Lugnt och stilla

oktober 17, 2020 at 10:52 f m 1 kommentar

Lördag .Melodikrysset är löst och en blick ut genom fönstret manar till en tur ut i en sprakande färgprakt. Vi har tjatat om det tidigare. Oktober är fantastisk.

Solen skiner och det är i stort sett kav lugnt. Trots att solen inte står så högt den här årstiden så levererar väl solpaneler lite ström. Däremot står vindkraftverkens rotorblad stilla och levererar inte ett skvatt. Eller ”kiloskvatt” om man vill försöka vara lite smårolig. Det vill vi gärna även om det inte alltid blir så kul.

Vi har med åren upptäckt att det är roligare att skatta än att gråta. Vi har lite svårt för individer som skall vara så förbannat seriösa och tråkiga Typexemplet är en chef på mellannivå vid ex. Vägverket.( Eller Trafikverket heter det kanske heter nu för tiden) Oftast totalt humorbefriade, som tar sig själva på för stort allvar, vilket i och för sig är lite komiskt. Nu är vi kanske lite orättvisa för lokalt här i trakten finns en ” vägverkare” som under sin aktiva tid var väldigt trevlig och duktig.

Det finns andra som är ofrivilligt komiska och skrattretande. Även dessa tar sig själva på fullaste allvar, vilket de är ensamma om. Utmärkande är att de snöat in på något område, och de är inte mottagliga för åsikter och argument som strider mot deras uppfattning och” sanningar” . Ibland kan deras agerande vara av det slaget att men undrar om det enbart är en följd av elakartad enfald eller om det finns en bakomliggande sjukdomsbild.

Nu lämnar vi dessa beklagansvärda invånare och beger oss ut i en fantastisk natur. Vilket privilegium att ha skog, åker och äng inpå knuten. Jag kan ibland skänka en medlidandets tanke till alla som tvingas dväljas i storstädernas stenöken. Men har de valt själva så får de stå sitt kast.

I kväll har vi ingen aning om kosthållet för vi är bortbjudna , men med tanke på värdparets kvalitet så blir det säkert något riktigt gott.

Trevlig lördag och glöm inte att lyssna på helgmålsringningen

Entry filed under: väderlek.

Onsdag-”Lillelördag” Fotbollsfeber

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert  |  oktober 17, 2020 kl. 11:40 e m

  Texten i fjärde stycket ovanifrån räknat passar väldigt bra in på dig själv GK-Lars och speciellt då citat:”är inte mottagliga för åsikter och argument som strider mot deras uppfattning och ”sanningar .”.

  Ja, man kan undra, citat:”om det enbart är en följd av elakartad enfald eller om det finns en bakomliggande sjukdomsbild.” som får GK-Lars och hans förebild GRETA(sjukdomsbilden är ju bekräftad) att inte vilja acceptera vetenskapliga fakta, exv ang sedan tiotusentals år tillbaka naturligt förekommande variationer i det globala och lokala klimatet mm.

  Man kan inte säga annat än att GK-Lars har en alldeles utmärkt självkännedom men det är bara det att han hatar och fruktar sin självbild så mycket att han i panik vältrar över och projicerar sina demoner på andra personer vilket ibland har lett till att GK-Lars levererar grova verbala angrepp liksom fysiska diton.
  Det är synd om GK-Lars! Ja, så tycker många och inte minst han själv – men kan det vara synd om honom hur länge som helst?

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2020
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: