Kultur-k-rock

maj 14, 2021 at 12:59 e m 2 kommentarer

Bloggen ser sin kulturella gärning som den kanske viktigaste delen av bloggverksamheten. Politik ligger oss också varmt om hjärtat, men nu skall vi ägna oss åt kultur en tid framöver.

God musik är en kulturform som tilltalar oss. Vi har idag nöjet att lansera en ny serie där vi skall presentera minnesvärda musikaliska skapelser. Ni skall bl.a. få ta del av Thory Bernards samlade verk, varvat med jazz, blues, rock av högsta klass.

Vi kommer inte med pekpinnar och antyder vad vi tycker bäst om. Ni har fria händer men är det något riktigt uselt som faller er i smaken kanske nu skall hålla detta för er själva. Annars finns det risk att ni kommer att betraktas med misstro av en musikkunnig omgivning

Thory Bernards och ex. gitarrekvilibrister må med all rätt betraktas som en kulturkrock av bästa märke och det är detta som är meningen.

Vi startar upp med den amerikanske rock och bluesartisten Joe Bonnamassa. Denna eminente sångare och gitarrist är mestadels oklanderligt klädd i kostym och vita manschetter. Detta i likhet med en annan musikalisk gigant, och elegant: Bryan Ferry i ” Roxy Musik.” Inga trasig, sjaskiga jeans här inte. En annan likhet mellan dessa välklädda herrar är att de oftast omger sig med galanta damer som körar och visar upp sig på ett förtjänstfullt sätt

Här kommer Bonamassa i ”I play the blues for you”

Entry filed under: Kultur, Musik.

Kristlig hemfärd Glädjespridare: Positive Pelle

2 kommentarer Add your own

 • 1. Janåke  |  maj 16, 2021 kl. 5:26 e m

  Tack, redaktören, för ett bra tips på (1) Bra musik (2) Hur musik ska framföras. Det jag vill se och höra är samspelet mellan musikerna. Detta i absolut motsats till det jippo som kallas Eurovision Song Contest där den musikaliska upplevelsen ersatts av hoppande människor och konstiga kläder.
  Flanören

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  maj 17, 2021 kl. 12:28 e m

  Vi på bloggen har länge misstänkt att signaturen Flanören har ett gott förstånd och omdöme. Detta manifesteras med all önskvärd tydlighet när man väljer att flanera i stället för att ägna sig åt svettdrivande hurtbulleri. När även god musik faller i smaken råder inget tvivel om
  Flanörens goda mentala status.. Tack för en klok kommentar..

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

maj 2021
M T O T F L S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se