Supergnälliga gubbar

december 2, 2020 at 7:40 e m Lämna en kommentar

Super gnälliga gubbar? Ja det kan kanske hända ibland, men oftast behöver vi äldre herrar ingen stimulantia för att inta en kritisk och avvaktande hållning. Detta förhållningssätt är i högsta grad ålders- och könsrelaterat. Det talas ganska sällan om ”gnälliga kärringar”. Nej, där har vi istället: Satkärringar, tjatkärringar, trätgiriga ragator och feminister.

För oss män är det oftast ” Gnällig Gubbe” som gäller och benämningen är i högsta grad begriplig och logisk. Om vi tillåter oss att generalisera en aning så kan man väl i allmänhet påstå att det är mannen i hemmet som har hand om förståndet och det goda omdömet. Med stigande ålder blir man med tiden en ”Gubbe”. Under resans gång samlar en mansperson på sig erfarenhet och visdom och vid hög ålder blir denna i och för sig trevliga börda så omfångsrik att man behöver dela med sig. Vad är med naturligt än att vi i kraft av vår intellektuella särställning tar oss friheten att försöka rätta till och kritisera sådant som vi tycker är galet Sådant som vår av ålder givna livserfarenhet säger oss är fel.

Vad händer då ? Istället för att tacka oss för insatsen kallas vi för” Griniga gubbar” och annat, ännu värre. Särskilt kvinnorna luftar sina lungor men även en och annan feminint lagd manlig bloggare spyr sin ettergalla över budbäraren. Nej otack är världens lön, men vi vägrar att vika ned oss. Samhället och dess ibland missledda invånare behöver vår blåslampa för att komma på rätt köl och på bättre tankar

Vi ”Griniga gubbar” bär vår titel med stolthet, väl medvetna om vår ovärderliga insats. Skulle någon vilja stödja vår kamp för rättvis tillrättavisning, tar vi med tacksamhet emot ekonomiska bidrag. Helst kontanter, men också varor till till ett hyggligt värde går bra. I dessa dagar kan det kanske handla om en välgrillad skinka eller några brunglänsande rundrökta ålar. Det går också bra med flatrökta.

Betänk givandets glädje. Ingen gåva är för stor!

Entry filed under: Diverse.

Hus- och mardrömmar Kundanpassning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: