Under rådande omständigheter……

januari 3, 2021 at 3:54 e m 3 kommentarer

Vi och omvärlden har drabbats av en pandemi som till viss del lamslagit samhället. Men man talar inte alltid om Corona eller convid 19 utan pratar om” rådande omständigheter. Det är väl bättre att tala ”klartext”. ”Rådande omständigheter” kan ju innefatta andra farsoter som ex. ett allvarligt utbrott av syfilis, bältros eller epidemiskt pungbråck mm.  Visst. När det gäller syfilis så är väl rekommendationen att hålla avstånd lika befogad som när det gäller Convid !9.

”Under rådande omständigheter” tycker vi faktiskt lite synd om Anders Tegnell, statsepidemiologen ni vet. Han ansätts från alla håll ock kanter   av amatörer av skilda slag som har som enda målsättning att försöka sätta dit AT så att han skall framstå som en idiot. Är man statsepidemiolog tycker jag det låter rimligt att han besitter mer kunskap än okunniga  intervjuare av allehanda slag som i nyhetsprogram och annorstädes försöker att spela skjutjärnsjournalister som är  lite aggressivt” på”. Man måste beundra AT som inte brusar upp och blir berättigat förbannad. Pandemin är nog inte så lätt att begripa sig på. Det är en ny företeelse  som ingen haft erfarenhet av tidigare och förutsättningarna skiftar  över tid. En sak kan vi nog vara överens om : Det finns ingen epidemiolog  som kommer med fel rekommendationer bara för att djävlas.

Under rådande omständigheter tackar vi vår lyckliga stjärna att vi bor och verkar i Gröna Köpingen (GK) Inte ett enda fall av Covid 19 har konstaterats innanför socken gränsen. Inte ett enda ! Vad detta beror på vet vi inte med bestämdhet, men en rimlig gissning är att våra kärnfriska bebyggare inte är så mottagliga för sjukdomar av allehanda slag. Under generationer har vi härdats genom ett sunt leverne vad gäller boende och kosthållning. Veganer och vegetarianer existerar inte, och vi har inte snålat med fet mat och hälsobefrämjande drycker.

Våra politiker har med Stefan Löven i täten gått ut och varnat oss medborgare för att genom ett oförsiktigt agerande riskera att sprida smittan vidare i samhället. Vi skall inte besöka köpcentra och liknande inrättningar och helst inte gå utanför dörren, Då avslöjar media att vår vördade statsminister varit på ett köpcentra och handlar, tätt följd av Morgan Johansson. Vi kan leva med detta men när vi får information om att chefen för MSB, Dan Eliasson rest till kanarieöarna blir vi gediget förbannade. Dan Eliasson, med ett förflutet som generaldirektör för migrationsverket och försäkringskassan och som fullständigt inkompetent rikspolischef , fick av sina” medbrottslingar” i beslutande ställning en reträttpost som chef för MSB . Må så vara men när han ursäktar sin resa med att den var nödvändig eftersom hans dotter bor där och att de skulle fira jul tillsammans, då djävlar…. Det finns massor av åldringar som i jul suttit ensamma på diverse vårdhem, utan att anhöriga haft möjlighet att besöka dem.

Nu Dan Eliasson, har du varit oduglig för sista gången: Avgå frivilligt annars kommer dina överordnade att sparka ut dig i kylan ,om nu dessa har lite ryggrad, och åtminstone delar av förståndet i behåll. Ut, UT, UUUUUT!

Entry filed under: Diverse, Politik och samhälle, sossar.

Världssensation Festinställning

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  januari 4, 2021 kl. 1:18 f m

  Nu har du som nästan alltid, fel igen, SGGK-Lars!
  Enligt de alltid välunderrättade alternativmedia så meddelas det att D Eliassons dotter var/är inte alls bosatt på Kanarieöarna. Hon har under förra året varit bosatt eller uppehållit sig mestadels i Italien. Dottern i fråga kom till Gran Canarias först den 21 dec 2020. Dan hade också en kompis från MSB med sig på resan till CC samt att ytterligare en DE-dotter anslutit till familjeträffen där på fågelöarna.
  Ett tips: håll dig uppdaterad.

  Inte fan tror du väl att DE får sparken från MSB – nej, nej, han är en allt för betydelsefull samhällsomstörtande torped för sosseglobalisterna i deras av FN och EU givna uppdrag att destabilisera nationalstaten Sverige. Möjligen kan han få en spark uppåt på inkomst och karriärstegen genom en i all hast nyuppfunnen ministerpost eller ges han en av regeringen köpt ordförandepost i någon internationell suspekt organisation som exv inom G Sorros Open Society.

  Anm: Dan Eliasson begärde och fick poliseskort vid hemkomsten till Arlanda. Detta då han kände sig hotad av det pressuppbåd som samlats för att ta emot honom på ett för sossetoppar totalt främmande och oacceptabelt vis som direkt konfrontation utan manus och regi.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  januari 4, 2021 kl. 11:44 f m

  Bäste vännen Bert! Du har rätt, som alltid. Tack för dina kommentarer och ovärderliga vägledning.
  Nu är det inte bara lite kallt utan också halt. Var lätt på foten så att du inte inte drullar ikull, slår dig ,och blir halt

  Gillad av 1 person

  Svara
 • 3. Bert Juhlin  |  januari 4, 2021 kl. 2:04 e m

  Din önskelista över dagsaktuella skademöjligheter för min räkning understryker de av dig tidigare framförda önskningarna och hoten.
  Jag vill helst inte svara med samma mynt, men har inget emot att dina illvilliga önskningar reflekterar tillbaka med verkställighet.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: