En annan dag

december 26, 2021 at 11:54 f m 4 kommentarer

” I morgon är en annan dag” sjöng Christer Björkman en gång i tiden. Varför är det ingen som vet. I dag stämmer inte detta för annandagen infaller redan idag., men imorgon är allt som vanligt och Jesus har gjort sitt för den här gången. Nåja, han återkommer framåt påsk då det drar ihop sig till korsfästning, uppståndelse och andra begivenheter. Jungfru Maria skall sitta och gråta nedanför korset, förmodligen ledsen över att hon ljög om faderskapet.

Jag lovade att berätta om alla fina julklappar som kommit mig till del. Jag blev rikligt belönad. Anblicken av välartade barn och barnbarn är en gåva som inte kan mätas i penningar. Men jag fick även lite materiella gåvor: Av min alltid lika påhittiga dotter fick jag en gråmurrig kofta av omisskännligt gubbstuk med texten, ”Offerkofta” broderad över hela plagget. Jag skall med stolthet framgent bära denna fantastiska skapelse vid alla högtidliga tilldragelser. Ex Nobelfesten. årsmötet i ”Rojalistiska föreningen” etc.

Nu blir det inte mer i dag. Jag skall hjälpa min kära hustru att ösa kalkonen. Den är död och ligger i ugnen. Moderna husmödrar har inte alltid klart för sig vikten av att ösa en fågel, frekvent och rikligt. Kalkon är gott, men stekt tjäder är ännu bättre men den växer i dagsläget” inte på träd”. Modern viltforskning har visat att en stor del av tjäderpopulationen dör redan i ägget , genom predation av mård , korp och annan kråkfågel.

Ha en god fortsättning med trevliga och karaktärsdanande arbetsdagar.

Entry filed under: Diverse.

Julhalsning Nytt år igen

4 kommentarer Add your own

 • 1. christre fransson  |  december 26, 2021 kl. 4:10 e m

  Jag önskar er detsamma ,nu hoppas vi att toppen blir bra nä du är inblandad, ta på dig koftan så du inte blir kall om rygg slutet för den är säkert kopt på centralföreningen hos Harald, hälsa frun och staben runt dig.
  Gott nytt år Rojf

  Gilla

  Svara
 • 2. Gröna Köpingen  |  december 26, 2021 kl. 5:48 e m

  Bäste vännen Frasse. Vad härligt med lite nya kommentarer .Det har varit lite magert med skrivelser från annat håll den senaste tiden. Det kan väl inte vara så illa att BJ är sjuk nu i juletider. Snälle Bert, hör av dig så att vår oro stillas..

  Gilla

  Svara
 • 3. christre fransson  |  december 26, 2021 kl. 7:33 e m

  BJ är pigg som en lärka han kommer igen ,men störerre problem än så men var är fjällfisken eller som vi säger i skärgårdrn ,farmarna kallar dessa för ort har helt försvunnit i farvattnen kring GK iställrt har de kommit monstergäddor och övrig fisk kanske Berra vet något om detta?
  ROJF Centralt

  Gilla

  Svara
 • 4. Bert Juhlin  |  december 30, 2021 kl. 2:53 e m

  Märkligt som fan att Lars Nygren oroar sig över mitt ”BJ”:s hälsotillstånd då Lars vid fler tillfällen än ett dito vid realesituation har framfört sina önskningar om mitt frånfälle och det via utövat grovt våld.

  ”christre fransson” påstår att ”BJ är frisk som en lärka”, om cf avser den av Lars Nygren omnämnde Bert Juhlin så kan jag bara konstatera att cf nu har trätt in i det ålderssegmentet där felbedömningar är mer legio än korrekta slutsatser.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

december 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: