Förväntat klimatfiasko

december 12, 2020 at 3:44 e m Lämna en kommentar

Som vi tidigare berättat kunde inte GK skicka några deltagare till klimatförändringsförnekar- symposiet i Fagerhult. Man hittade, trots idoga försök, inga som var hågade och lämpliga att skicka. Detta kan väl inte betraktas som annat är ett gediget fiasko, men trots allt förväntat. Man försökte med hjälp av gamla begåvningstester från skoltiden plocka ut de som låg på den nedre halvan och som av det skälet kanske kunde tänkas passa, men ingen var var intresserade av en färd till Fagerhult. Om det var färden som sådan, eller ärendet som inte lockade visste vi inte inledningsvis inget om.

Vi på redaktionen tyckte att detta var så pass intressant att vi beslutade oss för att göra efterforskning beträffande orsaken. Med hjälp av de gamla begåvningstesterna besökte vi ett antal slumpvist utvalda invånare, geografiskt jämnt spridda över GK.

Först besöker vi 67 åriga änkefru Frida Mjäla boende i utkanten av Fjöshult, som i sin tur ligger i utkanten av GK.” God dag fru Mjäla får vi komma in och ställa några frågor om klimatet” ” Men kära nån. Det är länge sen klimakteriet och det är inget att orda om. Jag kan fortfarande ha lite vallningar men det är inget stort bekymmer” Fru Mjäla missuppfattade. Jag menar klimatet, vädret” ”Ja ha : Usch då. Det är för bedrövligt. Det är ingen ordning längre och att alla som släpper ut en massa gaser från växthusen inte begriper att det tar en ända med förskräckelse är obegripligt. Det måste bli ett stopp nu om vi skall ha någon framtid här på jorden Och i jorden. Med klimatförändringar och höjd havsnivå så spolas vi väl upp till ytan som de nyligen avlivade convidsmittade minkarna i Danmark

Nej. Fru Mjäla verkade inte vara någon klimnatförändringsförnekare av rang. Nästa besök avlägger vi hos Vilgot Bramsefjöl, en man som vi minns från skoltiden som en av de mest obegåvade som nött en skolbänk. ”Hej Vilgot Minns du mig från skolan?” Jo hej Bosse Bloggare! Dig minns jag mycket väl. Du var den ende som inte retade eller slog mig för att jag var så helvetes dum i huvudet. Det skall du ha tack för”. Jag framför mitt ärende beträffande Fagerhult och ställer i utsikt att han kunde få komma ut i stora världen , träffa folk och få äta upp sig.”Bäste Bosse.Jag vet att jag är en av de mest korkade människor som sett dagens ljus men så dum är jag inte att jag inte begriper att vi människor håller på att ställa till ett helvete med klimatet. Det är solklart och fullständigt obegripligt att alla inte förstår detta. Det finns en förening som fortfarande hävdar att jorden är platt. Jag lierar mig hellre med dem än med förnekar-idioterna. Nu får du gå Bosse. Jag blir så trött när jag tänker så nu måste jag vila.

Vi kan inte redogöra för alla besök men vi kan berätta att alla, utom en, var övertygade om att klimatet genomgår en förödande förändring till det sämre.

Vi slutar med den mest positivt inställda. Vederbörande ifrågasatte inte förändringen som sådan men hyllade de effekterna som ett varmare klimat kommer att medföra.

Bloggen har hamnat hos ljusterapeuten och amatörpsykologen May Fullness. Vi blir motade vid grinden för May har precis startat upp en grupp som är engagerade i tibetansk skålterapi kombinerat med frigörande afrikansk dans. Vi blir ombedda att återkomma. Innan vi vänder på klacken kan vi i dörröppningen se en kvinna som ormar sig som vore hon drabbad av djävulskt tarmvred.

Trots vissa betänkligheter vågar vi oss tillbaka och får en pratstund med May.” Klimatförändringar? Det är väl alldeles utmärkt. Stiger havet ett par meter så får jag sjötomt och om solen gassar mer frekvent och temperaturen stiger 10-12 grader så kan jag erbjuda stärkande ljus- och klangskålsterapi utomhus , året runt” Vi tackar May för pratstunden . Hon verkar så varm, genuin och äkta att vi inte för ett ögonblick tror att hennes ställningstagande bara baserar sig på utsikt till egen ekonomisk vinning.

Ja klimatfrågan är intressant och engagerande. Åtminstone ett tag till. Debattens vågor kommer nog ganska snart förbytas i stiltje, allt eftersom den sista ynka procenten förnekare kommer på bättre tankar, därtill manade av en obarmhärtig verklighet.

Bloggen kommer att försätta och intensifiera sin bevakning. Vi vill inte att vi i vår efterjordiska boning,( på vilken nivå den än må ligga), skall behöva anklagas av efterkommande:. VARFÖR GJORDE NI INGET?

I kväll skall bloggred. inte göra så mycket. Vi har bjudit in några Corona- resistenta gäster och det är hustrun som sköter ruljangsen . Vi män sitter rättmätigt passiva och väntar på att bli uppassade. Det blir med stor säkerhet både något ät- och drickbart

Trevlig helg!

Entry filed under: klimatförändringsförnekare.

Gillis Svullbuks julbord Gillis Svullbuks julbord: Sill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: