Novemberdis

november 16, 2020 at 6:59 e m Lämna en kommentar

Mörkret har lägrat sig efter en måndag med behaglig väderlek. Landskapet har vilat i ett vackert dis och temperaturen har trots allt varit uthärdlig. Ett par kvällar tidigare i veckan har en trivsam dimma lägrat sig i kvällningen. Vackert och praktisk. Den döljer lite skavanker i trädgården , småsaker som hustrun inte hunnit med att åtgärda. I dessa tider då det finns maskiner till nästan allt för hemmets skötsel är det inte mer än rätt att kvinnan också ansvarar för den närmaste utomhusmiljön. Det är en rättvisefråga. Mannen har ansvar för råvaruanskaffningen i form av jakt och fiske. Älgarna skjuter inte sig själva och nät och hommor skall vittjas i jakt på gädda och abborre. En riskabel hantering där drunkningsdöden lurar i vassen.

Bloggen har en tid fokuserat på presidenter och dilettanter, en ganska olustig hantering. Mot idioti kämpar man förgäves så vi skall fortsättningsvis koncentrera oss på kultur och bildning istället. Här finns mycket att förbättra så bloggen skall försöka dra sitt strå till stacken.

Man behöver bara slå på televisionsapparaten en kväll för att inse att dagens kulturella utbud är uselt, och att det i första hand vänder sig till de som har ganska tomt i stallet. Hur länge skall tittarna behöva plågas av ”Bonde söker fru?” Förnedrings-TV av värsta sort. Vi har tjatat om detta under många år men inget har hjälpt. I veckan låg vi i TV soffan och bläddrade mellan kanalerna. I Jakt på något sevärt råkade jag komma åt TV4. Där visades ”Bonde söker fru” Hustrun ligger och läser men när hon uppmärksammar vad som är på gång skriker hon rakt ut: STÄNG AV FÖR HELVETE. STÄNG AV !!!!!!. Jag har ända sedan mitten av 70-talet tilltrott min hustru gott omdöme, och det ser ut att hålla i.

Det finns mer som kan diskuteras. Inför ”Så mycket bättre” har man lite blandade känslor. Senast vi såg flaxade en speedad Benjamin Wahlgren omkring som vore han stungen av ett stort antal jordgetingar .Detta var nog en dålig liknelse för hade han haft dessa insekter innanför byxorna hade han nog inte sett så onaturligt glad ut. Glada människor är bra men det finns en gräns. Tommy Körberg och Plura sitter och ser besvärade ut. Kanske skäms de övar att behöva delta i detta spektakel. Plura verkar sova ibland, och det gör han rätt i. En sovande Plura är oerhört mycket mer sevärd än en sjukligt flamsande Benjamin.

Nu sitter kanske någon och tänker:” Nu gnäller han igen den förbannade Bloggaren. Gör något bättre själv.” Ja det är precis vad som är på gång. Vi står på god fot med Hannes Planet, vd för lokala TV kanalen :” GK- visionen” Bloggen har ett antal goda programförslag som vi skall förmedla till Hannes P.

Ett underhållningsprogram skall i första hand vara, just det, underhållande. Men kan man dessutom väva in lite samhällsnytta och bildning så är väl det alldeles utmärkt. Vi är inte främmande för att haka på befintliga programidéer, men genom lite modifiering gör vi dessa intressantare och mer samhällstillvända. På TV4 går en programserie”: Hela Sverige bakar” ”Den iden tänker vi plagiera. Vi slår ett slag för sexuella minoriteter och flörtar lite med HBTQ. Serien skall heta:” Hela Sveriges bakar” och leds av vår egen Tina Nordflams. I likhet med originalet skall våra hemmabögare baka kakor, men nu på sexuellt tema: Finska pinnar, bagetter, långfranska, hålkaka. Även hallongrottor kommer att godkännas även om de ligger lite vid sidan av målgruppens intressesfär.

Ja mycket är på gång, och kanske sitter ni kära läsare på något intressant. Hör av er till bloggen så skall vi skicka era förslag vidare till Hannes på GK- visionen.

Trevlig måndagskväll!

Entry filed under: Hem och hushåll, väderlek.

Oro Delikatesser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2020
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: