Språkligt

mars 11, 2021 at 12:16 e m 4 kommentarer

Torsdag. Ärtsoppa och varm punsch. Smaskens.

I vårt senaste inlägg rekommenderade vi en tur ut i naturen. Vi föreslog skymningen för en möjlighet att lyssna till koltrastens vår- musicerande. Koltrasten ligger lågt för närvarande. En köldknäpp har lagt sordin på vårkänslorna. Nåja, det blir väl bättre med tiden.

Språket genomgår förändring över tid. För det mesta handlar det om en försämring, för gamla hederliga begrepp ersätts av nytt, med engelskt, eller snarare amerikanskt ursprung. Inget som för processen i rätt riktning.

Vi vill bringa ordet ” Triumfatoriskt” i åtanke. Inget som används dagligdags men ni som bor i Gröna Köpingen vet innebörden. För utsocknes kan vi förklara att det handlar om något som kan ”översättas” med ex. lysande framgång.

Bloggen vill lansera ett nytt ord:” Trumpatoriskt” Ni GK- läsare med snabbt intellekt har genast förstått vad det handlar om. En Trumpatorisk individ är någon som anser att sanning, trovärdighet, sans och måtta är fullständigt ointressant, meningslöst och irrelevant. En Trumpatorisk person ljuger, förvanskar, friserar helt hämningslöst. Även sådant som är lätt verifierbart. Allt som inte passar in och stämmer med den egna föreställningsvärlden är lögn och förbannad dikt. anser man. Senaste exemplet är ett antal demonstranter som ger sig ut i Stockholm och påstår att det inte finns någon pandemi. Ett skamlöst hån mot alla dödsoffer, och de som ligger på intensivvårdsavdelningar och kämpar för sina liv.

Förnekare av olika valör lanserar inte sällan konspirationsteorier av minst sagt förbluffande slag. Det är ingen hejd på fantasin. Oftast är det någon multimiljardär som pekas ut som spindeln i konspirationsnätet. Eller är det EU eller FN som man tror har djävulska avsikter bakom en putsad fasad.

Ett gott råd till demonstranterna : Ge er inte ut på gatorna. Stanna istället hemma och nyktra till

Entry filed under: Diverse.

Politiska bekymmer Sportslig tragik

4 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  mars 12, 2021 kl. 8:08 e m

  Ordet på modet hos SGGK-Lars och hans fakta och sanningsresistenta gelikar är, ”KONSPIRATIONSTEORIER”.
  Allt som framförs som kritik mot de politiska och ekonomiska makthavarna avfärdas som ”konspirationsteorier” – märkligt, om det är några som konspirerar mot allt och alla så är det just typ dessa ovanstående makthavare.

  Att som SGGK-Lars ta parti för EU, FN/Romklubben och multimiljardärerna som exv G Sorros, B Gates visar att SGGK-Lars långtifrån är en person som andas/genomsyras av sanningssökande, trovärdighet, sans och måttfullhet. Dylika personer drar sig inte för att ta till lögnen, förnekelsen, förtalet, div förnedringsteknik och hot om fysiskt våld när de känner sig hotade av deras existerande människomotsatser.

  Man kan ju undra över varför SGGK-Lars fortfarande orerar må-illa aktigt över Trumf, det verkar som att det handlar om en aldrig övergående fobi.
  Bästa boten mot fobier sägs vara att söka upp den/det som orsakar fobin. Så det bästa SGGK-Lars kan göra är att ta kontakt med Mr Trump och be om en audiens. Då SGGK-Lars och D Trump har en del intressen gemensamt som exv att de båda är golfbaneägare så kan säkert rädslafobiprocessen för SGGK-Lars del bli mindre smärtsam. Dock kan säkert div annat psykiskt elakt flyta upp istället, som exv svårartat mindervärdeskomplex och den svårbotade svenska avundsjukan, detta av den anledningen att Mr Trump äger 14 internationellt topprankade golfbaneanläggningar medans SGGK-Lars endast äger två och ett halvt hål av en sunkig 9-håls landsorts dito.

  Ja, det kan inte vara en helt lätt situation att vara SGGK-Lars så vi får väl hoppas att han slipper att påföras ytterligare tunga mentala bördor, detta då mest till fromma för de som tvingas vara i SGGK-Lars närhet.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  mars 14, 2021 kl. 10:00 f m

  Vännen Bert. Din senaste kommentar är lite intressant. Innehållsmässigt handlar det om det vanliga ostrukturerade käbblet men du använder ett ord som inte är så vanligt i skrift:” Medans” ordet är i sig korrekt men används i huvudsak i talspråk. I skrift är det inte helt korrekt och så pass ovanligt att man reagerar.
  Nej ,jag ämnar inte begära audiens hos Trump. ”Audiens” betyder att man begär företräde hos någon kunglig eller annan högt uppsatt person. Trump tillhör inte den kategorin. Han åtnjuter sällsynt lågt förtroende . Att han äger 14 topprankade golfbanor är säkert korrekt men föranleder inte avund. Vi är nöjda med det vi har. F.ö. en bana som under ett antal år dög som tummelplats även för Bert Julins försök till idrottsliga stordåd. Man kommer osökt att tänka på ” räven och rönnbären”

  Gilla

  Svara
 • 3. Gröna Köpingen  |  mars 14, 2021 kl. 10:05 f m

  Vid genomläsning efter publicering upptäcker jag att begreppet ”korrekt” använts lite för frekvent. Det är inte språkligt korrekt, men jag bjuder på det.

  Gilla

  Svara
 • 4. Bert Juhlin  |  mars 15, 2021 kl. 1:12 e m

  När sakargumenten tryter för dig SGGK-Lars så agerar du som en sann sossehjärntvättad organism, exv den att anmärka på ord.

  Vad det gäller mina prestationer på golfbanan så är de långt mycket bättre än de flesta av Mönsterås GK:s medlemmars golfprestationer. Jag har uppskattningsvis presterat bättre än ca 80 – 90% av MGK övriga medlemmar under tiden 2005 – 2018. Så, jag känner mig ganska så nöjd med de prestationerna om än att jag vet att jag kan så mycket bättre.

  Men div sjukdomar av metabol och fysisk karaktär samt inte minst den extremt grova mobbing jag har blivit utsatt för på Mönsterås Golfklubb av div klubbmedlemmar och av dig SGGK-Lars har bidragit till att jag inte har kunnat maximera mitt golfspel.

  Jag kan berätta att jag länge har övervägt att anmäla både MGK och dig till DO för grov mobbing och diskriminering. Men nu är jag ju en vit gammal gubbe, klimatförändringspositivist, massinvandringsmotståndare, politikerföraktare, sosse+center+mp+moderat-hatare mm. Detta gör att jag i det dårpolitiserade Sverige inte kan förvänta mig att få någon som helst rättvisa utmätt för min räkning.

  Hade jag nu varit en person ur någon av de importerade och lättkränkta minoritetsgrupperna hade jag kunnat förvänta mig stora skadeståndsbelopp.
  Dock har du inför vittnen i talspråk påstått att jag är en ”Tattare” mm, så kanske att det ändå finns en chans att pungslå dig rejält, det förtjänar du.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

mars 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: