Andhämtning

november 10, 2020 at 7:18 e m 7 kommentarer

Bloggen, och många med oss ,har hållit andan. Innan, under och efter presidentvalskampanjen i USA. Men nu verkar det som vi kan andas ut, (och även in), så vi får lite luft i lungorna. Ödesval är kanske ett lite lite missbrukat begrepp, men nu var nog benämningen befogad. Fyra år till med Donald Trump hade säkert blivit ödesdigert. En man som vid en jämförelse får parkbänksslödder och drängstugetölpar att framtå som ytterst belevade är naturligtvis en fullständig katastrof. Inte bara för USA utan också för omvärlden. Att Trump kunde väljas en gång är obegripligt men att USA: s väljare kunde fundera på återval, efter att Trump under 4 år fått ge prov på sin totala inkompetens och brist på fundamentalt folkvett är bortom all sans och förnuft. Trump är en lögnare, tölp och pajas.. Ingen kan vara mer olämplig som ledare för världens kanske mäktigaste nation.

Hans retorik är beklämmande. Han ljuger och skroderar till den grad att en fullblodsmytoman ter sig ytterst sanningsenlig vid en jämförelse Och han gör det utan att rodna. Han har inte vett att erkänna sig besegrad och gratulera Biden till segern, trots uppmaning från sin hustru. Det ultimata beviset på hans stollighet är att han framhärdar med att förneka att det existerar klimatförändring. Nu när Trump är satt ur spel ser det ljusare ut för en nödvändig global samsyn när det gäller klimatet.

Det finns ledare i andra länder som också kan ifrågasättas men där handlar det om diktaturer och jämförbara statsskick där man inte kan förvänta sig bättre. Men, Amerikas förenta stater! En nation som de flesta förknippar med demokrati ,frihet och mänskliga rättigheter. Låt oss förpassar Trump till historieböckerna där kommande generationer kan läsa om, och förfäras över en Amerikansk president som dessbättre saknar motstycke.

Nästa gång skall vi skriva om en betydligt roligare person. Vi skall besöka Grin-Olle för att få hans syn på USA-valet.

Trevlig tisdagskväll

Entry filed under: Diverse, Donald Trump, idioti.

Fotbollsfeber Oro

7 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  november 12, 2020 kl. 1:30 f m

  GK-lars citat:”diktaturer och jämförbara statsskick där man inte kan förvänta sig bättre. Men, Amerikas förenta stater!”

  Att GK-Lars ondgör sig å det värsta över att D Trump i ett demokratiskt val blev vald/utsedd till USA:s president 2016 bevisar att GK-Lars inte själv är det minsta demokratiskt sinnad. Med det i citatet här ovan framförda paradoxala så står givetvis GK-Lars inte heller upp för för ”frihet” och ”mänskliga rättigheter” – som typ, att få rösta för Mr D Trump som President i USA eller dito att ca 1,2 miljoner svenskar nyttjade sin grundlagsrätt att rösta på SD vid riksdagsvalet i Sverige 2018.

  Således är GK-Lars klart bevisat en varm anhängare av typ ”diktaturer och liknande statsskick” som exv den sjukt korrupta ”IDIOKRATI-DEMOKRATUREN” Sverige!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  november 12, 2020 kl. 9:25 f m

  Bert. Du är lite lik en känd president. Du fabulerar och friserar sanningen du också. Jag har aldrig påstått att man inte skall få rösta på vem man vill. Naturligtvis skall man få det. Man skall till och med få rösta på faen själv om man tycker det är lämpligt. Om du Bert ställer upp i något politiskt sammanhang så skall man kunna rösta även på dig. Om du sedan skulle få några röster är en annan femma

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert Juhlin  |  november 12, 2020 kl. 6:02 e m

  GK-Lars citat:”Jag har aldrig påstått att man inte ska få rösta på vem man vill.”
  Vad jag Bert kan läsa och utröna i kommentar 1 så har jag inte där framfört att du GK-Lars i skrift eller tal har påstått, citat:”att man ”inte ska” få rösta på vem man vill”!

  Det framgår klart och tydligt i ditt blogginlägg att du befinner dig i ett för dig normalt sinnestillstånd(”bortom all sans och förnuft”). Detta då du i ytterst förnedrande och nedsättande ordalag och utan ett uns av framfört/uppvisat ”folkvett” ifrågasätter de amerikaner som tidigare 2016 valde D Trump till president och de ca 71 miljoner diton som nu 2020 ville se D Trump fortsätta som USA:s president. Bevisligen är du enligt det ovanstående framförda inte det minsta demokratiskt sinnad(typisk gam-Bondeförbundare), detta inte ens då du säkert kommer att hävda att du i skrift visat att du hyllar J Biden och det sk ”Demokratiska Partiet i USA.

  Om någon av oss två ska belastas med att ”fabulera” och frisera sanningen” så är det du GK-Lars. Du hanterar sanningen med samma omoral som center-sosse partierna har för vana att göra – alltså, det finns ingen annan sanning än den som för stunden passar makthavarna om än att den presenterade sanningen är en till 100% bevisad lögn.
  Jag vill dock inte jämföra dig GK-Lars med någon i nutid eller dåtid världsvälkänd president, partikamrat, sekt/ismledare eller annan offentligt känd storlögnare. Detta mitt beskydd givet då de oftast redan är starkt ifrågasatta vad det gäller deras ära, hederlighet och som sanningsbärare, att då med din hjälp dra ner dem till den absoluta botten i löngnarträsket är inget de förtjänar.

  Vad det gäller den av dig GK-Lars ofta framförda tesen att vi ”KLIMATOPTIMISTER” förnekar att klimatet förändras så är det ren lögn, fabulering och att på ett medvetet etiskt förkastligt sätt frisera sanningen.
  Det D Trump och sanna/trovärdiga/äkta klimatvetenskapare framför ang det nutida klimatet är att den globala temphöjningen inte vetenskapligt kan bevisas bero på den CO2 som frigörs vid förbränning av fossila bränslen.
  CO2-hotet är FAKE, en obevisad hypotes som har gjorts till sanning av skrupelfria makthavare i div globalistiska organisationer.

  Masspsykos skapande globalist-org har som mål att via div hotsenarion/agendor få allmänheten/folkmassorna att skrämmas till att tro på kommande kraftigt ökad global temphöjning, global havsnivåhöjning, glaciäravsmältning, ökenutbredning, massmigration osv. På så sätt vill de genom kaosskapande få till en världsregering administrerad av FN, EU och köpta etablissemang marionettregeringar i delstaterna(de tidigare suveräna länderna/staterna, exv Sverige).
  GK-Lars citat:”ser det ljusare ut för en nödvändig global samsyn när det gäller klimatet” – ja, helt klart har GK-Lars svalt hela klimathotsbetet, detta utan att ha synat dess innehåll och avsikter.

  P.S. Den mest sannolika orsaken till den måttliga globala temphöjningen är att ”Globalinstrålningen” har ökat(10-12%) vilket beror på konstaterad minskad ”molnbildning”.

  Vad det gäller den av klimathotarna(IPCC, FN, EU, globaliströrelsen(GRETA mfl)) påstådda förstärkningseffekten av CO2 i atmosfären så har den aldrig kunnat bevisats vetenskapligt, således även det en ren hypotes som har gjorts till sanning. Det samma gäller de av ”klimathotarna” påstådda existerande CO2-hotspottarna.

  Sannolikheten att jag skulle engagera mig aktivt politiskt är inte särskilt stor då jag skulle ha ytterst svårt för att böja mig för partipiskans vinande. Nej dylikt det är inget för mig då jag värdesätter frihet och oberoende vilket är grundfundamenta för att sanningen alltid sätts främst och högst i rang.
  Min grundinställning är den att all makt korrumperar oavsett i vilket sammanhang den utövas. Även så i en avkroks lokalavd av PK-8 eller likaså i en sketen liten Golfklubb i Mönsterås.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  november 13, 2020 kl. 10:00 f m

  Vännen Bert! Ett gott råd i all välmening: Satsa på kvalitet istället för kvantitet när du kommenterar. Meningslöst dravel blir än mer oaptitligt i för stora portioner.

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert Juhlin  |  november 13, 2020 kl. 11:34 f m

  Gk-Lars, ditt sk råd bevisar att du som vanligt är svarslös och okunnig i frågor där du gärna profilerar dig som den vise, kloke och kunnige. Med den smärtsamma insikten så aktar du dig för att gå i polemik vilket återigen skulle avslöja dig vara den intet vetande fega nolla du är och troligtvis alltid kommer att förbli.

  Följande beskrivning passar bra in på din person GK-Lars, citat:”Svensken har hellre fel i grupp än att vara ensam om att ha rätt”.

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  november 14, 2020 kl. 9:47 f m

  Bert! Du kan aldrig ha fel i i grupp, för du har ingen grupp att ty dej till. Däremot kan du mycket väl ha fel i din ensamhet.
  Här sätter jag för min del punkt i denna debatt..

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert Juhlin  |  november 14, 2020 kl. 12:20 e m

  Hahaha, nog för att det finns ”grupper” att ev ”ty” sig till och få beskydd av, men dylikt degenererat etiskt armod är bara till för fega krakar som typ dig GK-Lars!

  Men visst, alla kan ha fel, även så en solitär. Dock ökar felprocenten i tänkandet och agerandet katastrofalt snabbt till max för den person som tyr sig till och anammar exv de starkt globalist och islamistinfiltrerade Center-sosse partiernas officiellt framförda och antagna politiska agendor gällande Sverige och omvärlden, i nuet och för framtiden.

  Nej, fy för fan och hans vitt spridda ohyra, sådana djävulsktinspirerade dravelskitpartier/sekter som ovan nämnda vill en sanningsäskande svensk på alla sätt och med alla medel hålla sig 100% fri och ren ifrån.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2020
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: