Gillis Svullbuks julbord: Sill

december 16, 2020 at 12:29 e m 8 kommentarer

Solen skiner från en klarblå himmel och medborgarna har drabbats av kollektiv eufori. Det promeneras och motioneras och de riktiga soldyrkarna har tjuvstartat med att blotta någon hudflik, som en mjukstart inför ”grillsäsongen” Nåja. Någon enstaka dag tycker även bloggen går an men snart vill vi nog ha gråmys igen.

Snart är julen här. Förhoppningsvis både här och där. Bloggen, för vilken vidsynthet och människokärlek är en självklarhet, vill naturligtvis att alla skall få en fröjdefull och i alla avseende god jul. Ja kanske inte riktigt alla. Det finns ett par personer som i kraft av sina ogärningar inte gjort sig förtjänta av någon omtanke Vi är ingalunda långsinta och hänger inte upp oss på petitesser, men det finns sådant som glömska eller ett förlåtande sinnelag aldrig kan sudda ut.

Först gäller det en förare av en BMW som snodde en parkeringsplats utanför bolaget mitt framför näsan på bloggred. en oktoberdag 1987.

Den andra nidingen är en omdömeslös individ som vid en harjakt i juletid1974 beskyllde Allvarlige Alvars stövare för omdrivning av gamla löpor. En dylik bakdantare skall inte ha någon god jul, och ingen julhare heller. Sen finns en tredje person som vi har synpunkter på men här finns det nog någon form av sjukdom med i bilden, så honom lämnar vi därhän.

I övrigt är allt frid och fröjd. I dag skall Gillis presentera, den vid sidan av Dopp i grytan, allra viktigaste rätten på ett överdådigt, dignande julbord : SILLEN. Finns det en vackrare fisk än Sill? Finns det ett vackrare ord än Sill? Vi svarar nej på bägge dessa frågor men det blir ett rungande Ja till sillinläggningar i alla dess former. Kanske inte riktigt alla för det har smugit sig in ett oskick att blanda sill med allehanda ingredienser som inte passar, och som inte har den tradition som krävs.

Detta skall vi be vår matexpert Gillis Svullbuk att reda ut, men det får bli nästa gång eftersom denna inledning blev längre än vad som var menat. Detta är bara bra för då hinner ni kära läsare att införskaffa ett antal förstklassiga saltsillsfiléer till inläggning under Gillis överinseende

På återseende.

Entry filed under: Gillis Svullbuks matblogg, julfirande, Mat och Gastronomi.

Förväntat klimatfiasko Lagom

8 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  december 16, 2020 kl. 1:31 e m

  SGGK-Lars brukar allt som oftast framföra sina tankar, åsikter om det som har skett i omvärlden, i GK och Nationellt. Märkligt då att SGGK-Lars helt undviker att framföra sina åsikter om en i Sverige och EU mycket känd Centerpartistisk profil från Dalarna som varit i fokus de senaste veckorna, namnet är Fredrik F.

  Idag kom det ytterligare en skandalnyhet som skakar Centerpartiet i grundvalarna, en Centerpartist i Skåne och vid namn Christer har avslöjats med att hysa en person i sitt hushåll med samma problematik som Fredrik F:s inneboende har straffats för.

  Ja, nog är det märkligt med denna tysthet från SGGK-Lars ang Fredrik och Christer, eller kanske inte alls konstigt, detta då Centerpartiet:s ungdomsförbund CUF länge har propagerat för att helt avskaffa byxmyndighetsåldern. Moderpartiet har inte på något vis tagit avstånd från CUF:arnas sexliberala förslag vilket tyder på att man från Annie och övriga inom Stureplanscentern accepterar ungdomsförbundets sexualpolitiska idéer. Alltså, man tiger och samtycker!

  Då SGGK-Lars i en del av sina publicerade bloggartiklar har visat ett stort intresse för sex och sam/skörlevnad är det återigen märkligt att SGGK-Lars inte lyteskomiskt kommenterar partikamraters medvetna val av udda livskamrater. Av vad anledning SGGK-Lars inte kommenterar denna c-skandal kan man bara spekulera om, märkligt är det dock!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 16, 2020 kl. 7:40 e m

  Bäste vännen Bert. Jag har lovat att inte bemöta dina inlägg som handlar om lögner och grova personangrepp. Men din senaste kommentar kräver ett svar. Jag har aldrig varit en anhängare av Fredrik F. Snarare tvärt om. Men i och med att han försvann utomlands till Europaparlamentet så har han på senare tid inte varit till så mycket förtret här på hemmaplan. Nu är det annorlunda. Om det är som man kan frukta är Fredrik F. inte värd annat än förakt och han är körd ända ut avgrunden i politiska sammanhang. Det finns ingen ursäkt ,och att tro att han kan komma tillbaka är nonsens. Om man är lite blödig kan man kanske tycka att det är lite synd om Fredrik F. men så känsliga är vi inte. Bert ! Vi håller inte Fredrik F om ryggen. Vi vill inte hålla i honom över huvud taget..
  Du nämner någon som heter Christer från Skåne. Han är oss obekant Vi har googlat på SVT nyheter men har inte hittat något om mannen ifråga, bara en massa nyheter om klimatförändringar av allehanda slag

  Gilla

  Svara
 • 3. Gröna Köpingen  |  december 17, 2020 kl. 4:35 e m

  Hej vännen Bert. Det är jag igen som pockar på lite uppmärksamhet. Jag hoppas att du är nöjd med mitt kraftfulla avståndstagande till Fredrik F. och hans umgänge. Jag kan ta i ännu hårdare om så önskas. Jag har väntat att du skulle peka ut vem” Christer från Skåne” är. En person som du antyder har samma tveksamma umgänge som Fredrik F. Jag brukar ha koll på nyhetssändningar både på TV och i Radio men jag har inte hört talas om någon centerpartistisk Christer som kan tänkas motsvara beskrivningen. Inte heller har googlande gett något svar. Vill du vara snäll att precisera här på kommentarfältet annars vår vi avfärda ditt påstående som munväder.

  Gilla

  Svara
 • 4. Bert Juhlin  |  december 18, 2020 kl. 12:01 f m

  Ojdå, du är verkligen på hugget SGGK-Lars!
  Du skriver att du efter idogt Googlande och lika idogt tittande och lyssnande på ”TV och Radio” så kan du inte finna den centerpartist i Skåne vid namn Christer som precis som FF har valt att leva med en sambo som är en känd och dömd pedofil.
  Som du vet så mörkas obehagliga nyheter ang politiker så mycket det går av den regeringskontrollerade statstelevision SVT och dito SR. Detta mörkande speciellt om det gäller personer aktiva inom PK-7-partierna som exv Centerpartiet.

  Som du kanske vet så agerar Centerpartiet nationellt som stödparti till nuvarande regeringskoalition. Om det skulle bli allmänt känt att det finns ytterligare en(kanske fler) politiskt aktiva centerpartister som lever tillsammans med kända och dömda pedofiler så vore det en ren katastrof för Centerpartiet och Annie Lööf med Stureplanskompisar. Annie med följe skulle då förmodligen tvingas bort från sina poster inom centerpartiet.
  Ett sargat och skandaliserat Centerparti skulle bli bli en omöjlighet för regeringen att samarbeta med vilket då sannolikt skulle kunna orsaka ett nyval.

  Här kommer en länk till ”Samnytt” som har publicerat en artikel om den skånske centerpolitikern Christer som lever tillsammans med en pedofil, länk: https://samnytt.se/c-politikern-hade-pedofiltraffar-på-garden-ar-ordförande-i-familjenämden/

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert Juhlin  |  december 18, 2020 kl. 12:17 f m

  Tyvärr har censuren slagit till! Den länk jag hänvisade till är tyvärr oåtkomlig men om du SGGK-Lars söker/Googlar på ”Samnytt” och där på den sidan går in under fliken ”Senaste nytt”(ute till höger) och scrollar ner så kommer du till följande rubrik ”Efter Samnytts pedofilavslöjande: Centertoppen Christer Yrjas avgår”

  Gilla

  Svara
 • 6. Bert Juhlin  |  december 18, 2020 kl. 8:52 f m

  Tyvärr smög det sig in en del å, ä och ö:n i länken!
  Jag prövar med att lägga in länken igen!
  Rättelse av Länk:https://samnytt.se/c-politikern-hade-pedofiltraffar-pa-garden-ar-ordforande-i-familjenamden/

  Gilla

  Svara
 • 7. Gröna Köpingen  |  december 18, 2020 kl. 9:48 f m

  Vännen Bert! Jag har hittat information, läst och blivit beklämd.

  Gilla

  Svara
 • 8. Bert Juhlin  |  december 19, 2020 kl. 12:16 e m

  Citat SGGK-Lars:”läst och blivit beklämd.”. Det var milt uttryckt för att vara från dig!

  Nu är det säkert så att det finns fler dylika figurer som typ FF och CI som fått en fristad inom c-partiet och som även de har gjort karriär och nått högt upp inom Annie:s extremt sexualliberala Centerparti.

  Det finns förstås annan tyngande barlast som tynger ner det fd ”Bondepartiet”, exv vurmen för integration av en importerad totalitär gudsism. Extrema ”islamister” har via centerpartiet fått tillträde till Sveriges innersta politiska kretsar och därtill landets statliga, regionala och kommunala institutioner. Exv är rättssystemet svårt drabbat där sk Sharialagar har fått möjlighet att tillämpas – toksjukt så in i helvete!

  Jadu, SGGK-Lars, är det inte dags för dig att begära utträde ur det starkt degenererade Centerpartiet, men du kanske trivs och finner dig väl tillrätta med den c-meny som bjuds?

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: