Brått för mänskligheten

februari 17, 2021 at 7:33 e m 7 kommentarer

Vintern håller i sig men skall snart naggas i kanten om vi skall tro väderlekstjänsten. Lite synd för det är trevligt med snö och kyla. Å andra sidan är vi snart framme i mars då det är det dags för plusgrader och avsmältning. Man må hoppas att de delar av norra Sverige som fått stora mängder snö får en kall och segdragen snösmältning så man slipper förödande översvämningar.

Trots denna lilla köldknäpp är vi inte övertygade om att allt står rätt till med klimatet. Dagligen matas vi med oroande nyheter från olika delar av världen: Det är delar av glaciärer i Himalaya som kollapsar och river med sig kraftverk och orsakar jämmer och elände nedströms. Världens hav har nått nytt värmerekord och uppvärmningen accelererar. Man har räknat ut att höjningen av medeltemperaturen motsvarar energin i 3,6 miljarder Hiroshimabomber. Det finns mer, ja faktiskt massor av orosmoln som ter sig skrämmande. Glädjande är att i stort sett alla makthavare har insett faran och man gör stora ansträngningar för att komma ifrån beroendet av fossila bränslen. Även USA har hoppat på tåget igen sedan Trump nu förpassats in i skuggan och ersatts av en förståndigare efterträdare.

Mot denna överväldigande övermakt står några stollar och gapar och menar att det inte finns någon klimatkris. Man stödjer sig på ännu större stollar som utger sig för att ha bedrivit forskning beträffande klimatet när de i själva verket bara har deltagit i diskussionen utan att ha speciellt mycket på fötterna. Man sprider sin rappakalja på div. suspekta kanaler som dessbättre inte har så många läsare och lyssnare. Man kan kanske strunta i dessa virrpannor men tyvärr finns det en och annan individ som inte har förmågan att tänka klart och som kan låta sig luras.

Det är bråttom att försöka hejda en hotande miljökatastrof och det borde betraktas som ett” brott mot mänskligheten” att motarbeta ansträngningar som görs för att komma tillrätta med den globala klimatförändringen

Ut och njut av vintervädret innan det är för sent

Entry filed under: Diverse.

Litterära oegentligheter Förvånande

7 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  februari 24, 2021 kl. 12:16 f m

  SGGK-Lars citat:”Det är bråttom att försöka … … … den globala klimatförändringen”. Ja, SGGK-Lars han rappakaljar som den papegojman han är, samma visa om och om igen i det oändliga.

  Vad det gäller klimatförändringar så har de alltid pågått och fått konsekvenser, goda som dåliga. Så hur har då människan under de tiotusentals år den har funnits till agerat för att kunna överleva ett ömsom varmare som kallare klimat – jo, genom den enda möjlighet som står henne till buds, ”ANPASSNING TILL RÅDANDE KLIMAT”.

  SGGK-Lars svamlar i vanlig ordning och kommer med div hotfulla påståenden som han vet han kan skrämma lättledda och okunniga personer med, exv att någon påstås ha räknat ut att den globala temphöjningen(0,84 grC) de senaste 170 åren skulle motsvara energin i ”3,6 miljarder Hiroshimabomber.
  Alla som nu lever och har förståndet i behåll(inte SGGK-Lars å gelikar) kan konstatera att planeten jorden är grönare och mer livgivande än någonsin tidigare, detta gynnsamma tillstånd beroende på en högre CO2-halt och en ynka grad högre global medeltemperatur.

  Att världshaven då samtidigt har blivit varmare är helt i sin ordning, motsatsen vore en orimlighet. Globalinstrålningen har ökat pga mindre molnbildning, detta faktum har givetvis påverkat den globala temphöjningen på jordens landmassa och dess oceaner. För övrigt täcker haven/oceanerna ca 70% av jordens yta.

  SGGK-Lars Citat;”ett brott mot mänskligheten”, absolut är det det att som klimathotarmaffian hota och bedra folkmassorna med falska profetior för att kunna genomföra den ”GLOBALA STATSKUPPEN”.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  februari 24, 2021 kl. 6:33 e m

  Min bäste vän Bert! Nu får du ta ditt ansvar gent emot mänsklighet och kommande generationer. Det är orimligt att man världen över jobbar för att komma ifrån beroendet av fossila bränslen. Till enorma kostnader. Överallt arbetar man frenetiskt för en övergång till förnyelsebara energisystem. Här i landet växer vindkraftverk som svampar upp ur jorden och och tak och fasader bekläds med solpaneler. Senaste exemplet på flykt från koldioxidutsläpp är gruvindustrins planer att gå från kol till vätgas vid framställning av järn och stål. Allt detta kostar enorma summor, helt i onödan.
  Nu Bert får du gå ut i världen som en nutida apostel och med hjälp av ditt enorma kunnande och din visdom förkunna att alla andra har fel och endast du har” sett ljuset” Halleluja! Tro på BERT. Han är vägen sanningen och livet.

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert Juhlin  |  februari 25, 2021 kl. 1:20 f m

  SGGK-Lars citat:”Allt detta kostar enorma summor, helt i onödan.”

  Du har helt rätt i det du framför i citatet här ovan, det att det är ”helt i onödan” att bygga enorma vindkraftsparker och dito solkraft för ”enorma summor” då Sverige sedan länge har producerat fossilfri(96%) elenergi vid kärnkraftverken och vattenkraftverken.

  Så av vad anledning byggs det enorma miljö och naturförstörande vind å solkraftanläggningar som inte kan leverera elenergi annat än då det blåser och solen skiner på sommarhalvåret. Ja, vad fan kan det vara av för tok-anledning som fått beslutsfattarna att vilja gå från en stabil fossilfri(96%) el-energiproduktion till en ytterst ostabil dito med resultatet att man blir tvingad att importera fossilbaserad el från grannländernas CO2 producerande olja, kol och gaskraftverk.

  Kan du SGGK-Lars ge en hållbar förklaring till varför Sverige ska ställas om till att bli ett land där tillgången på elenergi kommer att variera kraftigt och där elenergikostnaden för industri och privatpersoner kommer att stiga till extremnivåer upp till 10 ggr mot dagens.

  Vad det gäller att gå från kol till vätgas vid järn och ståltillverkning så kommer det teknikskiftet att kräva att det finns enormt mycket elenergi att tillgå vid vätgasframställningen. Elenergi kommer att bli en bristvara i det framtida tok-Sverige som du SGGK-Lars propagerar för.
  Kan du SGGK-Lars med gott samvete säga till dina barn och barnbarn att de kommer att få ett bra liv i ett framtida Sverige som kommer att bli ett U-land tack vare att farfar/morfar var en av dem som av egoistiska själ valde att vara en troende klimathotar-PK:ist.

  Gilla

  Svara
 • 4. Gröna Köpingen  |  februari 25, 2021 kl. 9:40 f m

  Vännen Bert. Jag vet inte vad du orerar om även fortsättningsvis. Jag har ju i mitt tidigare inlägg hyllat din klarsyn och din enorma kunskap när det gäller klimat och miljö. Ge dig ut i riket och missionera och övertyga alla klimatförändringstroende om att de har fel. Ta hjälp av trovärdiga media:. Dagstidningar, ” Smålandsnytt” mm. men akta dig för att liera dig med ex. Swebb-TV och personer som Lars Bern för de åtnjuter inget förtroende ute bland allmänheten. Varför inte arrangera några Torgmöten. Alldeles utmärkt i dessa coronatider för det blir garanterat ingen trängsel. Lycka till.

  Gilla

  Svara
 • 5. Bert Juhlin  |  februari 26, 2021 kl. 12:28 f m

  SGGK-Lars citat:”Ta hjälp av trovärdiga media:. Dagstidningar, ”Smålandsnytt” mm. men akta dig för att liera dig med ex. Swebb-TV och personer som Lars Bern för det åtnjuter inget förtroende ute bland allmänheten.”

  Hahaha, skulle de svenska ”dagstidningarna, Smålandsnytt och liknande LATRINMEDIA vara ”trovärdiga” – ta mig fan, man kan tro att du är gravt missbildad, en byfånarnas byfåne – hahaha, nej de svenska medierna och deras gelikar du rekommenderar är inget annat än de politiska makthavarnas megafoner/proppagandakanaler. Det är inte utan orsak och mening att det statliga ”presstödet” finns till och dessutom ökar i omfång/volym varje år.

  Vad det gäller Swebbtv och liknande alternativmedia så är de långt mycket mer trovärdiga än exv SVT, SR och annan statskontrollerad MSM. Vad det gäller allmänhetens förtroende för Alternativmedia VS statsstödda MSM så är det bara svenska kvinnor och feminister som du SGGK-Lars som har förtroende för svensk DDR2-media.

  De allra flesta personer som medverkar i exv Swebbtv, DGS osv är alla högt utbildade och tidigare verksamma inom svenskt och internationellt näringsliv, universitetsvärlden, samhället i övrigt osv.
  Anledningen till att dessa personer vill och kan framföra stark kritik mot det(vad det nu än är) som sker i dagens Sverige är att de inte längre behöver ta hänsyn till sina jobbkarriärer och försörjningsbehov/inkomster, detta då de flesta är pensionärer eller tillräckligt pengasolida.

  Måste framföra att din retorikteknik i de flesta svarskommentarerna är rent löjlig, du agerar oftast så som svenska rikspolitiker har gjort till föraktfull ovana, det att medvetet inte svara/replikera på framförda frågeställningar/påståenden osv. Du tror tydligen att du med ett dylikt agerande framstår som en smart och livsbelevad person, nej, du representerar motsatsen.

  Gilla

  Svara
 • 6. Gröna Köpingen  |  februari 26, 2021 kl. 6:06 e m

  Bäste vännen Bert. Jag är lite bekymrad. Du har en förmåga att brusa upp och bli lite antererad när vi munhuggs på kommentarfältet. Det kan jag leva med en gnagande oro maler i bakgrunden. Varför då? Du syns inte så ofta på byn, numera , men senast jag såg dig kunde man nog tycka att du såg relativt välmående ut, fysiskt. Men man ser inte allt vid en hastig okulär besiktning. Det som oroar mig är
  att du kanske kan ha problem med blodtrycket något som inte syns på utanskriften. Ett krånglande blodtryck mår inte bra av tvärilska och koleriska utbrott. För att inte riskera något avslutar jag för min del debatten : Jag vill inte vara medskyldig om det värsta skulle hända.

  Gilla

  Svara
 • 7. Bert Juhlin  |  februari 28, 2021 kl. 1:17 f m

  Statiskt Grinige Galna Köpings-Lars, du fegar ut ur ”debatten” som förväntat, detta orsakat av att du inte har något annat val då du som domedags-”TROENDE” klimathotspredikant bara har tomt och innehållslöst CO2-hotsvammel att framföra.

  Retorikmässigt verkar allt vara ok med dig då du spinner på samma psalmverser om och om igen. Fysiskt verkar du däremot vara sliten och tärd, såg dig hasande omkring på ICA Algots i höstas när älgjakten drog igång. Du verkade inte ha varit inne i Algots-butiken tidigare då du tittade dig storögt omkring och då mer uppåt som att du befann dig i en katedral med berömda takmålningar. Dock lyckades du efter att sett dig mätt på takarmaturer och dito buller-dämpande/absorberande innertaksmaterial navigera dig fram till charkdisken och beställa ”revbensspjäll”. Det märkliga var att du avvek från charken med riktning mot ingången, detta utan att ta med dig dina beställda revbensspjäll som låg upplagda på toppen av charkdisken. Ja, du verkade vara lite förvirrad och vilsen.

  Jag har tidigare kunnat notera i kommentarsfältet att du har koll på vid vilken tid jag vaknar upp och när aktivitet kan registreras i lägenheten. Vem som informerar dig om mina vanor kan jag förstås ha en uppfattning om men nämner inga namn. Dock finns det en känd kommunikationsyta mellan en dig närstående person och en av de andra boende på samma adress, det kan ev vara den källan.

  Vad det gäller mitt blodtryck så är det under kontroll, senaste kontrollen gav efter tre mätningar ett medianvärde på 127/84 vilket är helt acceptabelt för en 115 kg gubbe som närmar sig de 70.
  Att jag inte är synlig på byn så ofta numera har sin förklaring i att jag har fullt upp med att 24 tim om dygnet sköta om en rullstolssittande person som har opererats för en lårbensfraktur, så jag har inte så mycket tid till att kasa omkring på galna köpingen.

  Visst blir jag förbannad ibland, exv som när någon okänd person ute i trapphuset via mitt brevinkast lyckades aktivera brandvarnaren, den sitter alldeles innanför entrédörren till lägenheten. Jo, det luktade bränt/rök i hallen – det är väl någon/några av de center-sosse importerade i… som jävlas på uppdrag av ovanstående nämnda.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: