Hus- och mardrömmar

december 1, 2020 at 12:30 e m Lämna en kommentar

Tisdag, i går var det således måndag ,då vi hade tänkt att skriva några rader. Vi ville först se programmet” Grand design Sverige”, så det drog ut på tiden. Därför tar vi det nu istället.

Först lite om gårdagens Barometern som sent om sider kommer i vår händer. Ett helt uppslag domineras av en artikel om Olle Jönsson , sångare i bandet ” ”Thorleifs” .Olle säger att han saknar sin publik. Så kan det nog vara men om publiken saknar Olle ges det ingen information om. Tyvärr antar våra dagstidningar mer och mer skepnaden av kvällspresskvaller och trams och nu när tidningen inte längre kommer till dörren kan det vara dags att säga upp prenumerationen. Vi får fortsättningsvis hålla till godo med vår egen ”GK- enahanda”

Hur var det då med byggprogrammet?. Jovars En trevlig 26-årig snickare förverkligade sin dröm om ett eget hus ute i den Sörmländska skogen Han byggde det mesta själv och till skillnad från andra TV-snickare var han yrkesskicklig. Men han gjorde det lite svårt för sig och slutresultatet kan man ha synpunkter på. För att inte behöva avverka träd intill huskroppen anlitade han helikopterhjälp till dyra penningar för att sätta byggelementen på plats. Det visade sig att en husdel hade fel mått och att med en svindyr helikopter i luften tvingas justera var naturligtvis en mardröm för snickarens ganska slimmade budget Om vi såg rätt hade kringstående tallar mått bra av en måttlig gallring så att de kvarvarande träden kunnat växa till i ålder och visdom. Nu såg man mest späda tallar av massavedadimension. Men det är hans sak och beslut. Rent byggnadstekniskt kan vi inte låta bli att undra över avsaknaden av takutsprång. Far inte panelen på sikt illa av all väta som obehindrat kan rinna längs med fasaden? Panelen var dessbättre stående och skapelsen pryddes av ett sadeltak. Bättre än platt, trots avsaknaden av takfot. Som sagt: Ynglingen var trevlig och duktig så vi önskar honom lycka till med färdigställandet av hans drömhus.

I dag var vi inte överdrivet kritiska , men det tar v igen nästa gång under rubriken:” Gnälliga Gubbar”

Entry filed under: Hemma- Hos reportage.

Lurendrejeri Supergnälliga gubbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: