Hälsoläget

januari 11, 2021 at 2:15 e m Lämna en kommentar

Covid-19 håller riket i ett järngrepp. Folks rörelsefrihet begränsas men trots detta sprids smittan. Medborgare insjuknar och en del avlider, tyvärr. Vi har tidigare påtalat att vår hembygd, Gröna Köpingen är fullständigt Coronafritt. Åtminstone för tillfället, men vi har ingen anledning att frukta ett utbrott eftersom vi stängt vår gräns för utsocknes gästspel.

För att få ett helhetsgrepp över hälsotillståndet i GK kontaktade vi Landsbygdsepidemiolog  Anders T. Gnäll som beredvilligt svarade på våra sjuka frågor:” Har det skett någon förändring till det sämre eller är vi fortfarande förskonade från pandemin”? ” ,Dessbättre har vi inte drabbats av någon Coroniansk försämring men vi ser oroande tecken på en annan farsot som vi måste hålla ögonen på. Det handlar om en psykiatrisk åkomma som grasserar i vårt närområde, men som dessbättre inte har passerat sockengränsen ännu. Inom psykologin pratar man om” projicering” och ”överförd aggression” mm. Kort mandlar det om att misslyckade individer projicerar sina tillkortakommanden på andra ,och istället för att klandra det egna jaget sparkar man katten eller i sämsta fall frugan, om man har någon. Problemet är inte så enkelt och man bör oftast inte ta till bryska metoder utan man bör stryka medhårs och berömma trots att det inte är befogat. På så sätt kan man i bästa fall bygga upp ett självförtroende som i slutändan kan få vederbörande tro att han trots allt duger något till.”

Ute i riket går diskussionens vågor höga huruvida man skall använda munskydd eller inte. Rekommendationerna ändrats från tid till annan men vi tror att det för tillfället rekommenderas munskydd i kollektivtrafiken. Hur ser vi på detta här i GK? Frågan går än en gång till Anders T.Gnäll. ” Det är till stor del en kostnadsfråga. Vi har inte råd att dela ut gratis till alla kollektivt transporterade så vi har valt en medelväg. Vid varje hållplats har vi placerat en kartong med munskydd. Här får resenärerna låna, för att nyttja under färden. Väl framme läggs skyddet i en annan kartong där nästa resenär kan låna. En form av resursbesparande återbruk. Skydden byts ut efterhand när de blivit alltför smutsiga och nedsölade.”

Vi tackar Anders T.Gnäll för informationen . Tänk så bra det kan bli när kompetenta myndighetspersoner tänker till

Entry filed under: Covid 19, Diverse, Epedemiologer.

Nu vänder vi blad…. I väntans tider

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

januari 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: