tre för t-systemet gott verkande bakteriestammar.
  Dock skulle jag behöva röra på mig mer för optimering av gas och fekalieverket.

  Att golfa regelbundet har tidigare varit en bra motionsform som jag har kunnat utöva och haft nära tillgång till – då, var det ca 5 min bilreseavstånd till golfbanan på Högemåla – nu tar det istället ca 45 min till Binga eller Saxnäs per enkelresa, alltså ca 1,5 tim totalt i restid.

  Anledningen till mitt tvärt avslutade golfande på Högemåla/Mönsterås GK i Aug 2018 grundar sig i att min personliga fysiska säkerhet var hotad och där du GK-Lars i högsta grad var inblandad. Jag blev också oftast ifrågasatt som varande en, citat:”en riktig golfare”, detta löjligt nog framfört av andra ytterst mediokra försöksgolfare som dessutom gärna ville förstärka sin golfaridentitet med att exv visa upp div ikoniska golfikonattribut.

  Så, vem är då ansedd som varande ”en riktig golfare” i jante-bondortshålan Mönsterås och därvarande dito Mönsterås Golfklubb.
  Jag har erfarit att den lokala definitionen är väldigt mycket beroende av att man har rätt socioekonomisk status/tillhörighet. Detta innebär att man på lägsta acceptansnivå ska vara minst en medelklassare med arbete, familj och villa, gärna företagare, tillhöra bruksadeln eller kunna presentera sig för att vara ”något för mer” än ”kreti å pletti”. Som att inneha någon på orten ansedd fin titel som gör att man är värd att umgås med under några timmars golfande – ja, en småborgerlig attityd underlättar golflivet på den utpräglade familjeklubben Mönsterås GK.

  Således har begreppet att vara ”en riktig golfare” i Mönsterås inte någon djupare koppling till själva utövandet av bollspelet/sporten Golf. Det är väldigt mycket mera av och ett helt dominerande fokus på att den sk ”riktiga golfaren” ska vara en lättintegrerad person socialt, ekonomiskt och med rätt PK-samhällsbakgrund för att anses kunna vara en del av golfsporten, en likriktning, ett Kinasyndrom!

  Svenska Golfförbundet som gärna förkunnar att Golf är en folksport borde genomföra en undersökning, en enkät ang hur den svenske golfaren ser på samhällsklass/tillhörighetsfrågan vs golfutövandet. Utfallet från Mönsterås GK:s medlemmars enkätsvar skulle säkert tolkas av utredarna som kraftigt avvikande från Sv Golfförbundets officiella ståndpunkter i frågan – svaren från MGK skulle förmodligen mer präglas av typ ”Livets Ord ideologi” och ”Knutsbysekterism”.

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  september 30, 2020 kl. 11:28 f m

  Bra Bert! Du fortsätter på den inslagna, nya vägen. God språkbehandling och relativt fritt från grövre personangrepp. GK- bloggen gillar satir och ironi och vi sväljer också en del välformulerade sarkasmer så länge de inte bygger på lögner och fria fantasier.. Vår undran över i din matsmältning grundar sig på att du i tisdags skulle konsumera ”beasonbiffar. Hur mycket vi än googlar och hur många uppslagsverk vi än konsulterar så blir vi hela tiden upplysta om att beacon är detsamma som, Fyr, fyrbåk. Vi tycker nog att del låter lite svårsmält. Men vi kan vara oupplysta och ha fel. Kan du visa var det står att Bacon också kan heta Beacon så är vi tacksamma och skall aldrig mer ifrågasätta. För vi antar att det är Bacon du syftar på. Vi gläder oss åt att du föredrar baconen lätt brynt. Det är rätt. Bacon skall inte vara så överstekt och bränd så att den påminner salta Ships.
  Vi har lite olika åsikter om drycker och dryckesvanor men det är bara sunt. Hade alla samma smak kunde Bolaget minska sitt sortiment drastiskt.
  Tyvärr har du snöat in på det där med golf och i synnerhet Mönsterås golfklubb. Det är naturligtvis ingen där som traktar efter ditt liv och att du känner dig illa behandlad är tråkigt men man kan bringa ett gammalt ordspråk i åminnelse:” Som man bäddar får man ligga”.
  Ingen kan i ta ifrån dig att du är en duktig puttare och din seger i puttningstävlingen var välförtjänt. Gå nu vidare. Till Binga , Saxnäs eller vart du vill hälsar GK-bloggen

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  oktober 1, 2020 kl. 6:03 e m

  Så där ja, nu kom det äntligen en BEKÄNNELSE från dig Lars Nygren(GK-Lars), citat:”SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA”.
  Med det av dig hänvisande till och framförda ordspråket i kommentar 6 och här ovan citerat, så erkänner du Lars Nygren: ATT DET FINNS ETT ORSAKSSAMBAND mellan de VERBALA MORDHOT OCH DE FYSISKA ANGREPP som DU LARS NYGREN(alias GK-LARS) OCH FOLKE FOLKESSON har utövat mot mig BERT JUHLIN.

  Här kommer en mycket RELEVANT FRÅGA med anledning av den ordspråksbekännelse du gör i den av dig ovan publicerade GK-bloggartikeln/kommentaren, FRÅGA: PÅ VAD SÄTT HAR JAG BERT JUHLIN – ”BÄDDAT” SÅ ILLA – BETETT MIG SÅ ILLA – ATT DU LARS NYGREN OCH FOLKE FOLKESSON TAR SIG DEN UTOMRÄTTSLIGA RÄTTIGHETEN ATT VID TRE TILLFÄLLEN HÄTSKT VERBALT MORDHOTA MIG OCH DESSUTOM UTSÄTTA MIG BERT JUHLIN FÖR FYSISKA ANGREPP MED PÅ GOLFBANOR VANLIGT FÖREKOMMANDE ARBETSREDSKAP OCH GOLFSPELSVERKTYG – AV VAD ANLEDNING OCH PÅ OCH MED VEMS/VILKAS UPPDRAG OCH SAMTYCKE?

  P.S. Jag själv kan inte finna att jag gjort er två något som ens skulle kunna vara i närheten och orsak till att rendera någon som helst regressiv åtgärd i ord och handling av den dignitet ni har levererat till mig.
  Nu finns det fler än ni två i Mönsterås som alltid har visat upp ett minst sagt negativt uppträdande mot mig. Det är typ personer som ni två GK-L å FF, alltså personer som jag under min levnad här i Mönsterås(65 år) knappast har haft något att göra med över huvud taget, inte annat än i föreningssammanhang, utbildning å liknande.

  Ja, det är ju ett jävla öde att ha blivit kvar här i M-ås i 65 år i den oginaste av Sveriges tätorter. Ja det är många som undrat: vad är det för fel på Mönsteråsarna och hur fan kan någon som har varit utanför M-ås gränser vilja återvända frivilligt.
  Jag har gett frågeställarna svar på de båda frågorna och då framfört att den enda vetenskapliga förklaringen är att blommor å bin-undervisningen i M-ås skolor måste ha letts av någon som inte har fått klart för sig ang de olika människohålens funktion. Ja, ja!

  Nu undrar jag, vad är, citat ”beasonbiffar för något, måste vara något GK-producerat och eget påkommet då jag aldrig stött på uttrycket i någon kokbok, uppslagsbok eller ens på GOOGLE?

  Gilla

  Svara
 • 8. Gröna Köpingen  |  oktober 2, 2020 kl. 9:25 f m

  Efter ett par ilägg som andas visst folkvett är den gamle Bert tillbaka. Ostrukturerat svammel som inte är värt att bemöta. I en kommentar sept. 29 2020 kl1.02 där du redogjorde för veckans meny skriver du citat:” Idag beaconfärsbiffar, stripps, rårörda L, saltgurka, rödbetor en Starobrono”…..Eftersom jag inte var bekant med begreppet Beaconfärsbiffar bad jag om en förklaring. Nu kräver du att jag skall förklara. Du redovisade att ganska måttligt alkoholintag .ex 2cl ”Jamesson”. Du har inte missat en nolla ?
  Du ondgör dig ofta över ”Bondhålan” Mönsterås och du undrar varför någon vill bo här. Vad är det som hållit dig kvar i 65 år ? Är det någon som hindrat dig att flytta. Jag tror inte det..
  Jag sätter för min del punkt här. Nu får du träta med någon annan. Det finns säkert en uppsjö som du retar dig på, och vice versa.

  Gillad av 1 person

  Svara
 • 9. Bert Juhlin  |  oktober 4, 2020 kl. 10:33 e m

  Ok Lars Nygren(GK-Lars), inte för att jag förväntar mig att en så utstuderat YNKLIGT FEG KRAKE som du skulle ge mig något klargörande svar på min i kommentar 7 framförda fråga ang den bekännelse/erkännande(ang MORDHOT mm) du gör via ordspråket ”SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA”.

  Så Lars Nygren, återigen FRÅGAR JAG: vad är det jag har gjort dig? Fråga 2: kan det vara så att du agerar på uppdrag av annan intressent(”Djupa staten”) som ger dig skyddad befogenhet och ger dig rätt att UTOMRÄTTSLIGT framföra MORDHOT och i samband med det utsätta mig för FYSISK LIVSFARA under pågående rangeträning och dito golfrunda på Högemåla Golf AB – Mönsterås GK?

  Det finns fler för mig direkt hälso och livshotande händelser som har utspelat sig på golfbanan Högemåla Golf AB – Mönsterås GK där du agerar ytterst vårdslöst och där jag är i fokus för din direkta galenskap.
  Vill påminna dig om den gången när du med totalt ovett och dito sjuklig illvilja bespröt mig med växtgift – plats: den nedlagda Pay & Play-banans 6:e green som vid den tiden användes som övningsgreen.

  §

  Vad det gäller min alkoholkonsumtion så är den just så liten som jag anger i min kommentar, 2 cl Jameson Whiskey per dygn, samt dito en halv(33 – 50 cl) flaska eller burk öl(3,5%) som intas till lagad mat där öl passar sig som måltidsdryck.
  Visst, jag kan förstå att du anser att de mängder alkohol jag förtär är noll och intet, detta då du troligtvis/förmodligen tillhör den kategorin alkoholbrukare där det gäller att hinka i sig så mycket som möjligt av det som innehåller alkohol och som finns tillgängligt omedelbart för stunden.
  Inte för att det angår dig eller andra men jag kan framföra att vid min sista hälsoundersökning hösten 2019 så befanns mina njure och leverprover vara helt perfekta, ”helt utan påvisbar påverkan” som diabetessköterskan uttryckte det.

  Ang att jag då och då ondgör mig över ”Bondhålan” Mönsterås har sin grund i just det att jag har bott här i M-ås i 65 år och det under bistra omständigheter som har likheter med historiskt kända förföljelser av kända utanförskapsgrupper.
  Du har själv kallat mig för, citat: ”TJYV och TATTARJÄVEL”, ”KOMMUNISTJÄVEL” mfl andra invektiver, då oftast med anspelning på div psykstaus. Dylikt upplevt gör det mer än legitimt och rättfärdigar att jag ”ondgör” mig över ”Bondhålan” Mönsterås och vissa av dess innevånare vid upplevt behov.

  För övrigt har jag efter bästa förmåga, allt sedan September 1970, varje månad, år efter år, fram till nu dags datum 2020 betalt in kommunal skatt till Mönsterås Kommun, alltså i 50 år, förmodligen ett antal miljoner sek.
  Jag kan dock tänka mig att du som företagare och då efter bästa förmåga har sett till att betala så lite kommunal skatt, statlig skatt osv, exv moms som det är möjligt. Säkert finns det också andra möjligheter till skattereducering för din del som företagare, skogsägare som du har utnyttjat utan att skämmas det minsta – har du överhuvud taget betalat in någon k-skatt, s-skatt som gör att du kan anses vara en god samhällsmedborgare.

  Du har helt rätt i det som du framför, det är ingen som ”har hindrat mig från att flytta från Mönsterås – däremot är det en hel del måsare som under min tid här har uppmanat mig att flytta härifrån. Det finns personer som precis som du har framfört div HOT, MORDHOT och dessutom försökt genomföra de framförda hoten. Andra har delgivit mig en innerlig önskan om min egenhändigt ombesörjda hädanfärd.
  Dock har jag trots allt det mot mig riktade våldet, föraktet, div påförda stigman, utpekanden, misstänkliggöranden mm inte seriöst övervägt att flytta från M-ås. Detta mitt motstånd mot att flytta beror på att jag har en av mig lovad mission att genomföra innan jag kan uppfylla min och mås-bornas önskan.

  Du GK-Lars, bosatt på Högemåla Gård förkroppsligar och är essensen av vad som kännetecknar en person som är uppfylld av de mest kända negativiteter som en människa olyckligtvis kan vara behäftad med. Dock är detta, det fult elakt gemena dolt bakom en snabbt lättanpassad fasad av uppvisad ”artighet”, skojfrisk, lättsam, trevlig, gedigen och hederlig bonde/golfbaneägare, mao du är i besittning av ett till 110% välutvecklat ögontjäneri.

  Avslutar kommentaren med att ge dig ett av dig länge omtjatat och enormt efterlängtat svar på min av dig påstådda felstavning av ”Bacon”. Om du GOOGLAR på det engelska/amerikanska ordet ”Beacon” så dyker ett antal matrecept med ”Beacon” upp. Alltså, i Sverige har man tydligen försvenskat det engelska låneordet ”Beacon” till att stavas som ”Bacon”. Alltså är ”Beacon” lika lätt eller svårsmält(spjälkat) som ”Bacon”.

  Ordet ”Beacon” används också inom flygnavigering samt även inom den dito marina sfären(transponderteknik)reflektion, reflektor osv. I svenska sjökort står ”Bn” för ”Beacon”=märke(Mk), fast sjömärke.

  Så GK-Lars, då återstår bara att jag får din förklaring av vad citat:”Beasonbiffar” är för något. Du hittar din av dig omnämnda maträtt i den av dig skrivna kommentar 6, rad 5 ovanifrån räknat.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: