Utsocknes iakttagelser

februari 9, 2022 at 10:38 e m 1 kommentar

Ibland känner GK- bloggen ett behov av att besöka vår grannsocken. Inte för att det berikar på något sätt men det är trevligt att se att inte alla har det så fenomenalt bra som vi här i Gröna Köpingen. Det kan kanske betraktas som skadeglädje men det är inte frågan om detta. Vi vill alla våra medmänniskor väl även de som råkar bo på fel sida sockengränsen. Vi har hört talas om att det är stora saker på gång i närbelägna Mönsterås. För att stilla vår nyfikenhet gör vi ett gränsöverskridande.

Ganska omedelbart noterar vi en elakartad vandalism. I hamnen har ända sedan 40-talet legat en silo som magasinerat böndernas säd. Eller skall vi kanske säga spannmål så det inre uppstår missförstånd. Var var nu den vackra silobyggnaden? Den var riven och på dess plats står nu en fullständigt vidrig fyrkantig, låda. Åtta våningar hög. Man tar sig för pannan. Har byggnaden ritats av en höggradigt berusad arkitekt? I vilket syfte? ”Tänk vilken fin utsikt över viken”, säger kanske någon. Fin för vem? Kanske för någon eller några familjer som kommer i besittning av en högt belägen våning. Men det gynnar förbanne mej inte de som sedan länge bor på åsen i anslutning till Storgatan. Deras utsikt reduceras i stor utsträckning.

Hade vårt politiska parti , GAS kommit till makten redan vid förra valet hade dessa vansinniga byggplaner hejdats på ett tidigt stadium. Hur gör vi nu efter GAS valseger vid höstens val ? Blir vår seger förväntat megastor tycker vi nog att vi har mandat att åtgärda problemet. Någon yrkesskicklig bergsprängare kan säkert aptera laddningar som får kolossen att välta ut i hamnbassängen. Detta minskar naturligtvis segeldjupet vilket försvårar för vräkiga yachter att ankra upp.

Sedan kunde sprängarstyrkan ta en runda ute i bygden och åtgärda en del vindkraftverk som skapar irritation för omgivningen.

Vi hoppas på det bästa och önskar er alla en trevlig helg, utan melodifestival.

Två vita och en brun, sill, dill, gräddfil och mandelpotatis.

Entry filed under: Diverse.

Väderlek och valmanifest

1 kommentar Add your own

  • 1. Bert Juhlin  |  mars 5, 2022 kl. 11:26 e m

    Ang att spränga bostadshus och kraftverk! Författaren av blogginlägget här ovan hade säkert kunna göra hat/hotskrivar-karriär i landet österut där Mr VP regerar.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Arkiv

Skriv i din e-postadress för att få notiser om nya inlägg på Gröna Köpingens Blogg!

Gör som 39 andra, prenumerera du med.

Kalender

februari 2022
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28  


Humor
Fler besökare till bloggen
Blogglista.se


%d bloggare gillar detta: