Mot ljusare tider

april 23, 2021 at 2:27 e m 1 kommentar

Slutet av april och dagarna blir längre och längre. Ja det var kanske inte riktigt sant, för ett dygn innehåller fortfarande bara 24 timmar , men det är ljust under större del av dygnet.

Vi tycker oss skönja en annan ljusning vid horisonten: President Joe Biden lovade vid det internationella klimattoppmötet som inleddes på torsdagen att USA skall halvera sina klimatutsläpp till 2030. Det är ett lovvärt initiativ som vi hoppas får efterföljare. Klimatet är en ödesfråga för mänskligheten. Det begriper tyvärr inte alla och även om klimatförändringsförnekarna med all önskvärd tydlighet visar vilka begränsade förståndsgåvor de besitter så är det illa att man sprider sin rappakalja.

Det diskuteras i dagarna om det inte skulle vara straffbart att förneka förintelsen under andra världskriget. Det borde definitivt vara straffbart att förneka att det finns ett klimathot som riskerar att förinta hela mänskligheten.

I kväll glömmer vi detta och ger glömskan lite hjälp på traven genom konsumtion en väl avpassad mängd kryddad snaps till fredagssillen. OP.

Ha en skön fredagskväll. Vi är kanske tillbaka redan imorgon med lite mer kött på klimatbenen.

Entry filed under: klimat, klimatförändringsförnekare, salt sill.

Djurisk förödelse Utsocknes iakttagelser

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  maj 3, 2021 kl. 12:26 e m

  Hahaha, den som tror att den demente amerikanske presidenten ska lyckats med utopi utopin att halvera USA;s ”klimatutsläpp” till 2030 han/hon måste vara drabbad av en gravt svårartad naivitet.

  SGGK-Lars är en hängiven strafflagsman, ja, förstås så länge han själv inte är i farozonen. Nu vill han som en Stalin, en Mao, en Hitler, en GRETA mfl andra bedrövliga personligheter straffbelägga åsikter – i detta fall åsikten ”att det inte finns något klimathot”. Med and ord, SGGK-Lars vill avskaffa en av de starkaste svenska fri och rättighetsgrundlagarna, ”Åsiktsfriheten”.

  Jag blir inte det minsta överraskad av att SGGK-Lars kommer med ett dylikt förslag då han tidigare har försökt med att i Mönsterås Kommun(GK Galna Köpingen) förbjuda en svensk fri och rättighetslag, ”Allemansrätten”.

  SGGK-Lars upprättade ett av honom formulerat och undertecknat dokument där han vid ett inte helt ovanligt förekommande sinnesförvirrat tillstånd förbjöd mig Bert Juhlin att leta efter bortslagna/förlorade golfbollar på golfbanan i Högemåla.
  Kan tillägga att jag självklart inte efterlevde förbudet ifråga!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

april 2021
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: