Gradering

februari 10, 2021 at 10:13 f m 2 kommentarer

Fortsatt vinter, snön ligger hyggligt djup och vi har inte besvärats av några plusgrader på senare tid.

Våra meteorologer pratar ibland om något som kallas ” Fluffaktor”, som tydligen är ett mått på hur lös snön är. Det är ganska lätt att avgöra : Tag fram snöskyffeln och ös några skopor. Går det lätt, är snön fluffig men är det tungt och djävligt är fluffigheten obefintlig. Svårare än så är det inte.

Vi här på GK- bloggen vill lansera ett nytt koncept:” Bluffaktor” Ett begrepp som graderar medborgarnas redlighet, duglighet, ärlighet och inställning till sanning, eller motsatsen. Vi tänker oss en tiogradig skala, och för att ni kära läsare skall få grepp om skalans validitet skall vi ge exempel på personer som befinner sig på skalans olika nivåer, där ett är bra och tio bottenbetyg.

Prototypen för en klockren tia är förre presidenten Donald Trump. Nu förstår alla, och placerar vi också Dan Eliasson på samma nivå så behövs ingen vidare förklaring.

Att hitta en genuin 1:a är lite värre, men det närmaste vi kommer är en man som vi av blygsamhet inte namnger. Vi kan säga så mycket att han är verksam på GK-bloggen. Apropå Blogg så kan vi nämna en utsocknes bloggare som nog får placeras i anslutning till Trump och Eliasson. Var hittar vi då vår vördade statsminister Löven ? Vi kan tänka oss en placering någonstans i mitten och där får han naturligtvis samsas med centerankaret Annie Lööv En annan kvinnlig politiker som vi inte kan rangordna är Gudrun Schyman, för hon faller utanför listan. Vi nämner inte åt vilket håll.

Ja, så här kan man hålla på, och vi skulle naturligtvis också kunna rangordna lokala politiska profiler, men det tar vi inte här och nu. Det får anstå en tid och ligga kvar som ett hot som manar till att man sköter sig till medborgarnas belåtenhet.

Trevlig onsdag. I dag kan man köpa kroppkakor på ICA.

Entry filed under: Dan Eliasson, Donald Trump, Politik och samhälle.

Om stuvning Litterära oegentligheter

2 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  februari 13, 2021 kl. 10:31 f m

  Jahaja, kylskåpsforskaren(undangömda matrester) SGGK-Lars anser att han har blivit matematiker efter det att han har lyckats lära sig att räkna från 1 till 10!
  Han SGGK-Lars är ivrig att visa upp att han kan använda sina nyvunna sifferkunskaper genom att konstruera/författa en av honom sk bluffaktorskala 1-10. Dock är den mer lämpligt benämnd som en bluff-graderingsskala av personer som CenterSosse SGGK-Lars stör sig ytterst svårt på.

  Bluffaktorskalan är SGGK-Lars psykologivetenskapliga bidrag till de som liksom SGGK-Lars själva anser sig vara rättskaffens moraliska giganter. SGGK-Lars och hans etikgelikar har gjort det till en hobby att offentligt stigmatisera personer som inte passar in i deras livsrevir (exv en golfbana) och måste därför ha tillgång till en snabb och lättanvänd personfördömande moralisk kategoriskala(1-10).

  Exv, SGGK-Lars kör ostrukturerat och våldsamt omkring hit och dit på sin golfbana i hans Stalinröda mobila golfbanepredikstol och spannar efter lämpliga offer – exv, du där ”din satans förbannade tattarjävel” du är en simpel 10:a! Och du där är en på eggen balanserande 5:a(en S Löfvin:are eller A Lööf:are). Jag själv, SGGK-Lars, är odiskutabelt en självklar etta(1). Och ni mina två närmaste liggande plantor, Folke och silver-Michael är förstås klara tvåor(2), ni två ska ha ett evigt tack då ni jobbat på bra med att få bort MGK:s enda bottenbetygrankade 10:a, han ”tattar, torsk å tjyvjävlen”!

  Ja, det råder inget tvivel om att den sk Bluffaktorskalan är snabbjobbad för de påstått moraliskt högstående. SGGK-Lars återfaller givetvis då och då i gamla och invanda persongraderingharanger när ilska/Waraneffekten gör att det annars trögflytande ”Patronblodet” lätt når upp till det som ska föreställa ett människohuvud.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  februari 15, 2021 kl. 9:10 f m

  ???……

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: