Grannorgan

september 15, 2021 at 2:12 e m 5 kommentarer

Redaktionen har efter övermoget vägande fattat beslut om en fortsättning på berättelsen ” Bonde hemsöks av fru” Vi skall redovisa Sveas vidare öde och äventyr, androm till varnagel och eftertanke. Det kan vara nyttigt att få kännedom om hur det kan gå för samvetslösa , okänsliga militanta feminister. Vi återkommer till detta, för i dag skall vi titta på vad som händer och sker i angränsande socken.

Utöver vårt husorgan ” GK alle- och enahanda ”tar vi understundom del av det som skrivs om våra grannar, ex. Mönsterås, Hammarglo, Knippefloe och andra mer eller mindre bosättningar.

I måndagens” Barometern” kunde vi på Mönsteråssidan läsa: ” Många storspelare väntas när det anordnas större frisbeegolftävling” Detta väckte vår nyfikenhet. Större än vad ? Och. Vad innerst in i …. är frisbeegolf ?

För att reda ut begreppen tar vi kontakt med Arne Wärland, ordförande i” GK- frisksportarvänners kamratförbund”

Inledningsvis Arne: Varför är bara friska sportare välkomna i er förening ? Duger man inte om man är lite hängig, klen och bleksiktig? ” Nja. Erfarenheten har lärt os att undermåliga individer ofta är i vägen och hindrar andra flyfotade idrottares framfart. Därför är de inte så väl sedda under tävlingar och övningar av allehanda slag. Det är bättre de är hemma och tittar på idrott på TV, tillsammans med paddan, om man är gift.

Vad gäller frisbeegolf, har vi här i Gröna Köpingen bara dåliga erfarenheter. Vi försökte för några år sedan starta upp en förening men den gick ganska kvickt i graven. De som provade blev bara frustrerade och förbannade. Det var näst intill omöjligt att träffa disken med drivern och långa järn, och när man sent omsider kom fram till greenen fick frisbeen inte plats i hålet. Nej, detta var en sällsynt korkad ide på kombinationssport, nästan lika dumt och fånigt som stavgång.”

Vi tackar Arne Wärland för informationen och vi hoppas innerligt att denna idioti inte får fäste här i GK någon gång i framtiden.

I dag är det onsdag och vi skall i kvällningen än en gång besöka Mönsterås för att övervara Hembygdsföreningens årsmöte. Trevligt och spännande

Entry filed under: Diverse.

Bonde hemsöks av fru. Del 4 Sveaskog

5 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  september 17, 2021 kl. 10:14 f m

  Hembygdsföreningens årsmöte 2021: du Lars Nygren var ju där så vad är din åsikt om hur Jonny Nilsson(tid anställd på Mönsterås hembygdsförening) blev bemöt på detta årsmöte.

  Jonny redogör på sin blogg(Mönsteråsbloggen) hur han bla blev förföljd från rum till rum av en man med namnet ”Håkan”.

  En tidigare ordförande för Mönsterås Hembygdsförening med nicknamnet ”Polle” agerade enligt Jonny helt utanför vad som kan anses vara ett anständigt bemötande av en medlem som sedan länge har haft en svår . Centerpartisten Polle är säkert fullt medveten om Jonnys minst sagt tuffa livssituation men tar ingen hänsyn till det.

  Inte för att jag känner ”Polle”, men vet vem han är, bla sysslar han med persienntillverkning samt monterar dem i köparnas hem, bla mitt dito, hum hum!

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  september 17, 2021 kl. 3:12 e m

  Bäste vännen Bert. Ja, jag var på plats men jag noterade varken någon förföljelse eller något uttalande från Polle. Kanske beroende på att jag satt lite offside på verandan och hade fullt bestyr med att uppföra mig anständigt för att hålla min hustru på gott humör. Ingen lätt uppgift skall du veta

  Gilla

  Svara
 • 3. Jonny  |  september 17, 2021 kl. 8:45 e m

  Lars satt på verandan så han såg nog inte hur Håkan följde efter mig från rum till rum. Polle talar tyst. Däremot borde det ha hörts när jag blev arg.

  Gilla

  Svara
 • 4. Bert Juhlin  |  september 17, 2021 kl. 10:56 e m

  Ok Lars, jag kan mycket väl tänka mig att årsmötet ifråga var en svår prövning för dig placerad ”offside” på punschverandan, förmodligen en tvångsåtgärd av nöd utförd av din stackars fru. Men än värre tycks det ha varit för stackars Jonny som trots sitt idoga arbete och med stort uppvisat intresse för denna förening ändå får finna sig i att bli ”Svarte Petter”.
  Märkligt är ändå att Mönsterås Hembygdsförenings styrelse med underhuggare samlat ägnar sig åt en av vår tids värsta gissel: ”MOBBING”, och av vilken anledning då?

  En dylik styrelses medlemmar(ovan) borde år 2021 vara mer präglade av hänsyn, förståelse och empatiskt beteende än vad som nu tycks vara fallet. Men Mönsterås är för inte vida känt för att vara en typisk bruksort där de som inte passar in i den gällande hegemonin och hierarkin har ett svårt och tufft liv. Mobbing och social exkludering av de oönskade är en väl inarbetad livsstilsfetisch hos ett inte så litet antal Mönsteråsare som i tron att de är mer värda och ”mer rätt” tillåter sig att förpesta livet för ”de där” som ”är fel”.

  Gilla

  Svara
 • 5. Jonny  |  september 19, 2021 kl. 5:39 e m

  Rösten är förresten ett redskap som bör användas ibland när man måste lära någon veta hut, som mannen som följde efter mig. Det var så barnsligt att man undrar hur de tänkt när han fick det uppdraget, och varför.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: