Onsdag-”Lillelördag”

oktober 14, 2020 at 12:51 e m 7 kommentarer

”Lillelördag” är en lite småfånig benämning som luktar gamla ”Caféprogram” på TV. Nåja, det finns andra, mer handfasta benämningar, men de skall vi inte ta här och nu för då får vi sedlighetsivrare på halsen.

Veckans onsdag är en blåsig historia som börjar riva loss trädens lövskrud. På den gamla goda tiden när allt var som det skulle, var det normalt avlövat i samband med älgjakten d.v.s. i mitten av oktober. Då kunde man se älgarna lättare och framför allt fanns det älgar att se. Nu är årstiderna lite i olag . Vad detta beror på anar vi som som har förmågan att se klart. De andra, lite obegåvade, får väl leva i villfarelsen att allt är som det skall

Vi har här i GK ett tragiskt exempel på klimatförändringsförnekare som inte kan, eller vill, se verkligheten. Vi tänker på ordföranden i lokala bandysektionen, Bertil Dehbil som har gett sig faen på att det skall bli seriespel i bandy på” Gröna Gölens” is nu i vinter. Spelschemat är redan fastlagt, med början i december och slut i mitten av februari. Bertil är i likhet med andra förnekare inte mottaglig för sakliga argument. ” Tänk om det inte blir någon vinter med is som bär” ” Det blir vinter och kallt. Det finns ingen klimatförändring” slutar Bertil Dehbil.

Det vore trevligt om han fick rätt. Tänk att än en gång få sätta tänderna i en Bandykorv ( kokt med papper) och få tulla av dryckerna i Bandyportföljen. Detta är stor idrott, som den yngre generationen sällan fått uppleva. Det spelas bandy nu för tiden också, men på konstfruset och i sämsta fall inomhus. Nej. Naturis skall det vara, och svinkallt.

Bertil Debhil är dessbättre ganska ensam förnekare i GK. Man hittar en och annan förvirrad individ i gränsområdena, men antalet sjunker stadigt allteftersom sanningen hinner ifatt och bevisen hopas. Vi behöver inte fästa något avseende vid dessa enfaldens apostlar. De tynar sakta bort och det blir inte ens ett tomrum kvar efter dem.

Trevlig ”Lillelördag”

Entry filed under: idioti, klimatförändringsförnekare, Sport, väderlek.

I väntans tider Lugnt och stilla

7 kommentarer Add your own

 • 1. Bert  |  oktober 14, 2020 kl. 6:50 e m

  GK-Lars är sedan länge ohjälpligt fast i ett balaklavasyndrom-liknande tillstånd som empiriskt bevisligen alltid har slutat med att den/de drabbade förintas till sista man.

  Dock kommer GK-Lars till sina efterlevandes framtida förtvivlan att efter sin förintelse leva vidare i GK-byggden som ett allmänt omnämnt skräckexempel på en förr i tiden levande enfaldigt okunnig och lättlurad klimathotaraktivist.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  oktober 15, 2020 kl. 8:14 f m

  Klimathotaraktivist? Det är inte jag som hotar klimatet. Jag försöker värna. Hotet hittar man på annat håll. I ditt fall ganska nära.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert  |  oktober 15, 2020 kl. 12:14 e m

  GK-Lars, på vad sätt försöker du ”värna” klimatet?

  Följdfråga: vilken klimattyp är det du påstår att du försöker ”värna”, den nuvarande(varmare) eller typ den(kallare)?

  Den klimattyp som var övervägande reale under din ungdomstid på 1940, 50 och 60-talet, citat:”den gamla goda tiden”, alltså det kallare klimatet och det kan du omöjligt värna om då det inte är rådande för nutiden.
  Det kan ju inte heller vara den aktuella klimattypen(varmare) du ”värnar” om då du åtskilliga ggr här på din blogg har framfört ytterst negativa åsikter om hur du upplever nuvarande klimatomständigheter.

  Så GK-Lars, vad är det du ”värnar” om?

  P.S. Måste framföra att ditt påstående i ditt inlägg och flera andra dito klart visar att du är oense med dig själv!

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  oktober 15, 2020 kl. 2:33 e m

  Jag är gärna lite oense med mig själv. Jag kan med mig själv föra en konstruktiv och trevlig debatt. Det är värre att försöka tala andra tillrätta

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert  |  oktober 15, 2020 kl. 5:05 e m

  GK-Lars citat:”Jag kan med mig själv föra en konstruktiv och trevlig debatt.”.
  Vem kan tänkas ge ett dylikt svar – ja, det kan bara vara en ytterst självgod SOCIALDEMOKRAT gömd bakom en Centerpartistisk fasad.

  Upprepar frågan från förra kommentaren:”vad är det för typ av klimat du säger dig ”värna”?

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  oktober 16, 2020 kl. 8:13 f m

  Bert! Ibland får man intrycket att du försöker göra dig dummare än du i verkligheten är. Det är fullständigt onödigt. Det räcker gott som det är. Du har utan eftertanke nu erkänt att klimatet har ändrat sig sedan 40, 50, 60-talet. Precis som vi hela tiden hävdat, men som du förnekat. Gott så. Nu har vi svart på vitt beträffande den saken. Om sedan uppvärmningen beror på förbränning av fossila bränslen eller jordaxelns lutning kan vi lämna därhän. Att vrida jordaxelns i rätt läge mäktar inte ens du med Bert, men vi kan som en försiktighetsåtgärd försöka minska mängden växthusgaser i atmosfären.
  Nu sätter jag för min del punkt för den här debatten. Gör du sammalunda så slipper du motsäga dig själv fler gånger

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert  |  oktober 16, 2020 kl. 10:51 f m

  Nu ljuger du GK-Lars vilket jag inte är det minsta överraskad över då du är en extremt korkad person. Du bör först kolla upp vad jag tidigare har skrivit om klimatförändringar här på din blogg, det är lätt gjort om man är ute efter att vara korrekt, vilket du inte är eller har förmågan till.

  Så, jag har aldrig någonsin påstått att klimatet är statiskt, tvärtom har jag vid upprepade ggr här på din bloggs kommentarsfält försökt få dig GK-Lars att förstå att klimatet alltid har varit och är i förändring av helt NATURLIGA SJÄL.

  Jag har vid flera tillfällen HÄR PÅ DIN BLOGG länkat till vetenskapliga artiklar som redan på 1930-talet påvisade att det DÅ hade skett en klimatförändring till ett varmare klimat. Detta då varmare klimat som varade mellan ca 1900 till slutet av 1930-talet övergick sedan i ett kallare dito som varade mellan ca 1940 och fram till sent 1970-tal.
  Runt 1980 förändrades åter klimatet i riktning mot ett varmare dito och är den klimattyp vi nu befinner oss i. Du kan vara säker på att vi återigen kommer att få ett kallare klimat inom en inte så avlägsen framtid.

  Fråga: GK-Lars, vilken växthusgas är den överlägset största diton som finns i atmosfären?
  Fråga: Hur stor procentandel utgör CO2 av de i atmosfären förekommande sk växthusgaserna?

  P.S. GK-Lars, sluta nu att framföra rena lögner, det gör bara att du framstår som än mer korkad än extremt dito!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2020
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: