Tomtetider

december 21, 2020 at 10:09 f m 5 kommentarer

Snart är Tomten här. Barnaögon skall tindra när klapparna befriats från omslagspapperet som expediter lagt ner stor möda på. Alternativt så falnar glöden när telningarna upptäcker att paketet inte innehåller den önskade leksaken, utan ett par hemstickade yllesockor. Nåja, det handlar i dagsläget inte om ett paket, utan flera, så slutresultatet brukar bli gott. Dessutom har vi farföräldrar tur, eftersom barnbarnen är så pass väluppfostrade att de är tacksamma för klapparna ,oavsett innehåll.

Vi lite äldre har en avslappad inställning till egna klappar. De är i stort sett bortrationaliserade. Men visst, får man en jakttidning eller ett runt paket som det kluckar om blir man glad. Det senare paketet ställs undan tills efter helgen, för innehållet passar inte ihop med barn och julfirande.

Jakttidningen däremot tar vi del av direkt. Man läser och minns med tårade ögon den tid då benen bar och man kunde hänga på drevet när det gick gick på långskjuts. Normalt är det i och för sig bättre att sitta kvar, tyst och stilla och vänta tills hunden gett upp och kommer tillbaka. Så går det inte till nu förtiden: Man har en pejl på jycken och så åker man bil och hämtar hunden. En hund som ganska snart lär sig att han inte behöver ta sig tillbaka.” Husse kommer och hämtar”. Den som uppfann hundpejlen skulle sitta internerad. Den gamla fina, traditionella jakten med drivande hund är förstörd och vi deltar inte i spektaklet numera

Nej, nu kom vi in på Allvarlige Alvars revir och det var inte meningen. Det skulle handla om tomtar. Själva har vi med åren upptäckt att det är egendomligt att tomten alltid kommer just när någon i familjen är ute och köper kvällstidningen. Lite otur. Vi börjar så smått tvivla på att den riktiga Tomten verkligen finns.

I övrigt finns det hur många Jultomtar som helst. Överallt. På husväggar, i trädgårdar och i hemmen. Det finns nog en och annan som har lite samlarmani när det gäller tomtar. Bloggen har inga i trädgården för vi tycker kanske inte att det förgyller i nämnvärd omfattning, snarare tvärt om. Men smaken är delad.

Det finns en tomte som man definitivt inte skall tro på, och som det varit ganska tyst om på senare tid. Vi tänker naturligtvis på Donald Trump. Har han äntligen insett att slaget är förlorat? Ja vi får se, men vi andas inte ut förrän 20januari.

Ja det finns tomtar lite varstans. Bloggen har sina på loftet.

Kanske hörs vi ännu en gång innan jul. Om inte, vill vi önska våra bägge vänner en lugn, god och fröjdefull jul. Nåja, vi är storsinta , så vi tänker även på våra ovänner och en och annan som befinner sig i gränslandet mellan vän och fiende. God jul, Bert!

Entry filed under: Allvarlige Alvar, Diverse, Donald Trump, Jakt och viltvård, julfirande.

Lagom Överståndet

5 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  december 24, 2020 kl. 9:01 e m

  SGGK-Lars avslöjar att han är troende på tomtar och att han ser dem vart helst, ”Överallt” dit han riktar sin uppmärksamhet. SGGK-Lars medger att han har tomtar på loftet, dock verkar han inte vilja karaktärisera sina nissar för att inte förarga dem i onödan. Undertecknad kan intyga att där på SGGK-Lars egna loft finns det rejält elaka små tomtejävlar som beklagligt nog är i majoritet. Möjligen finns det någon av dem som agerar som en Dr Jäkel och Mr Hyde vid behov och får SGGK-Lars att framstå som en god person vid rätt valt tillfälle.

  Donald Trump, USA:s President, är enligt SGGK-Lars en elak tomte som man inte ska tro på. SGGK-Lars tror hellre på den av det kinesiska kommunistpartiet värvade amerikanske globalisttjänande tomten Joe Biden. Med anledning av Joe Bidens politiska kopplingar till kommunistiska Kina så kan President D Trump utlysa ”Nationellt nödtillstånd” allt enligt presidentorder nr13848 vilken skrevs under av D Trump i september 2018. Denna order ger den nuvarande amerikanske Presidenten D Trump möjlighet att utöva citat:”all slags makt” för att utreda om ev utländsk inblandning har varit förekommande i samband med att presidentval sker i USA.

  Med anledning av existensen av denna för SGGK-Lars chokerande okända presidentorder bör SGGK-Lars ta ytterligare ett eller flera extra djupa andetag så han inte lider brist innan den 20 januari 2021. Förhoppningsvis kommer D Trump att vara USA:s president efter detta datum, allt för att kunna fortsätta sitt korståg mot etablissemang, globalister och makthavare inom den djupt korrumperade ”The Deep State”. Hur SGGK-Lars ska kunna överleva ett dylikt scenario kan man bara sia om, kanske att han blir tvungen att skaffa sig en mobil syrgasutrustning och dra omkring på Galna Köpingen som en svårt drabbad kolpatient.

  SGGK-Lars citat:”vill vi önska våra båda vänner en lugn, god och fröjdefull jul”. En av vännerna är utan tvekan ”Allvarlige Alvar”, vem den andre vännen är är mer osäkert, men tomten spelar ju en stor roll i SGGK-Lars liv så någon av dem måste det vara – ja, Donald T kan det ju inte vara, eller … ?

  Citat”Nåja, vi är storsinta , så vi tänker även på våra ovänner och en och annan som befinner sig i gränslandet mellan vän och fiende. God jul, Bert!
  Det finns ju en hel massa gubbar med namnet Bert här i Sverige, så om SGGK-Lars menar mig Bert Juhlin och är osäker på om jag är en vän eller fiende så kan jag ge ett klart och entydigt svar på den frågan: jag Bert är definitivt inte storsint och lika definitivt är jag inte någon vän av dig SGGK-Lars!
  Men oavsett det svaret, God Jul SGGK-Lars!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 25, 2020 kl. 11:02 f m

  Bert Julin . Jag är ledsen om jag varit lite otydlig. Den Bert jag syftade på är Skara- Bert. Det är inte alltid du som är i centrum , även om det är din ambition. Så här efter julafton brukar man säga: ”God fortsättning ” Det gör inte jag. Jag hoppas istället på en” God nystart” för din del. Ha det så bra som omständigheterna medger

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert Juhlin  |  december 25, 2020 kl. 2:22 e m

  SGGK-Lars Citat:”Jag är ledsen om jag var lite otydlig.”!
  Bert-citat:”det finns ju en hel massa gubbar med namnet Bert här i Sverige” – hahaha, således har jag i min kommentar förutsett att ditt svar skulle bli som det nu blev, exv ”Skara- Bert”. Ja, det är ju inte första gången du och dina tomtar på loftet använder den uttjänta taktiken, men tomtar är inte tomtar för inte.

  För min del hoppas jag att du SGGK-Lars fortsätter detta året ut i samma anda/stil som du och dina tomtar på loftet hittills har agerat i. Detta då det är så nöj och tacksamt att bemöta din framförda tomtetankesörja i ord här på din bloggs kommentarsfält.

  SGGK-Lars citat:”Jag hoppas istället på en ”God nystart” för din del.”!
  Ja, nu ska man ju inte ta SGGK-Lars godhetspräglade önskningar på allvar så jag avstår att ta den till mig.
  Men visst, det skulle förstås vara en god avslutning på året genom att i kväll fredag 25/12-2020 vinna exv 437 miljoner sek på Eurojackpott. Naturligtvis skulle en dylik vinst också bli en ”God nystart” på det nya året 2021 och då ge mig möjligheter att realisera många av mina önskningar.

  En av mina många önskningar som tyvärr inte har gått att genomföra hittills men som vid en vinst av 437 miljoner sek skulle kunna bli verklighet, det är att köpa marken(ägd av Mås-kommun) där det mesta av Högemåla golfanläggning är anlagd och belägen och MGK huserar.
  Ja, vad skulle jag då göra med HÖGEMÅLA-golfbanan, jo, det skulle bli ett sant nöje att plöja upp denna golfbana och därefter så in den med PARKSLIDE. Ja du SGGK-Lars du skulle få mer än fullt upp med att hålla detta förfärligt gräsliga ogräs borta från dina angränsade ägor. Ja, det blev säkert så illa för dig att du var tvungen att ge upp ditt liv som Patron på Högemåla Gård.

  Så, i väntan på en megastor pengavinst så önskar jag dig SGGK-Lars en fortsättning på julhelgen och dito kommande år som innehåller många tankar och mardrömmar om PARKSLIDE – ha det så bra du kan och förmår!

  Hälsningar Bert

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  december 26, 2020 kl. 9:45 f m

  Vännen Bert. Vi har ännu inte hört talas om någon megastor vinst till grannskapet. Även om så skulle varit fallet så hade det nog skitit sig för dig. För att en fastighetsaffär skall gå i lås räcker det inte med en köpare. Det måste också finnas en säljare. Hur kommunen ställer sig när gällande arrendeavtal löpt ut vet jag inte men för att komma över resterande del av banan får du nog slanta upp mer än sketna 437 miljoner. Dina planer på parkslide verkar inte så genomtänkt. Du säger att du skall så. Det går inte. Parkslide förökar sig bara vegetativt här i landet. Nej, skaffa dig inte arbete som du inte mäktar med. Koncentrera dig på din kolonilott istället .

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert Juhlin  |  december 26, 2020 kl. 1:12 e m

  Angående, SGGK-Lars citat:”Vi har ännu inte hört talas om någon megastor vinst till grannskapet.”. Du har missat följande: för några veckor sedan vann en Eurojackpottspelare i Kalmar ca 114 miljoner sek, men det är ju förstås i jämförelse med citat:”sketna 437 miljoner” bara snuspengar för en golfbanetorpare från GK.

  Markvärde och värde på golfanläggningen på Högemåla är knappast av några högre pengatal, några miljoner i bästa fall. Det har under de senaste 15 åren varit ett antal golfbanor i Sverige som varit till salu för långt under anläggningskostnaderna och markinköp. Några golfbanor har till,och med lagts ner då det inte finns någon som vill investera i dylik verksamhet. Högemåla-golfbanan är ju långt ifrån i klass med övriga g-banor i närheten exv de i Kalmar, Saxnäs, Ekerum, Skorpetorp, Nybro osv. Man kan väl inte säga annat än att Högemålabanan kan rankas i samma klass som de bästa Pay & Play g-banorna i länet, exv Binga och Figeholm.

  Mönsterås Kommun är som känt illa ute ekonomiskt med stora budgetunderskott flera år i rad och fler sådana diton lär följa. Mås-kommunens makthavande Center-P… kan ju inte i det oändliga fortsätta att stjäla pengar från kommuninnevånarna genom årliga höjningar av kommunalskatten, sparbeting på äldrevård, taxe/avgiftshöjningar, kvalitetssänkningar på skola, oskäliga hyreshöjningar, nedskärningar i allmän välfärd, osv.

  Ang kommunal markförsäljning: För att kunna täcka upp de extremt stora kostnaderna för massinvandringen till Sverige och dess kommuner så måste Mås-kommunen som de flesta andra svårt drabbade diton förr eller senare börja med att sälja ut/av fast egendom, exv mark, byggnader mm.
  I ett sådant här svårt ekonomiskt läge som nu är får kommunerna dessutom sälja av sin egendom för en spottstyver. Ev ingångna arrendeavtal har i det läget ingen betydelse, de sägs upp utan förhandlingar.

  Vad det gäller PARKSLIDE så är det helt riktigt som du anför, ”att så”, inte är den bästa metoden för att få den att ta sig här i Sverige. Ett bättre sätt är att skaffa fram jord som innehåller rötter/rotsystem från denna växt.

  Någon kolonilott har jag inte och har inte heller haft någon dylik.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2020
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: