Väderspänning

juni 5, 2021 at 12:58 e m 3 kommentarer

Det här med väder och klimat är spännande: Skall det bli fint semesterväder i år ? Skall det bli lagom med regn så att böndernas vallar och spannmålsodlingar artar sig väl? Skall det bli lagom varmt så att vi som gärna behåller kläderna på skall kunna trivas? Bloggredaktören har så god självkritik att vi inser att en åldrande kropp bör döljas, med hänsyn till omgivningen. Vi vill också gärna demonstrera att vi har råd med så mycket tyg att hela benen är beklädda. Fåniga shorts kan de med bättre vadmuskler, och sämre omdöme bära.

I dag skiner solen från en klar, molnfri himmel och en sval plats i skuggan är guld värd . Att ligga i en soffa och titta ut på solskenet är en njutning. En kall öl förhöjer trivseln. En alkoholfri med tanke på tidpunkten på dagen.

Ett annat väderfenomen som är lika trivsamt är en stormig höstdag när ett intensivt regn smattrar mot fönsterrutorna. Att då sitta inomhus vid en brasa i öppna spisen är magiskt trivsamt. Man kan med fördel ta en kort tur ut i ovädret för att ex. hämta in posten. Då blir återinträdet i stugvärmen fantastiskt skönt. Än skönare blir det om man istället skickar ut hustrun i samma ärende. Även hon bör ha det lite trivsam.

Vi hör i dagarna rapporter om att isavsmältningen vid polerna går mycket snabbare än man tidigare beräknat. Detta skiter vi i att orda om, för då får vi bara på huden av de som i sin enfald tror att allt är som det ska. Man kan trösta sig med att man förmodligen hinner hamna i slutförvaret innan det blir alltför bekymmersamt. Men det är synd om barnen och barnbarnen, och Skåningarna som så småningom hamnar under vattnet.

Trevlig lördagskväll. I sommartider vill vi gärna rekommendera matjessill och färskpotatis. En kall lager och en rumstempererad OP eller Norrländsk akvavit.

Entry filed under: klimat, klimatförändringsförnekare, väderlek.

Tillintetgjord Väderförsämring

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  juni 8, 2021 kl. 5:57 e m

  Hahaha! Citat SGGK-Lars:”isavsmältning vid polerna går mycket snabbare än man tidigare beräknat”!
  ”vid polerna”? Inte fan har ev isavsmältning vid nordpolen någon som helst inverkan på havsnivån då isen över ”Nordpolen” är havsis.
  För övrigt är avsmältningen av havsisen i år i Arktis helt i linje med perioden 2011 – 2019.

  Vad det gäller isavsmältningen vid sydpolen så är den aktuella situationen den att havsisens utbredning runt Antarktis är större än någonsin under perioden 1979 – 2019 – källa NSIDC.

  SGGK-Lars lyssnar hellre på den dator-klimat-modell-troende agronomen Johan Rockström – ja, det är väl så att för enfaldige bonden SGGK-Lars så står en simpel agronoms ord ang klimatet mycket högre i kurs än erfarna klimatforskares dito.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  juni 9, 2021 kl. 8:33 f m

  Bäste vännen Bert ! Vad skönt att du finns. Över hela jordklotet lägger makthavare och vetenskapsmän pannorna i djupa veck för att hitta lösningar för att förhindra en klimatkatastrof. Till enorma kostnader. . Detta när du, Bert Julin kan påvisa att det inte existerar någon klimatförändring. Åt fanders med Rockström och kompani. Från och med nu är det Julin- doktrinen som gäller

  Gillad av 1 person

  Svara
 • 3. Bert Juhlin  |  juni 10, 2021 kl. 12:18 f m

  Bäste ovännen SGGK-Lars! De personer som du SGGK-Lars kallar för makthavare och vetenskapsmän(i ovanstående kommentar) baserar sina klimathotsprofetior på datorsimuleringar där indata är anpassad/förvanskad till att passa ett av dem önskar utfall, exv RCP 8,5 = värsta tokskräckscenariot.

  För övrigt har jag alltid i mina kommentarer framfört att klimatet alltid är och alltid har varit statt i förändring allt från kallt till varmare och från varmare till kallare dito.

  Citat:”förhindra en klimatkatastrof” – det finns ingen klimatkatastrof att förhindra som är anthroprocen/orsakad av människan.

  Däremot kan det och kommer det att bli en mega stor klimatkatastrof när en eller flera av jordens sk supervulkaner helt plötsligt med full kraft i åratal, i decennier spyr ut enorma mängder med magma.

  Den oss i Sverige närmaste ”supervulkanen” som är verksam och som kan få ett fullskaligt utbrott i närtid är Campi Flegrei i Neapelbukten.

  Ingen makthavare, EU, FN osv, eller ens all jordens samlade vetenskapsmän eller kvasiklimatreligösa tokar kan förhindra att supervulkanerna kommer att ödelägga det mesta av jordiskt liv – kanske redan i morgon eller om tio år som de klimathotsreligiösa galningarna brukar ha som tidsram för uppfyllandet av sina klimathot.

  Helt rätt! ”Åt fanders med agronomen Johan Rockström, Greta och alla andra som utan att ta reda på korrekta klimatfakta förpestar livet med sina domedagsbudskap – dylika personer borde förpassas till typ GULAGLÄGER avsedda för mental korrektionsjustering.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

juni 2021
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: