Politiska bekymmer

mars 3, 2021 at 4:20 e m 1 kommentar

Oj, är det redan onsdag. Bloggen brukar ha ett inlägg i samband med helgen men det ville sig inte, nu senast. Varför inte det¨? Vi hade i vanlig ordning bänkat oss framför TV på fredagskvällen, men tyvärr glömt bort att ” På spåret ”var slut. Nåja vi satt kvar i hopp om något likvärdigt. Det blev inget likvärdigt, utan vedervärdigt. Vem har kommit på något så urbota korkat som ” Bäst i test”? Herre min skapare vilket dravel. Vi blev handlingsförlamade och lite deppiga så vi orkade inte hasa oss till datorn

Apropå herren så kommer vi att tänka på Kristdemokraterna. De har balanserat kring riksdagsspärren till och från under åren men nu är det med stor säkerhet kört i och med Ebba Busch fastighetsaffär med en äldre gentleman. Oavsett vem som har lagen på sin sida borde hon ha begripit att denna turbulens skadar såväl henne som KD. Nu är dessutom en förundersökning på gång gällande grovt förtal av ett juridiskt ombud. KD måste göra sig av med Ebba innan skadan blir obotlig. Damma av Alf Svensson igen för ett återinträde på partiledarposten. Nu slår det mig att jag inte vet om Alf är i livet, men även om han skulle vara död är han mer lämpad än Ebba. En kvinnlig Kristdemokrat skall inte se ut som Ebba Busch. Nej de skall vara, och se ut som renläriga pingstvänner med knut i nacken och obegripligt tungomålstal. Den obegripliga retoriken kanske Ebba redan har i kraft av sitt politiska ämbete.

Ramlar KD och Liberalerna under spärren så blir det kärvt för det borgerliga blocket. Till viss del kommer detta att balanseras av att MP också åker ut. Välförtjänt.

Pandemin rullar på och detta obehagliga fenomen reser frågor. Inledningsvis talades det om att det skulle ta många år innan ett verksamt vaccin skulle finnas tillgängligt. Nu trollar man fram nya varianter på löpande band och alla träter om vem som skall ha den efterfrågade injektionen först. För oss är det solklart att de som jobbar inom vården och som sliter häcken av sig för att rädda liv skall komma i första rummet. Sen kan kanske vi åldringar få en skvätt om det blir något över. Blir det aktuellt kanske man med viss tvekan släpper till överarmen. Vi har svininfluensan och den obehagliga biverkningen, narkolepsi i färskt minne. Några som inte skulle få någon spruta är de samvetslösa uslingar som tränger sig före i kön i utan att vara berättigade till vaccin i första läget. Det vinns alltid någon som tack vare sin position skall sko sig på andras bekostnad. Skäms!

Ut och njut av det vackra vädret, men vänta gärna till skymningen så får ni njuta koltrastens fantastiska musik.

Entry filed under: Diverse.

Förvånande Språkligt

1 kommentar Add your own

  • 1. Bert Juhlin  |  mars 10, 2021 kl. 2:08 e m

    Så var det då ”VINTER IGEN”!
    Klimathotarna mår förhoppningsvis riktigt, riktigt spyadåligt idag, imorgon osv, Detta ev sjukdomstillstånd förtjänar dessa falska profeter mer än väl efter att de år efter år medvetet bedrägligt har skrämt och dödshotat barn, ungdomar och äldre mindre vetande till att TRO på GRETA, skurk-FN och IPCC domedagsbudskap.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: