En solskenshistoria

oktober 17, 2021 at 12:05 e m 2 kommentarer

Söndag, och en strålande sol skiner, varvad med lite lättare molnighet. Så här i mitten av oktober är det trevligt när solen gassar för det är inte med automatik förenat med outhärdlig värme.

En hel orörd vecka ligger framför oss. Spännande dessutom. Näringsminister Bayland har kallat upp generaldirektören för skogsstyrelsen, Herman Sundqvist för samtal mellan fyra ögon. Detta möte kan knappast sluta på annat sätt än att Sundqvist får sparken. Sundkvist fick jobbet 2016 efter att dessförinnan varit varit chef på Sveaskog. Med den bakgrunden borde han aldrig kommit i fråga för jobbet på Skogsstyrelsen.

Bloggens aversion mot Sundqvist tar sin början när han presenterar siffror som påstår att älgen skadar tallskog till ett värde av 7,2 miljarder årligen. En gigantisk felräkning som aldrig borde publicerats. Kan man inte räkna, och manipulerar fakta, kan man kanske trots detta arbeta på Skogsstyrelsen, men då på betydligt lägre nivå Ex. som lagerförman eller kanske som ansvarig för att kaffeautomaterna på kontoret fungerar.

Nu är generaldirektören i blåsväder efter att det upptäckts att han raderat ett mejl som visar att han kontaktat en lobbyist i syfte att denne skulle misskreditera SVT: s program ”: Slaget om skogen”. Utöver detta har han köpt på sig ett gediget skogsinnehav efter sitt tillträde. Skog där avverkningar skall bedömas av den myndighet som han själv är chef för. Det luktar jäv lång väg och enda lösningar är att Sundkvist avyttrar sitt skogsinnehav eller att Bayland ger honom sparken. Den senare lösningen är naturligtvis att föredra.

Detta blir ett kort inlägg. Nu skall vi ut i höstlövens färgprakt och försöka komma någon fasantupp till livs, eller snarare till döds. Ekologiskt oantastlig föda som smakar alldeles utmärkt efter en tids hängning Ja den skall naturligtvis stekas också

Tuppens hädanfärd gläder nog vännen Evert, som inte gillar fasanen eftersom den inte är ursprunglig i vår Svenska fågelfauna.

Entry filed under: herman Sundqvist.

Snurrigt Alla helgons dag

2 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  oktober 18, 2021 kl. 12:35 e m

  Dubbelmedborgaren den Turk-Svenske Landsbygdsministern Ibrahim Baylan har aviserat sin avgång – ja, så även statsminister S Löfven mfl andra sossetoppar. Är det möjligen en utrensning som skett inom det svårt islamistinfiltrerade SAP?

  Ibrahim Baylan är efter Mehmet Kaplan(tid bostadsminister) den andra turkiske medborgaren som blivit minister i Sverige under tiden som S Löfven har varit statsminister. Ger mig fan på att det är den turkiske presidenten Erdoğan som via det Muslimska Brödraskapet och dess infiltrerande representanter i det svenska Socialdemokratiska Arbetarpartiet SAP som har lyckats kollra bort ”svetsaren” med bihang.

  Man kan undra över om även den kommande sosse-statsministern vänsterfeministen Magdalena kommer att utse en eller kanske fler turkiska medborgare till ministrar i sin kommande regering. Det är ju inte heller omöjligt att Magda kommer att kräva att man ska kvotera ministerposterna så att än fler ministrar kommer att ha dubbelt medborgarskap och då sådana med gedigen erfarenhet från totalitärt styrda länder. En sådan person kan vara den förre Irakiske försvarsministern som med familj har bosatt sig här i Sverige!

  Gilla

  Svara
 • 2. Bert Juhlin  |  oktober 20, 2021 kl. 10:39 f m

  Ursäkta mig, jag glömde bort att upplysa om att den nuvarande svenske Socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi(tid Civilminister reg Löfven 1) också har dubbla medborgarskap han har förutom svenskt dito även ett Iranskt medborgarskap. Fan vet om han inte också har ett medborgarskap till då han lär vara född i Manchester England.

  Sverige har en Socialminister som tidigare har varit illegal invandrare, detta då han och familjen fick avslag på sin asylansökan av invandrarverket 1989(Regeringen Carlsson). Familjen Shekarabi gick då under jorden men stannade ändå kvar här i Sverige illegalt under några år. Regeringen Bildt gav senare familjen uppehållstillstånd.

  Nuvarande Socialministern blev 2003 SSU:s ordförande men fick avgå 2005 då han anklagades för att ha förskingrat ungdomsförbundet SSU:s pengar. Han använde pengarna till sin personvalskampanj för att nå posten som förbundsordförande.
  2014 blev han anklagad i media för att ha skattefuskat. Skatteverket reagerade, men hur vet vi inte, man kan ju bara ana hur.

  Så galet är Sverige: Sveriges Socialminister 2021 är en tidigare illegal invandrare som vägrat att följa dåvarande invandringsverkets utvisningsbeslut 1989. Vidare: Nuvarande Socialförsäkringsministern i Sverige har förskingrat pengar för ett svenskt politiskt ungdomsförbund(SSU) samt enligt media har försökt att skattesmita genom att fylla i skattedeklarationsblanketten felaktigt.

  Så galet är Sverige och Stefan Löfven-regeringen 1 och 2 att man låter en person som uppenbarligen inte kan hålla sin girighet och lagtrots i schack bli ansvarig för Civilministeriet med en offentlig upphandlingsbudget på 600 miljarder(2014).

  Man kan med rätta fråga sig: har före detta Civilministern och nu Socialministern Ardalan Shekarabi under den tid, nästan 8 år, han varit svensk minister kunnat hålla sig borta från att roffa åt sig av svenska skattepengar/offentliga pengamedel?
  Tja, det är ju inte helt ovanligt med återfall bland dylika individer, mera då vanligt!

  Viktigt att veta är också att Ardalan Shekarabi är aktiv Shiamuslim. Ja, kom inte och säg annat än att Sverige med folkförrädiskt bistånd håller på att islamiseras och då med välvilligt bistånd från främst Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet och MP. FY FAN!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: