Exemplarisk tjänsteutövning

november 20, 2021 at 12:39 e m 3 kommentarer

GK-bloggen lämnar ogärna Gröna Köpingen, men ibland är vi nödsakade att besöka vår grannsocken ,Mönsterås. Igår var en sådan dag.Vi hade ärende till Domus, en butik som ligger granne med Systembolaget.

Bloggred. har aldrig känt behov av att hålla bilen speciellt rentvättad, men nu är den osedvanligt lortig. Jag körde fast i leran på en åker vilket gjorde att den normalt sett röda bilen nu är helgrå. Jag parkerar mellan Domus och Bolaget och påbörjar en mödosam urstigning. På grund av en skada på högerarmen tar det sin rundliga tid. En polisbil kör om och stannar framför. Två konstaplar stiger ur och kommer fram till mig när jag försöker att kravla mig ur bilen. Vad tänker dessa två lagens tjänare? .Jo här har vi ett klockrent rattfyllo som har socknens skitigaste bil och som dessutom är så full att han inte mäktar ta sig ur bilen.

Jaha,hur står det till här?” ” Jo tack det är väl bra, lite beroende på vad ni har för ärende”. ”Blås här” säger konstaplarna samtidigt som de sticker fram en alkomätare Jag blåser, men få uppmaningen att blåsa hårdare. Jag tar i så att kinderna ser ut som de som satt på den eminente trumpetaren Dizzy Gillespie. Inget utslag.

Jag vill nog påstå att polismännen såg en smula slokörade ut när de äntrar sin bil och fortsätter färden. Jag klandrar dem inte för även min hustru tycker att jag ser ut som ett ärkefyllo när jag är orakad och lite sjavigt klädd.

Poliserna gör bara sitt jobb men de kunde kanske också lägga lite energi på att jaga våldtäktsmän och andra våldsverkare.

Trevlig helg, önskar vi såväl dessa lagens väktare som våra tålmodiga läsare.

I kväll blir det två vita och en brun, men bilen får stå

Entry filed under: Diverse.

Tillrättaläggelse Segdragen rehabilitering

3 kommentarer Add your own

 • 1. Bert Juhlin  |  november 21, 2021 kl. 7:22 e m

  Lars, jag råkade vara där på Systembolaget i fredags(19/11/2021) när du gör din entré på SyBo och jag kan inte annat än instämma till 100% med vad din fru har framfört till dig ang ditt utseende under nämnda omständigheter.

  Jag stod i kassakön, du ser att jag står där, ditt ansiktsuttryck förvrids då än mer, till likt ett trätfyllos. Du ser ut att som vanligt vilja säga något spydigt men håller märkligt nog din käft stängd. Du insåg säkert att det inte var rätt plats för dig att dra igång din vanliga svada-träto-serenad. Om så, hade du säkert blivit utkörd och då fått bli utan själatrösten.

  Några rättelser: något ”Domus” finns inte i Mönsterås nu mera, det var nog på 1970-talet och några år in på 80 ditot. Därefter har Konsum-loggan och Konsum-Extra ditot och nu COOP varit och är synligt på affärsfasaden. Säkert har det varit fler kf-loggor än de ovan som varit i bruk för denna butik.

  När jag kom ut från SyBo såg jag en mycket slarvigt parkerad bil utan för COOP, en skitgråröd VOLVO V70 eller möjligen en 850 av samma märke. Det slog mig direkt att det kan inte vara någon annans bil än din Lars. Jag fick intrycket av att din bil snabbt hade övergivits då sidorutorna stod vidöppna och bilen stod som parkerad på trekvart, ja, lämnad vind för våg. Så, inte att undra på att snutarna ville kolla din nykterhet!

  Men Lars, du behöver inte vara ledsen över att din fru, polis och allmänhet tar dig för ett fyllo när du är orakad och ”sjavigt” klädd, du är inte ensam om det ödet.

  För någon månad sedan var jag inne på ovannämnda COOP för veckohandling och blev vid kassan kallad för ”LUFFARE” och ”MONGO”(mongolid) och det upprepat 4-5 ggr. Personen ifråga blev förbannad och sa sig blivit förolämpad inför sin son(3-4 år)då jag sa till honom att inte stå så nära(mindre än en meter). Av vad jag kunde registrera så var det här en kille i åldern runt 25 – 30 år, han talade med klar brytning på förortssvenska – så troligt, en andra eller tredje generationens invandrare. Har inte sett denne figur tidigare men han var väldigt lik en person som tidigare varit ”Korvkioskägare” mm inom liknande företag i regionen.

  Den här personen uppmanade mig att stanna kvar på platsen i 5 min varefter han skulle komma tillbaka efter att han lämnat av sin son.
  Visst OK, jag stannar kvar var mitt svar, jag packade ner mina varor(5 plastkassar fulla), gick till bilen med varorna, gick tillbaka med kundvagnen allt medan en man i 50-60 års åldern meddelade mig att han stannade kvar i närheten om det var så att det urartade till slagsmål. Nå, de fem minuterna var gångna, jag körde där ifrån och har inte sett F#&¤#!?( sedan dess. Kan tillägga att detta var inte enda gången jag fått ta emot liknande tillmälen vid kassan på COOP M-ås under år 2021!

  Så Lars, du är inte ensam om att bli tagen för att vara något du inte är, ja, kanske då och då. Och vem har inte varit på luffen! Tänker på alla de miljoner personer som kommit till Sverige som ”Luffare” och ljugit om sin identitet, bett, bönat och tvingat till sig uppehållstillstånd, medborgarskap och sedan krävt att de ska bli försörjda av svenska folket i all sin fortsatta tid i livet. Ja, vem är vad?

  Gillad av 1 person

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  november 22, 2021 kl. 11:15 f m

  Bäste vännen Bert. Jo det är sant. När jag råkar på dig så håller jag käften stängd .Jag har en gång, och för alltid, meddelat att jag aldrig mer kommer att prata med dig Bert. Orsaken är att du har en enastående förmåga att missuppfatta alt. förvränga det sagda. Däremot debatterar jag gärna via bloggen för då finns det skriftligt bevis på på vad som avhandlats. Ha en bra och solig måndag.

  Gillad av 1 person

  Svara
 • 3. Bert Juhlin  |  november 22, 2021 kl. 10:59 e m

  Hahaha, inte är du ordhållig för det minsta. Jag vill påminna dig Lars Nygren om att du den 7 juni 2018, plats:golfklubbsbarackerna MGK/Högemåla så var du väldigt pratsam och bröt då ditt flera år innan dess avgivna löfte, om att citat:”att jag aldrig mer kommer att prata med dig Bert”.

  Vid samma datum/tids tillfälle som ovan angivits utspelar sig en hetsig palaver mellan mig och dig Lars samt Folke Folkesson och den där då församlade golfarmobben. Helt plötsligt blir du tyst som om du helt mist talförmågan/svalt tungan och det är när Folke Folkesson ber dig, att citat:”dra till den jävlen så att vi slipper honom” detta uttalande gällande ang mig Bert Juhlin – du minns säkert!

  Folke Folkesson vet förstås att han vänder sig till rätt person med sin begäran då han vet att du Lars Nygren tidigare har framfört samma önskemål som den vid detta tillfälle vanvettigt ilske Folke ger verbalt uttryck för.

  Nu finns det ju fler spektakulära uttalanden riktade mot mig vid detta tillfälle(ovan) och det från de personer som finns på plats utanför MGK:s reception, citat:”han ville väl inte stanna och ta hand om liket”. Personen som avses i citatet ovan är en förbipasserande man(golfare) som enligt den församlade golfarmobben påstås är/har varit begravningsentreprenör.

  Nej Lars, jag har inte ”missuppfattat” eller ”förvrängt” orden eller innehållet/meningen i det du har framfört verbalt till mig exv citat:”Bert Juhlin du skulle slås ihjäl” detta framfört av dig två ggr samma dag. Vid det andra tillfället(samma dag) där du framför samma hot som ovan ställer du en fråga till den person som även vid detta tillfälle finns med dig i arbetsfordonet, frågecitat:”har du något redskap jag kan använda” ?
  Inte heller finns det någon möjlighet för mig att kunna missuppfatta de fysiska angrepp du har levererat, exv växtgiftbesprutning och ett antal vansinneskörningar med dina arbetsfordon.

  Så Lars Nygren, det du, Folke Folkesson och de andra i MGK har sagt och gjort mot mig kommer jag aldrig att glömma och inte heller att tiga om så länge jag är i livet och har förmågan att framföra det skedda i tal och skrift.
  Kan tillägga att det finns starka bevis för att det som jag blivit utsatt för på Högemåla MGK inte är en isolerad företeelse, liknande angrepp har skett ute på Mönsterås gator, övergångsställen och i köpingens butiker mfl liknande diton.

  Ang ”skriftligt bevis”! Vill påminna dig om att du i några av de svarskommentarer du har skrivit på din blogg GK(Gröna Köpingen) har framfört följande ang orsaken till de attacker som du, Folke och andra har utsatt mig för på MGK, citat:”SOM MAN BÄDDAR FÅR MAN LIGGA”.
  Alltså, Lars, du har skriftligt erkänt att det finns en eller möjligen fler orsaker till att du Lars, Folke Folkesson och andra medlemmar i MGK grovt har trakasserat, angripit mig verbalt och fysiskt.

  P.S. Lars Nygren: vem är/var det, som äger/ägde GOLFBILEN som vid ovan nämnda tillfälle fanns att hyra på MGK(nu 2021 kanske det finns fler)?
  Ställer frågan med anledning av att du ifrågasatte mitt påstående om att det var MGK och dess medlemmar som ägde och hade köpt in den.
  Kan tillägga att jag registrerade att klubbkontoristen såg väldigt förvånad ut vid mitt framförda påstående ang ägarskapet av GOLFBILEN!
  Det lät på dig som att ”någon”, en enskild person med stark anknytning till MKG och golfbanan var den som egentligen ägde golfbilen!
  Så Lars, har du någon förklaring att delge mig?

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

november 2021
M T O T F L S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: