Annandagsfunderingar

april 5, 2021 at 9:47 f m Lämna en kommentar

I dag skulle vi egentligen haft ett reportage om Gröna Köpingens Hembrygdsförening men det får anstå en tid. Vi tog kontakt med ordförande Rune Thydare men han verkade lite avvisande och avmätt. Vi gör ett nytt försök när han tinat upp.

Vi har ägnat påskhelgen åt bön och kontemplation. Tillfälligt har vi lagt ateismen åt sidan för vi har blivit upplysta om att man kan fingra lite på radbandet och upprepade gånger be om förlåtelse så kommer absolutionen som ett avlatsbrev på posten. Suveränt enkelt och smidigt. Det låter nästan för bra för att vara sant. Och så är det nog. Dödsstraffet för hädelse är avskaffat och lagen om trosfrid togs ur lagtexten 1970. Den trosfrid som nu gäller instiftades av metoo -rörelsen 2017.

När det blir vardag igen skall vi på nytt inta en skeptisk hållning. Bibeln och kristendomen är så osannolik att det är omöjligt att ta till sig. När det är dags en gång så åker man i jorden. Några kanske snyftar lite diskret men desto fler kommer att utbrista i lovsång. ” Där fick han den djävla ordvrängaren ”Sedan är det slut, finito. Lite tråkigt, för jag erinrar mig Nils Ferlins vackra rader: Ej ens en grå liten fågel som sjunger på grönan kvist, finns det på andra sidan och det tycker jag nog blir trist.

Nu gäller det att gå ut och lyssna på fågelsången medan tid är. Det är lite kyligt och blåsigt så förutsättningarna är kanske inte optimala. Men en och annan kråka kanske kan sjunga lite . För en gammal inbiten jägare som förr ägnade många Mars och Aprilmorgnar åt kråkjakt med uvbulvan är kanske kråkans läte det vackraste som finns. Det påminner om ungdomen, med glödande jaktpassion, och det är det som är ”det fina i kråksången”

Nu önskar vi en trevlig, ny arbetsvecka

Entry filed under: Påsk, Religion och livsåskådning.

Skärtorsdag Herre. Giv mig styrka

Lämna en kommentar

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2021
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se