Energiinnovationer

augusti 27, 2021 at 8:05 f m 3 kommentarer

Vi vet att vår läsekrets hungrar efter upplösningen av vår spännande berättelse:” Bonde hemsöks av fru”” Någon vecka ytterligare står ni nog ut. Detta bygger upp en enastående spänning som kittlar nerverna.

Vi sticker emellan med glada nyheter från energisektorn. Man kan ha olika åsikter om olika energislag: Kärnkraft är lite riskabel. Vi bör inte elda fossila bränslen med tanke på klimatet. Våra sista outbyggda älvar måste få vara i fred. Vad återstår ? Jo vindkraft som det finns olika åsikter om. Vi kan väl vara överens om att det inte är något som förskönar landskapsbilden . Avsevärd areal, skog eller annan mark, tas ur produktion för gigantiska betongfundament och spikraka förfulande skogsbilvägar.

En sak är fullständigt kristallklar. När vi trycker eller vrider på strömbrytaren vill vi att det skall strömma el till lampor, spisar, kylskåp etc. Så vad skall vi satsa på ?

Kommunala energimyndigheten (KEM) i Gröna Köpingen lanserar nu en elegant och effektiv lösning. Vi tar kontakt med KEM:s vd. Medvin Elström för att få lite information om de nya innovationerna. Ordet till Medvin:” Jo vi tänker så här. Eftersom det är anblicken av de höga vindmöllorna som skrämmer älgar och irriterar närboende vill vi minimera den skadliga inverkan på landskapsbilden genom att bygga i marknivå. Ja vi kan faktiskt tänka oss att placera verken i djupa svackor och kanske också i botten av gamla grus- och bergtäkter. Samtidigt minskar vi rotorbladens längd högst avsevärt. Vi siktar på en maximal längd om ca 4-5meter. Vi tror att vi på detta sätt skall få acceptans både från närboende , berguvar, nattskärror och havsörnar.”

Tänk så bra det kan bli när kompetent personal tänker till. Vi tror att dessa nya djärva grepp kan sätta GK på den den internationella, energiska kartan

Entry filed under: Diverse. Tags: .

Politisk turbulens Bonde hemsöks av fru. Del 4

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  augusti 28, 2021 kl. 11:49 e m

  Citat Lars Nygren:”En sak är fullständigt kristallklar. När vi trycker eller vrider på strömbrytaren vill vi att det ska strömma el till lampor, spisar, kylskåp etc. Så vad ska vi satsa på ?”

  För den ovan citatförfattande hycklande kylskåpsforskaren, klimathotaraktivisten Lars Nygren blir ovanstående problem inte så svårt att lösa. Så vad kommer då Lars Nygren att ”satsa på då?
  Svar: Lars”har förstås möjligheten att koppla in en eller flera elgenerator på någon/några av sina FOSSILBRÄNSLEDRIVNA traktorers kraftuttag. Ok, Diesel är dyrt, men Lars kan säkert få tillbaka momsbeskattningen, kanske mer!

  Så hur FAN har detta tokdåreri, ELBRIST, i Sverige kunna bli verklighet i landet som bara för något decennium tillbaka hade en mycket stabil och säker elproduktion som gav svenska folket och Sveriges industrier en förhållandevis till omvärlden sett en billig och mycket rent producerad elenergi – hur i helvete har det kunna bli en realitet och vem är ansvarig?

  Ja, svaret på ovanstående frågor kan inte bli annat än:att det är det ytterst är det SVENSKA FOLKETS totala ointresse för sin framtid som ställt till det genom att RÖSTA på PK-7 tokdårepartierna. Deras 100% agenda har varit och är att förvandla Sverige från att ha varit ett rikt välfärdsland, världsledande kunskaps, teknik och industrination till att åter bli ett land med en i huvudsak fattig befolkning och där en parasiterande sk ELIT roffar åt sig det mesta av landet Sveriges naturliga och skapade tillgångar.

  Till sist, åter till den första frågan, ”Så vad ska vi satsa på?”
  Det finns bara en elproduktionsteknik som kan ge Sverige och svenska folket och övriga länder en stabil och säker elenergi – det är KÄRNKRAFT, KÄRNKRAFT och återigen KÄRNKRAFT – detta allt enligt en av FN-IPCC officiellt framförd skarp rekommendation.

  Den under utveckling, den fjärde generationens kärnkraftsteknik kan drivas med det kärnbränsle som nu finns lagrat som kärnbränsleavfall och det i flera hundra år. Den nya tekniken gör det möjligt att utnyttja det lagrade avfallsbränslet till nära hundra procent till skillnad från dagens teknik som bara kan utnyttja ca 5% av energiinnehållet i bränslestavarna. De nya kärnreaktorerna kommer att byggas med modulär byggteknik vilket innebär att ett kärnkraftverk byggs i moduler på fabrik för att sedan monteras ihop på vald plats.

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  augusti 29, 2021 kl. 12:07 e m

  Bäste vännen Bert. Det verkar som om vi för en gång skull är överens. Naturligtvis skall vi köra våra kärnkraftverk så länge de håller, och den nya ” fjärde generationen ” verkar spännande och tilltalande. Bloggen ställer upp på det mesta, bara vi slipper de förbannade vindkraftverken. En teknik som är dödsdömd redan från början borde ha stannat på idéstadiet. Jag bor hellre granne med en kärnreaktor än att jag ständigt skulle behöva ha en anskrämlig vindmölla inom syn och hörhåll. Visst. En härdsmälta i Oskarshamn skulle nog drabba både GK- redaktionen och Hagagatan men vi tror inte att risken är så påtaglig

  Gilla

  Svara
 • 3. Bert Juhlin  |  augusti 30, 2021 kl. 9:06 e m

  Halleluja! Äntligen börjar jag att få fason på dina tankar Lars – ja, du kan ju inte förneka verkligheten hur länge som helst. Jag får hoppas att dit nya tänk håller i sig, men det är inte helt ovanligt bland beroende att man återfaller i gamla vanor.

  Vill påminna dig Lars om att det är CENTERPARTIET och dess medlemmar(exv du) som är de som bär den överlägset största skulden till den i dagens Sverige uppstådda bristen på stabila och säkra elenergiproduktionsanläggningar. Detta då det var ni som på 1970-talet utan relevant faktabakgrund skrämde svenska folket till att rösta på det alternativ som innebar avvecklingen av svensk kärnkraft och förbjöd all forskning/utveckling av densamma.

  Alltså, ni som är skyldiga till denna för Sverige katastrofala situation skulle fan inte få en enda kilowatt(kW) el till att driva era kylskåp, frysar, belysning osv. Nej, ni samhällsförstörare skulle i för er tillgänglig teknik förpassas tillbaka till brasan i eldstaden, till stearinljuset och fotogenlampan som enda möjlighet till uppvärmning och belysning.

  Citat Lars Nygren:”bara vi slipper de förbannade vindkraftverken” – varför använde/er sig inte det Centerpartistiskt styrda Mönsterås av den kommunala ”VETORÄTTEN” i detta och i kommande försök till att etablera vindkraftparker i mås-kommun?
  Nej, viljan finns inte då de kommunala makthavarna inte längre anser sig behöva bry sig om den kända medföljande naturskövling, förfulning, djurplågeri/död som blir konsekvensen av vindkraftverkens etablering.
  Inte ens de närboendes hälsa, livskvalitet, ekonomiska förluster osv har någon betydelse för den lokala maktmaffian som hellre går storföretagens, politiska dårideologiers ärenden än att de står upp för kommuninnevånarnas bästa.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

augusti 2021
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: