Djurisk förödelse

april 18, 2021 at 4:46 e m Lämna en kommentar

Söndag kväll, sol och lite stigande temperatur. Det behövs lite värme när vi via SVT nyheter tar del av en fruktansvärd tragedi nere i Blekinge. Närmre bestämt i Rödeby. Där har en familj mist alla sina fem höns, förmodligen genom en Mårds blodtörst.( Kan naturligtvis också varit fråga om iller, eller vessla) Enligt mannen i huset var det ”som att förlora en familjemedlem” Visst. Man skall vara rädd om sina djur och tycka om dem, men att jämställa några värphöns med älskade familjemedlemmar klingar lite suspekt. Kan man inte likna hönsens hädanflykt med händelser när varg och lo tuggar i sig några av böndernas får eller kvigor, eller när en same hittar sina renar sargade av järven. ” ”Det är smällar man får ta. Vi måste i första hand värna om de stora rovdjuren. Lite spill får man räkna med.

Skuldfrågan blir nog svår att utreda. Kanske mård, iller eller vessla men vi hoppas för vår del att det skulle kunna ledas i bevis att det är en katt som är den skyldige hönsdråparen : Håll katterna inne. Det gynnar både tama och vilda djur

Entry filed under: Diverse, Värphöns.

Fredagsmiddagsmys Mot ljusare tider

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2021
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: