Tillrättaläggelse

november 12, 2021 at 5:05 e m 1 kommentar

Fredag och jag känner behov att rätta till en felaktighet. Vårt senaste inlägg handlade om alla helgons dag och vi placerade denna dag en vecka för tidigt, en fadäs som vår bäste vän och vår ivrigaste belackare, Bert Julin uppmärksammade. Nåja. Vi håller å andra sidan reda på helgdagar och som vi tycker viktigare. Ex. vet vi att julafton infaller 24 December. Det är sämre på annat håll för det är sedan en tid tillbaka ett förfärligt tjat om julbord och julklappar redan nu. Än värre är det att man nu också kan hitta semlor i en del butiker som drivs av bagare med dåligt omdöme.

Vi skall inte bli långdragna idag, för en smärre olycka har drabbat min skrivhand Innehållet blir lika påvert som alltid men nu är det dessutom svårt att få till rent skrivtekniskt.

Vi önskar våra läsare en trevlig helg och återkommer när såväl fingrar som huvud fungerar bättre.

Entry filed under: Diverse.

Alla helgons dag Exemplarisk tjänsteutövning

1 kommentar Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  november 13, 2021 kl. 1:15 f m

  Nu är du riktigt illa ute Lars, för inte får en PK-person som du skriva att det finns en dag i den svenska almanackan, den ”24 december”, som du benämner som ”Julafton”.

  Nej, för fan, numera ska allt som tidigare här i Sverige varit en till kristendomen anknuten tradition bytas namn på och neutraliseras. Detta för att den nya MB-sosse-statsreligionens tillbedjare inte ska känna sig kränkta.

  Du får för din egna säkerhets skull författa en dementi ang ditt ordval där du ber om ursäkt 69 ggr – ja, annars riskerar du att få en MB-sossefa… på dig. Det ska förstås framgå i dementin att du av åldersrelaterad obetänksamt föll in i EN snart sekelgammal använd retorik och att du förstås menade, att den 24 december, är det så klart ”VINTERFESTDAGEN”.

  Anledningen till ovanstående varning:hörde på SR-radions nyhetssändning för några dagar sedan att sosse-MB styrda Göteborgs Kommun och stadens bodknoddar gemensamt har gått ut med en ord-bannlysning, ”JUL”. Det att från och med i år 2021 så är all offentlig/publik retorik i annonser, reklam, butiksskyltning och utsmyckning av gator å torg innehållande ordet, ”JUL”, inte ett accepterat ordval. I stället ska ordet ”JUL” ersättas av ”VINTER”!

  Det skulle inte förvåna mig om även Mönsterås kommuns MB-påverkade center-sossestyre och bodknoddar har retirerat för den nya hotfulla ismens krav och tar efter det dåliga exemplet i Göteborg.

  Fy Fan för det nya Sverige!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: